EURO 2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Powiem tak - jeszcze trudno mi poradzić sobie z emocjami, nie spałem do 2 z nerw bo
    a) wygrał totalny antyfutbol, przyznaje świetna Grecka obrona , świetne przeszkadzanie ale nic poza tym. Jeżeli w takim kierunku ma iść futbol to ja dziękuję
    b) 12,13,14,15,... zawodnikiem Grecji był Colina (ciekawe dlaczego on tak nienawidzi Czechów, już drugi bardzo ważny mecz przegrali przez niego), który całkowiecie dezorganizował grę Czechów, gwiżdżąc ciągle wydumane faule gdy tylko Czeci przejmowali piłkę i wyprowadzali atak, pozwalając za to na brutalną grę Grekom, aż w końcu nie podyktował ewidentnego rzutu karnego i może co ważniejsze w ostaniej akcji zagwizdał faul którego nie było przez co zatrzymał dobrze zapowiadającą się akcję Czechów, poszedł kontratak w którym Grecy wywalczyli rzut rożny z którego padła bramak czyli pan Colina popełnił "błąd" w kluczowej dla meczu akcji.
    c) greccy piłkarze grali (w każdym sensie tego słowa) jak nie przymierzając Włosi - ciągłe udawanie, chamska gra, prowokowanie rywali
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• biermann
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.09
      • 2552

zythum napisał(a)
      Powiem tak - jeszcze trudno mi poradzić sobie z emocjami, nie spałem do 2 z nerw bo
      a) wygrał totalny antyfutbol, przyznaje świetna Grecka obrona , świetne przeszkadzanie ale nic poza tym. Jeżeli w takim kierunku ma iść futbol to ja dziękuję
      b) 12,13,14,15,... zawodnikiem Grecji był Colina (ciekawe dlaczego on tak nienawidzi Czechów, już drugi bardzo ważny mecz przegrali przez niego), który całkowiecie dezorganizował grę Czechów, gwiżdżąc ciągle wydumane faule gdy tylko Czeci przejmowali piłkę i wyprowadzali atak, pozwalając za to na brutalną grę Grekom, aż w końcu nie podyktował ewidentnego rzutu karnego i może co ważniejsze w ostaniej akcji zagwizdał faul którego nie było przez co zatrzymał dobrze zapowiadającą się akcję Czechów, poszedł kontratak w którym Grecy wywalczyli rzut rożny z którego padła bramak czyli pan Colina popełnił "błąd" w kluczowej dla meczu akcji.
      c) greccy piłkarze grali (w każdym sensie tego słowa) jak nie przymierzając Włosi - ciągłe udawanie, chamska gra, prowokowanie rywali
      Ciekawe dlaczego tak nie narzekałeś na sedziego który przepchnął Czechów w meczu z Holendrami ... no rozumiem to nasi bracia a nie zgniły zachód. Czesi przegrali bo tego dnia nie grali tak dobrze jak w poprzednich meczach. Po zejściu Nedveda cos z nich uszło i zaczęli grac jak nieprzymierzając Polacy. Wrzutki na Kollera i to wszystko. Dobrze, że wygrała Grecja - przynajmniej teoretycznie większe szanse ma teraz Portugalia (na która stawiałem od samego początku). Choć finał Portugalia - czechuy mógłby byc super spektaklem
      Widać też, że trener Greków - jest wielkim trenerem - chyba reprezentacja Niemiec sobie o nim przypomni( Czechów w tym składzie to mogłaby teściowa Nedveda prowadzić i też by do tego miejsca doszli)
      "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
      Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
      Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
      Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
      Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

Nie zgodzę się z Tobą. Prawdą jest, że Czesi zagubili się po zejściu z boiska Nedveda., ale i tak grali lepiej niż Grecy. Gdyby Colina nie stopował każdej ich akcji – mogłaby któraś zakończyć się bramką.

