A dlaczegóż to "i to z kim" ? Grecy byli lepsi, skuteczniejsi, bardziej poukładani. I wygrali. Z przyjemnością patrzyłem na tę mieszankę południowego polotu z niemiecką dyscypliną. Zawodnicy przy piłce najpierw myśleli, później podawali, kiedy trzeba potrafili pociągnąć, przytrzymsć piłkę, ale bez niepotrzebnej brawury, no i ta druga linia, która świetnie odbierałą piłki, mądrze rozgrywała. Mecz bardzo mi sie podobał.
No to buch. Francja odpadła i to zasłużenie. W przeciwieństwie do Portugalii nie rozkręcili się po grach grupowych, grali na pół tempa, bez ruchu z przodu, odstawiali nogi - to przegrali. A dośrodkowanie Greka jak z komputera.
Mam jednak nadzieję, że w następnym meczu odpadną, choć i tak jest dobrze bo z drużyn defensywnych ostali się jako jedyni.
Ano, wygrali lepsi czyli Grecja.
Wczoraj mnie nie bylo a o meczu Portugalia-Anglia juz powiedziano wszystko. Tylko dodam ze dla mnie sedzia Urs Maier mial racje nie uznajac bramki Campbella. Szczegolnie na ujeciu zza bramki bylo widac ze Terry blokowal bramkarza i ten nie mial szans wyskoczyc do pilki. Pewnie bede w mniejszosci ale takie jest moje zdanie.
W pierwszej połowie mecz dość ciekawy, druga nudniejsza ale paradoksalnie więcej sytuacji. A teraz to czego nie strzelił Holender to ...
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ponownie szykują się karne myślę, że bramka Van N. powinna być uznana, spalonego wg mnie nie było! niesteeeety sędzia nie wychwycił bardzo szybkiego podania
Uff całe szczęście, że wygrała Holandia bo juz uczyłem sie szczekać . Nudna drużyna jednak odpadła . Chyba wychodzi na moje, że te 5:0 z Bułgarią to nie wielkość Szwecji, a totalna cienizna Bułgarów.
Liczę, że półfinał Portugalia - Holandia przyniesie to co najlepsze z meczy tych drużyn odpowiednio z Anglikami i Czechami
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Andrewbrw napisał(a) Ponownie szykują się karne myślę, że bramka Van N. powinna być uznana, spalonego wg mnie nie było! niesteeeety sędzia nie wychwycił bardzo szybkiego podania
Powtórka pokazała że stał minimalnie za obrońcami i był spalony.
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment