EURO 2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

Pierwszą kolejkę mamy za sobą.
    Wczorajsze mecze nie zachwyciły, choć trochę emocji było.
    Łotwa zagrała taki sam mecz jak z nami, tyle, że Czesi byli skuteczniejsi od Orłów Sokołów...
    Jestem za tym, żeby Łotwa szybko odpadła, bo co to za przyjemność patrzeć na drużynę, która przez 90% meczu siedzi w 11 na własnym polu karnym?
    Drugi mecz, to zupełnie inny ciężar gatunkowy, ale poziom niewiele lepszy. Holandia, to jedno wielkie rozczarowanie. Niesterlooj uratował im remis, bo strzelił z sytuacji, w której strzelić nie miał prawa. Reszta był beznadziejnie słaba. Niemcy zagrali po swojemu i choć ich bramka był cokolwiek dziwna, to i tak powinni wygrać. Popełnili ten sam błąd co Anglicy, bo gdyby w drugiej połowie tak się nie cofnęli, to rozjechaliby pomarańczowych bez większego problemu. Niemcy nie mają super drużyny i nie są w super formie, ale jeśli wygrają Euro, to nikt nie powinien być zdziwiony. W sumie, to są w dobrej sytuacji, bo raczej nie sa uważani za faworytów i jak odpadną, to świat im się nie zawali, a z drugiej strony żelazną konsekwencją potrafią wiele zdziałać.
    A dziś zaczynamy od początku. Hiszpania - Grecja i Portugalia - Rosja. Jeśli wygrają Rosja i Grecja, to będą jaja...

Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Niesterlooj

Kto to taki ?

Niemcy może nie mają super składu ,ale za to kilkunastu facetów, którzy potrafią grać w piłkę, i którym się chce. Holendrzy smęcili strasznie i gdyby nie ich gwiazdor (którego nazwisko odmienia się na różne sposoby) przegraliby jak nic. Kto śmiał twierdzić, że Szwedzi grają nudną piłkę. Wynudziłem to ja się strasznie oglądając n. p. męki Hiszpanów z Rosjanami, popisy Czechów czy mordobicie szwajcarsko-chorwackie.

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

Redaktor Szpakowski niestety nie wygłosił swego sztandarowego tekstu o "słynnej niemieckiej maszynie" (zapomniał?) i maszyna się zacięła na chwilę - odrobinę więcej konsekwencji i Niemcy wygraliby ten mecz. Holendrzy zupełnie bezbarwni (mimo jaskrawych koszulek), ekwilibrystyczny strzał van Nistelrooy'a i długo, długo nic. Pan Darek jest znanym poliglotą i cudzoziemskie nazwiska mu niestraszne, ale wczoraj nazwiska Niemców i Holendrów dały mu ogromne pole do popisu, że wspomnę tylko "Nisterloja" (może Wilk się tym zasugerował) i "Sztajnszwagera"...

Mistrzostwa - póki co - słabe, liczę jednak, że teraz się zacznie porządna gra; inaczej niektórzy będą musieli pakować walizki (poza Portugalczykami - ale oni mogą niedługo zamienić się w widzów). Tzw. "faworyci" dostają łomot, albo męczą się okrutnie, albo wreszcie wygrywają fartem. Tacy włoscy amanci - beznadzieja totalna, najjaśniejszym punktem tego zespołu są niewątpliwie złote numery na koszulkach. O innych też niewiele dobrego można powiedzieć. Szwajcaria i Chorwacja - nieporozumienie, jak oni się dostali na Mistrzostwa, to już chyba Orły Janasa zagrałyby lepiej... Nawet Łotwa od nich lepsza.

Natomiast w miarę nieźle zaprezentowali się Bułgarzy; o ile otrząsną się po szwedzkim prysznicu, to mogą jeszcze trochę namieszać. Szwedzi bezkonkurencyjni.

Podejrzewam, że dziś faworyci z Płw. Iberyjskiego jednak wygrają, aczkolwiek pewnie po męczarniach... Zwłaszcza Portugalia wymęczy, a strach będzie ich paraliżował.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

Red. Szpakowski ma jeszcze jednego "faworyta" - portugalskiego zawodnika - "Koncesjao".

