Pijąc piwo zagryzając serem...

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • may
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.01
    • 1509

    #16
    bury_wilk napisał(a)
    [B...Goście zbierają etykiety po serach, wymieniają sie kolekcjami [/B]
    Żadna rewelacja. Są ludzie którzy zbierają np. etykietki z serków topionych.

    Comment

    • JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

      #17
      Pojawiły się oscypki w ankiecie. Szkoda tylko że nie mogę już na nie zagłosować. Ale podoba mi się szybkość reakcji admina.
      MM961
      4:-)

      Comment

      • Pepek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.04
        • 1500

        #18
        W moim "prywatnym" rankingu serowych przegryzek podium przedstawia się następująco:
        1. miękkie pleśniowe, a wśród nich ostatnio moim ulubionym jest Lazur Perłowy;
        2. żółte twarde, zwłaszcza Mazdamery;
        3. oscypki, zwłaszcza jak się ich plasterki usmaży.
        Mniam!
        Pepek

        Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!


        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Comment

        • may
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.01
          • 1509

          #19
          Pepek napisał(a)
          3. oscypki, zwłaszcza jak się ich plasterki usmaży.
          Mniam!
          Świetnie. To może jakieś inne przepisy

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 14999

            #20
            co jest z tą ankietą? na dole jest napisane - oddano 19 głosów a w sumie na wszystkie serki oddano ok 45 głosów?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • Andrewbrw
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.03
              • 932

              #21
              Bo pewnie każdy mógł zaznaczyć po kilka serków

              Comment

              • may
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.01
                • 1509

                #22
                Andrewbrw napisał(a)
                Bo pewnie każdy mógł zaznaczyć po kilka serków
                Zgadz się. Każdy mógł zaznaczyć kilka opcji.

                Comment

                • Pinio74
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.10
                  • 3881

                  #23
                  Andrewbrw napisał(a)
                  Bo pewnie każdy mógł zaznaczyć po kilka serków
                  Tak jak mówisz. Ja oddałem 1 głos, ale zaznaczyłem każdy serek
                  BIRRARE HUMANUM EST

                  Comment

                  • Andrewbrw
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.03
                    • 932

                    #24
                    CZyli taki test wielokrotnego wyboru

                    Comment

                    • grzech
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.04
                      • 4592

                      #25
                      A dlaczego nie ma w ankiecie opcji - nie zagryzam serkami ? Bo ja osobiście na zagryzam piwa niczym.

                      Comment

                      • may
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.01
                        • 1509

                        #26
                        grzech napisał(a)
                        A dlaczego nie ma w ankiecie opcji - nie zagryzam serkami ? Bo ja osobiście na zagryzam piwa niczym.
                        Grzech - rzeczywiście masz problem

                        Comment

                        • Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

                          #27
                          Może można oddać głos bez zaznaczania żadnej opcji, tyle że nie wpłynie on na wyniki. Ankieta dyskryminuje "niezagryzających", ale nie chodzi o to "czy", ale "jakim" zagryzamy...

                          Ja zagryzam praktycznie każdym rodzajem sera (ale nie zaznaczyłem wszystkich opcji, żeby nie ściemniać wyników; wybrałem tylko te rzeczywiście częste typy), który mam dostępny w lodówce - rzadko zdarza się taka katastrofa, że nie ma żadnego (o klęsce żywiołowej polegającej na braku i piwa i sera w lodówce nawet nie wspomnę, brrr ). No, wykluczam homogenizowane (zwłaszcza owocowe ). Oraz dietetyczne, typu "light", bo takich nie jadam wcale.
                          Preferuję oscypki (nie zaznaczyłem w ankiecie, bo jeszcze nie było ) i inne sery wędzone, brie oraz dziurawe twardziele typu "Ementaler". Również ser zasmażany (dziedzictwo wojaży po Słowacji: na obiad zamawiałem "Vypražany syr" i np. "Mnicha", całość razy dwa).
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                          @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                          Comment

                          • grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

                            #28
                            Chciałem tylko zauważyć, że pytania są tendencyjne. Ponadto dzięki temu separatystycznemu tematowi nastąpił podział na tych co zagryzają serkiem i innych (czyt. gorszych). Czuję się pokrzywdzony. Idę sobie stąd.

                            Comment

                            • JAckson
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

                              #29
                              Na pocieszenie lub nie dla grzech'a. Ja serkiem zagryzam ale nie zawsze. Stwierdze nawet, że nieczęsto. Ale w pytaniu chodziło o rodzaj sera a nie częstotliwość więc się wpisałem.
                              W sumie najczęściej nie zagryzam czymkolwiek. Częściej zapijam następnym piwkiem
                              MM961
                              4:-)

                              Comment

                              • witkowskiartur
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2003.03
                                • 561

                                #30
                                Nie często zagryzam piwo serem, więc ekspertem nie jestem, ale ostatnio, kiedy żona przyjaciela wyjechała na dłuższy czas, mieliśmy okazję spędzić kilka wieczorów przy Lwówku Śląskim i desce sera. Proszę nie mylić z deską serów
                                Mianowicie zestawem obowiązkowym było piwo (wzmiankowany Lwówek) w ilości "wystarczającej" oraz ser żółty typu - szynka w parafinie - czyli pierwszy z brzegu, pocięty w kostkę na desce i przysypany: pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką, czy co tam jeszcze zostało w spiżarni.
                                Smakowało wyśmienicie. Wydaję mi się, że był to ser - po prostu żółty i tego się będę trzymał
                                KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Gringo
                                  Kuchnia czeska
                                  Gringo
                                  Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
                                  2019-12-14, 20:30
                                • dadek
                                  Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
                                  dadek
                                  Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
                                  2025-02-12, 02:28
                                • pebejot
                                  Rožmberk nad Vltavou, Pivovar Rožmberk
                                  pebejot
                                  Rožmberk nad Vltavou to przepiękna miejscowość w kraju południowoczeskim, położone nad Vltavou.
                                  Ikoną miasta jest 13-wieczny zamek, wzniesiony w 1262 roku, a od 2023 roku do miasteczka powróciły tradycje piwowarskie.

                                  Dawny browar istniał od 1590 roku, został założony...
                                  2024-12-31, 11:40
                                • dadek
                                  Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
                                  dadek
                                  Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
                                  Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
                                  2024-09-12, 23:59
                                • pebejot
                                  Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
                                  pebejot
                                  Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
                                  Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
                                  2024-09-08, 23:21
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...