EURO 2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

Koniec meczu - czekamy na mecz gospodarzy z Hiszpanią
    dziwnie wydaje mi się, że skończy się wyeliminowaniem Hiszpanów przez.........sędziów - czas pokaże
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Grecy pokazali, że nie są drużyną przypadkową i ugrali remis, mimo nastawienia Hiszpanów, żeby pierwsi nie stracili bramki. Raul beznadziejny - jedno dobre podanie do Morientesa przez cały mecz.

Portugalczycy zaś rozpoczęli z wysokiego C - szybko zdobyta bramka, miażdżąca przewaga w środku pola - do 30 minuty. Potem odpuścili i Rosjanie nawet mogliby być groźni, ale "ostatniego podania" brakowało im bardziej niż naszej reprezentacji. Wreszcie ta nieszczęsna interwencja Owczinnikowa - i decyzja sędziego totalnie niezgodna z duchem gry (jeżeli nawet dotknął ręką, w co wątpię, to i tak wcześniej zatrzymał piłkę ciałem, rzekoma "ręka" nie miała wpływu na przebieg akcji - najwyżej żółta kartka). Choć to i tak nic by nie zmieniło, piłkarze z Rosji byli za słabi na choćby remis.

W najlepszej sytuacji są Grecy - wystarczy im remis do awansu. Portugalia musi wygrać; ciekawe, czy jakieś układy nie zagrają przeciw Hiszpanom?

PS. Biliety damoj - FCJR
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Pinio74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.10
        • 3881

Piecia napisał(a)
        Koniec meczu - czekamy na mecz gospodarzy z Hiszpanią
        dziwnie wydaje mi się, że skończy się wyeliminowaniem Hiszpanów przez.........sędziów - czas pokaże
        Właśnie to samo chodzi mi po głowie...

...a Portugalczycy się nie popisali, strasznie męczyli się z 10 Rosjan, a bramkarz niesłusznie dostał czerwoną kartkę.
        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• JAckson
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Grecy imponują gra bez lęku przed takimi firmami jak Portugalia czy Hiszpania i to mi sie podoba.

Rosji trochę szkoda. Co do czerwonej kartki to bramkarz dotknął piłki ręką. Ale z różnych ujęć kamer wygladało to na celowe lub nie. Według mnie żółta kartka powinna być a nie czerwona.

Darek Szpakowski gwiazdą wieczoru.
          MM961
          4:-)

Comment

• bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

W sumie, znowu jestem rozczarowany. Z wczorajszych graczy, Hiszpanie wypadają najlepiej, ale i u nich widać przerost indywidualności nad grą drużynową. Całość nie robi jakiegoś piorunującego wrażenia. Grecy imponują konsekwencję i tym jak dobrze gra im sie po niemiecku, ale też super drużyna, to to nie jest. Portugalczycy słabiusieńcy jako zespół, mają jedynie przebłyski formy. No i Rosjanie, którzy są najsłabsi, ale za to najambitniejsi.
            Po wczorajszych meczach nie bardzo jest się o czym rozpisywać. Właściwie jedyne, co godne odnotowania, to pomyłka sędziego przy kartce dla Rosjan i sytuacja w tabeli. Tego bramkarza, to było mi strasznie żal. Sędziemu się nie dziwie, bo gdyby nie powtórki, to sam byłbym pewien, że była ręka. Cóż, biednemu wiatr w oczy. A co do sytuacji w tabeli, to wychodzi, że na jakieś 80% Grecy już wyszli z grupy. Nawet przegrywając z Rosją mają szansę na drugie miejsce. Niezły numer
            W tej sytuacji, mam nadzieję, że mecz Portugalia - Hiszpania będzie świetnym, trzymającym do końca w napięciu widowiskiem.

Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• biermann
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.09
              • 2552

Może być ciekawie jak np Rosja wygra z Grecją 1:0 a Portugalia z Hiszpanią 2:1. Ciekawe czy wtedy będzie losowanie kto drugi ??
              "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
              Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
              Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
              Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
              Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• YouPeter
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 2379

biermann napisał(a)
                Może być ciekawie jak np Rosja wygra z Grecją 1:0 a Portugalia z Hiszpanią 2:1. Ciekawe czy wtedy będzie losowanie kto drugi ??
                Wtedy będzie decydował stosunek bramek strzelonych do straconych.