Comment

• Morbital
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.03
            • 72

i Holendra Van Niesterlooy'a
            A tak poważnie to po dotychczasowych meczach moim zdaniem liczyć się będą Francuzi, Szwedzi, Czesi no i Hiszpanie. Te drużyny pokazały typową grę "turniejową". O Niemcach i Holendrach nie potrafię na razie nic powiedzieć. Myśle że najbliższe mecze dużo pokażą, co np. myśleć o Portugalczykach.

Comment

• Morbital
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.03
              • 72

A jeszcze przy okazji, nie podobają mi się transmisje meczów. Mało powtórek i w ogóle powtórki są kiepskie, a czasem chciało by się przeanalizować te czy inne zagranie. Organizatorzy jakoś się nie przykładają...

Comment

• zythum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.08
                • 8305

Organizatorzy się nie przykładają, ale Jacek Gmoch i owszem. Ja go naprawdę lubię - za wytwarzanie atmosfery i za prawdziwą znajomość taktyki.
                Co do meczów wczorajszych, to dla mnie ciekawszy był pierwszy, ale mimo to oba nie stały na wysokim poziomie. Zawiedli faworyci: Czesi, Holendrzy. Niemcy pokazali się jako DRUŻYNA, a Holendrzy jako grupka rozkapryszonych chłopaków na podwórku.
                Ciekawe czy dzisiaj Portugalia przedłuży szansę czy pozostanie juz tylko opalanie się na plaży.
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• baklazanek
                  † 2014 Piwosz w Raju
                  • 2001.08
                  • 3562

Jednak nie wytrzymałem i telewizor z powrotem włączyłem, a jak to robiłem to akurat z głośników dobiegł głos naszego ulubionego komentatora goool Zobaczymy co Holendrzy pokażą w następnych meczach, mam nadzieje, że nie to samo co z Niemcami.

Comment

• biermann
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.09
                    • 2552

grzech napisał(a)
                    Kto śmiał twierdzić, że Szwedzi grają nudną piłkę. [/B]
                    Oczywiście ja i ten jeden mecz mojego mniemania nie zmieni. Jak zrobią coś więcej to wtedy to odszczekam. Ale narazie zlali tylko beznadziejną Bułgarię a wszyscy wychwalają ich pod niebiosa.
                    Jeden nawet w genialnej formie Larsson nie zmienia mojego mniemania o szwedzkiej piłce. Hough
                    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• robox
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.11
                      • 8188

Hiszpanie bardzo chcieli, strzelili gola, a jednak Grecy zremisowali. I bardzo dobrze. Dzięki temu mają realne szanse na wyjście z grupy.

Comment

• YouPeter
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 2379

Grecy to chyba jedyny jak narazie zespól z tych skazanych na porażkę, który nie boi się podjąć walki z lepszymi rywalami. I za to dla nich duże brawa grali jak równy z równym z Hiszpanami i realnie wydaje się że to oni teraz mają największą szansę na wyjście z grupy bo pozostał im jeszcze mecz z Rosją.
                        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Andrewbrw
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2004.03
                          • 932

Do przerwy Portugalia prowadzi 1:0, moim zdaniem rosyjski bramkarz nie słusznie został ukarany czerwoną kartką, co potwierdzają dwie powtórki (np ujęcie zza bramki) W tej chwili wg mnie jest już po meczu

Comment

• Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

Andrewbrw napisał(a)
                            Do przerwy Portugalia prowadzi 1:0, moim zdaniem rosyjski bramkarz nie słusznie został ukarany czerwoną kartką, co potwierdzają dwie powtórki (np ujęcie zza bramki) W tej chwili wg mnie jest już po meczu
                            Masz rację,sędzia widział te zdarzenie inaczej Rosjanie i tak do tej pory grali słabiutku , jakby tak bez

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
                              † 1971-2015 Piwosz w Raju
                              • 2003.02
                              • 7971

Portugalia cieniutka strasznie Tylko sędziowie mogą im pomóc-patrz Korea

Prawie jak Piwo
                              SZCZECIN

Comment

• cielak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.03
                                • 2890

Portugalia-Rosja 2:0.
                                No to po Rosjanach!!
                                Biljety pakupili ku domowi???
                                zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment