A ja nie palę, ale wszelkie tego typu siurpryzy uważam za "mało mądre", bez względu na to, czego akurat dotyczą. Ciekawe, czy dużo w roku pozostało dni wolnych od jakiegoś świętowania (pomijam imieniny...), albo bez wstrzymywania się od czegoś.
31 maja, Światowy Dzień Bez Papierosa
Collapse
X
-
silna wola
Czesc wszystkim, dawno mnie tu nie bylo, wszedlem no i prosze ludzie o slabej woli. Wszysy naokolo mowia palenie szkodzi, lekarze nawet to udowadniaja. Na mojej paczce papierosow jest napisane "TOBACCO USE CAN MAKE YOU IMPOTENT" i dalej "Cigarettes may cause sexual impotence due to decreased blood flow to the penis. This can prevent you from having an erection", a ja zawzialem sie i pale. Ja po prostu mam bardzo silne wole he he. W Kanadzie wlasnie weszla ustawa o zakazie palenia barach, restauracjach itp. W pracy dawno juz palic nie wolno na mocy innej ustawy. A ja zawzialem sie i pale he he.
A tak na marginesie, jest interes do zrobienia. Chodza sluchy ze ma wejsc ustawa na mocy ktorej kanadyjskim rolnikom uprawiajacym tyton maja wyplacac po $300,000 o ile przestawia sie na inna produkcje rolna. Wystarczy zakupic kawalek ziemi, zasadzic tyton, a jak ustawa wejdzie w zycie przekwalifikowac sie na pietruszke i zglosic sie po $300,000. Ten tyton ktory wyrosl nam w pierwszym roku naszego bycia kanadyjskim rolnikiem zachowujemy oczywiscie na czarna godzine.
Ustawa ta nie dotyczy "marychy", ktora od pewnego czasu w naszym smiesznym kraju mozna na wlasny uzytek hodowac i wypalac he he.
Comment
-
Comment