EURO 2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bury_wilk
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 2655

kishar napisał(a)
    To że sedziowanie jest kiepskie to fakt, ale nie sadze żeby miało wpływ na wynik meczu Niemcy-Czechy, Niemcy po prostu słabo grali, a nie można zapominac o tym że Nowotny powinien wylecieć za hamski faul na Heinzie w pierwszej połowie, ciekawe jaki był by wynik jak by niemiaszki grały w 10. Wszystkie wpadki sedziego jakby sie wyrównały i wyszło sprawiedliwie.Wygrał lepszy.
    Wcale nie twierdzę, że nie wygrał lepszy, albo jak kto woli, że wygrał gorszy, ale mimo to nie zgadzam się z tą opinią. Zarówno w tym meczu, jak i w kilku innych pomyłki sędziów były na tyle istotne, że jak dla mnie wypaczały wynik spotkań. Nie można twierdzić, że sędzia jak pomyli się dwa razy, raz na korzyść jednych, a raz na korzyść drugich, to się wyrównuje, bo przy jego prawidłowej reakcji dalszy przebieg spotkania mógłby się diametralnie zmienić (do drugiej sytuacji mogłoby nie dojść, albo dojść, do kilku podobnych). Po za tym, nie zgadzam się z tym, że ten faul był na czerwoną. Jak dla mnei żółta była w pełni zasłużona, ale nic więcej. Podsumowując Niemcy mają prawo mieć pretensje do sędziego, podobnie jak Łotysze, Chorwaci, etc, etc (po za tym oczywiście, że przede wszystkim muszą mieć pretensje do siebie).

Lubię kiedy się zieleni
    Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Mecz Niemcy - Czechy słabiutki. Nie rozumiem entuzjazmu niektórych koegów, wszak Czesi przeprowadzili 2 (słownie dwie) akcje ofensywne w całym meczu. Słabizna Niemców była porażająca - brak pomysłu na atak, wolne rozgrywanie piłki (moim zdaniem najwieksza słabość), niecelne podania. Ale jak już któremuś chciało się przyśpieszyć, to ogrywali czeską obronę jak chcieli. Można Niemców nie lubić, ale nie trzeba opowiadać głupot. Jeden słupek, dwie ręki obrońców na polu karnym, jeden ordynarny faul bramkarza na zawodniku stojącym przed nim (dwa razy realizator pokazał powtórkę) to świadczy tylko o tym, że Niemcy byli nieskuteczni, a nie gorsi. Jak dla mnie Czesi wypadli na poziomie Chorwacji, czyli beznadziejnie.

Sędzia po raz drugi pomógł Czechom i nie ma co dywagować, co by było, gdyby Nowotny dostał czerwoną kartkę. Czesi też kosili, ilośc bezczelnych fauli taktycznych była porażająca, a nic im się nie stało.

Najwyższy poziom zaprezentował niezawodny red. Szpakowski. Jego "Sztajnszwagier" to prawdziwy majstersztyk.

Drugiego meczu nie widziałem, więc nie ma co komentować. Wynik jest jasny.

Comment

• lzkamil
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 3611

Juz sie szykuje na dzisiejszy meczyk Portugalia - Anglia. Pytalem naszych Szkotow z ciekawosci, niektorzy beda za Portugalia a niektorzy neutralni podobnie jak ja Dla dobra widowiska bym chcial zeby doszlo do karnych, ciekawe czy Owenowi i Ikonie Popkultury znowu siadzie psycha czy tym razem wytrzymaja...
        Lepszy jabol pod okapem
        niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• bury_wilk
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.01
          • 2655

A tak przy okazji, przypomniało mi się, że wszem i wobec uwielbiana Ikona Popkultury, według kolorowych czasopism (dzisiaj przegladałem na przykład Bravo Sport ) traci uznanie w oczach swoich fanów. Otóż owa Ikona przestaje być modna, za na topie jest teraz Ljunberg, który reprezetuje typ, zacytuję: "technomucho" Nie mam pojęcia, co to oznacza, ale już mi się podoba

Lubię kiedy się zieleni
          Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• JAckson
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

bury_wilk napisał(a)
            A tak przy okazji, przypomniało mi się, że wszem i wobec uwielbiana Ikona Popkultury, według kolorowych czasopism (dzisiaj przegladałem na przykład Bravo Sport ) traci uznanie w oczach swoich fanów. Otóż owa Ikona przestaje być modna, za na topie jest teraz Ljunberg, który reprezetuje typ, zacytuję: "technomucho" Nie mam pojęcia, co to oznacza, ale już mi się podoba

Technomucho - rozbawił mnie ten termin. Ciekawe co trzeba ze sobą zrobić by nim zostać
            MM961
            4:-)

Comment

• StaryKocur
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.01
              • 1521

Jako że jestem miłośnikiem turpizmu, dla mnie ikoną jest i będzie Oliver Kahn. Choć szwajcarski bramkarz Stiel niewiele mu ustępuje.
              Piwo pite z umiarem
              nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• Pinio74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.10
                • 3881

Powrócę jeszcze na chwilę do red. Szpakowskiego i jego słów, że "Sztajnszwagier" jest często porównywany z "Efenbergerem" (chodziło oczywiście o Effenberga )

A w kwestii dzisiejszego meczu Portugalia - Anglia, to myślę, że będzie dogrywka i karne, a zatem trzeba kupić jedno piwo więcej...
                BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Zgadzam się z Pinio74 co do zakupu dodakowego piwa na mecz. Nawet jeżeli nie będzie karnych ani nawet dogrywki nie powinno się zmarnować

red. Szpakowski rzeczywiście wczoraj wspaniale manipulował nazwiskiem Effenberga. Zaczęło się od Efenbergera a skończyło na Eferbengerze.
                  Swoją drogą przez tego człowieka trudno mi się skupić na meczu momentami. Nie wiem tylko jak z to wytrzymują współkomentujący razem z nim.

Redaktor Sz. powinien chyba doczekac sie specjalnego osobnego tematu na forum.
                  MM961
                  4:-)

Comment

• iron
                    • 2002.08
                    • 6717

No to wczoraj się cieszyłem jeszcze bardziej niż przedwczoraj - wreszcie dobitnie się okazało, że piłka nożna przestała być grą w którą grają wszyscy a wygrywają Niemcy

No i mam nadzieję, że Czesi "idą na mistrza"
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Andrewbrw
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.03
                      • 932

Dziś podobno na trybunach ma być więcej Angoli niż Portugalców !!! Mam nadzieję ,że remisu nie będzie, bo w karnych wyspiarze nie mają żadnych szans.

Comment

• zythum
                        • 2001.08
                        • 8305

Nie podoba mi się gra Portugalii, nie znoszę Anglików. Przeciwko komu być (bo za nie ma mowy) oto jest pytanie A Runi, Ronej, Ruuunej w którym Szpak się chyba zakochał (te okrzyki gdy jest przy piłce) to taki sam przereklamowany piłkarz jak Ikona Popkultury. Ale przynajmniej gazety mają co pisać i nakład rośnie, a małolaty piszczą i rzucają staniki
                        To inaczej miało być, przyjaciele,
                        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                        Królowie banków, fabryk, hut
                        Tym mocni są, że każdy kradnie
                        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• lzkamil
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 3611

Ale przeciez w koncu o to w tym cyrku chodzi zeby sprzedac jak najwiecej koszulek z Ikona, szczegolnie w Japonii i Tajlandii Dobra czas leciec na mecz, jak fajnie ogladac z pozycji neutralnej, oby byly karne
                          Lepszy jabol pod okapem
                          niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Ahumba
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9056

Mnie też jakoś nie bawi ani jedna ani druga ekipa.
                            Knedliki do końca pokażą wszystkim jak się gra. Za co piję porterka Krajana
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Andrewbrw
                              • 2004.03
                              • 932

zythum napisał(a)
                              Ale przynajmniej gazety mają co pisać i nakład rośnie, a małolaty piszczą i rzucają staniki
                              za Rooney'em?????

Comment

• Andrewbrw
                                • 2004.03
                                • 932

No i Rooneya na boisku już nie ma, zadowoleni?

Comment

Przetwarzanie...
                                X