Co do ręki bramkarza rosyjskiego to się sędziemu nie dziwię bo samemu mi się wydawało, że była renka i należy się czerwona kartka, dopiero powtórki pokazały, że tak nie było.
                Portugalia nie zasługuje na wyjście z grupy. Brakuje im zawsze ostatniego, szybkiego strzału, za dużo podają i przetrzymują piłkę. Mam nadzieję i wszystko na to wskazuje że Grecja wyjdzie z grupy. Należy im się to za to że nie przestraszyli się bardziej utytułowanych rywali i grali swoje.
                Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Ahumba
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.05
                  • 9098

YouPeter napisał(a)

Co do ręki bramkarza rosyjskiego to się sędziemu nie dziwię bo samemu mi się wydawało, że była renka i należy się czerwona kartka, dopiero powtórki pokazały, że tak nie było.
                  Z sędzią było tak jak z Tobą jak to sie pisze:
                  ręki czy renki

FCJP
                  znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Wujcio_Shaggy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.01
                    • 4628

YouPeter napisał(a)
                    [...]
                    Niezupełnie. Decyduje różnica bramek, a nie stosunek.

W przykładzie Biermanna Grecy będą mieli 3 bramki zdobyte i 3 stracone. Hiszpanie identycznie. Czyj stosunek lepszy ?

Nie wiadomo, kto wówczas wyjdzie z grupy? Barażu regulamin nie przewiduje...

Albo trzeba było wprowadzić taką innowację - po każdym meczu grupowym zawodnicy wykonują serię rzutów karnych, która nie liczy się do wyniku, ale właśnie przy rozstrzyganiu tego typu dylematów .

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Ja proponuję, żeby dalej przaechidzła druzyna pierwsza alfabetycznie.

Grecy bez polotu, Hiszpanie bez dwóch polotów, Portugalia dziady a Rosjanie po prostu słabi. Moim zdanie najbardziej na awans zasługują Grecy.

Comment

• Odoakr
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2003.07
                        • 330

Właśnie ogladam mecz Anglia Szwajcaria. Jest 1:0. Ludzie!!! Kto przyjmuje do roboty komentatorów! Oni są beznadziejni. (szczególnie nie lubie tego co teraz relacjonuje) Jakiś fanatyk statystyki, Zamaist siedzieć cicho i raz na jakis czas coś powiedzieć (np. to co sie dzieje, czego akurat nie widac na ekranie lub epizody z historii piłki, danych spotkań, drużyn, reprezentacji) to on cedzi jak najęty! Niedługo przebije komentatorów radiowych!!!!
                        Szwajcaria - nie poddawaj się!

Comment

• Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

Szwajcaria więcej grała, a tu nagle Anglicy strzelili gola. Rooney pokazał, że jest świetnym napastnikiem i równie świetnym boiskowym chuliganem...

Mecz słabiutki, pewnie bym usnął - gdyby nie jak zwykle fenomenalny redaktor Iwański, budzący swoim nawiedzonym pieprzeniem. Rozważania o tym, że bramkarz Stiel był lżony przez 25000 ludzi nie w swym rodzinnym języku, sprowokowały mnie do takiego entuzjazmu, że nie zacytuję słów, którymi entuzjazm ten się wyraził...

Comment

• Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

Krzysiu napisał(a)
                            Ja proponuję, żeby dalej przaechidzła druzyna pierwsza alfabetycznie. [...]
                            Tylko w którym języku?

Comment

• Odoakr
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2003.07
                              • 330

O! Iwański on sie nazywa.... Ja "uwielbiam" jego GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

red. Iwański powiedział:
                                Haas ukarany czerwoną kartką i na boisku nie ma już żadnego Szwajcara.
                                To tyle o tym żenującym meczu. Aż się zastanawiam, czy oglądać wieczorny...

Comment

Przetwarzanie...
                                X