Comment

• biermann
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 2552

Oczywiście możesz się nie zgadzać ( w duchu przekory tam to napisałem) ale gdyby Czesi byli w dyspozycji z meczu z Holandią czy drugiej połowy z Danią - nawet jedensatu Colinów by im nie przeszkodziło w strzeleniu jakieś bramki. Piłka jest prostą grą wygrywa ten co strzeli więcej - automatycznie przez to jest lepszy co by nie mówić jak grał. Wygrywa bo jest lepszy. Wczoraj lepsi byli Grecy hop hop hop
          Last edited by biermann; 2004-07-02, 11:13.
          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• pieczarek
            • 2001.06
            • 5011

Brawo biermann! W piłce nożnej liczy się to co w hamaku. Żadne inne kryteria (wartość artystyczna programu, prezentacja) nie są brane przy ustalaniu klasyfikacji. Grecy byli po prostu nieskończenie razy lepsi od Czechów (tak jak jedynka jest nieskończenie razy większa od zera).

Comment

• peter007
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.06
              • 2820

Nieskromnie przyznam, że od początku stawiałem na Portugalię i mimo, że znalazła się w finale z nieprzewidywalnym czarnym koniem - Grecją, to ja wierzą, że to oni odbiorą w niedzielę puchar.
              Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• ppns
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1737

W futbolu obowiązują zasady :
                1) Piłka jest okrągła , a bramki są dwie ,
                2) Gra się tak , jak przeciwnik pozwala ,
                3) Zwycięzcą jest ten , kto gra efektywnie , a nie ten , kto gra efektownie.

Bramka strzelona przez Greków była nokautem dla Pepików.
                Zwycięstwo Hellady w pełni zasłużone.

Wynik meczu o mistrzostwo Europy prognozuję 2:1 dla Greków.
                piwoppns@wp.pl

Comment

• bury_wilk
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 2655

Hop, Hop, Hop

Lubię kiedy się zieleni
                  Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• iron
                    🍼🍼
                    • 2002.08
                    • 6765

Taaa... i po wszystkim (znaczy po Czechach).

Zgadzam się że sami są sobie winni - po pierwszych 15 minutach meczu powinno być przynajmniej 3:0 dla nich. Po zejściu Nedveda aż szkoda było patrzeć jak sie zagubili. Ale nawet zagubieni grali ładniej (i wg mnie lepiej) niż Grecy.
                    No a to co zrobił Collina to juz osobna sprawa. Te żólte kartki dla Czechów, w czasie gdy grecy (celowo z małej) cieli przeciwników równo z ziemią i nawet czasem nie było wolnego, o kartkach już nie wspominając No i nie podyktował nie jednego a dwóch karnych - jeden ewidentny na Kolerze - ciągnięcie za koszulkę - drugi bodajże na Smicerze - kopnięcie bez piłki, fakt że dyskretnie zrobione, ale było No i ten róg to już był w 16tej minucie dogrywki - ciekawe czy Czechom gdyby to dla nich był ten róg, też by pozwolił go wykonać?
                    No ale czego spodziewać się po włochu (znowu celowo z małej litery)
                    Najtrafniej jego sędziowanie skomentował jeden z internautów na Onecie:

"grekom gratulujemy Colliny"

No a dla mnie finał będzie całkowicie bezbarwny i pozbawiony emocji - spotkają się dwie podrzędne drużyny trochę pokopią i ktoś tam zwycięży - bo w końcu musi być jakieś rozstrzygnięcie.
                    Początkowo nawet stwierdziłem, że nie będę tego oglądać, choć teraz już sam nie wiem czy się jednak nie skuszę

Mam nadzieję, że będą grali brutalnie i się przynajmniej zdrowo pokopią
                    Last edited by iron; 2004-07-02, 12:39.
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Jesten pełen podziwu dla wszystkich, którzy czeską nieudolnośc zwalają na Colinę. Jakby Koller miał strzelic bramkę, to by strzelił, ale on wolał przewrócić się, machać rękami i liczyć, że sędzia podaruje karnego. Dellas też był trzymany, a jednak bramkę strzelił (widać to doskonale w ujęciu zza bramki).

I nie zgadzam się z opinią że Grecy grali po chamsku. To Czesi więcej razy faulowali - praktycznie każda grecka akcja w połowie boiska zaczynała się sie od faula na Greku.

Na początku meczu Basałaj powiedział, że Czesi mają Kollera, Nedveda, Poborskiego, Barosa i każdy z nich może sam wygrać mecz. Okazało się, że nie może. I nie mogą tego zrobić nawet razem, że nie potrafią poradzić sobie z greckimi obrońcami (zawiódł zwłaszcza Koller). I nie zwalałbym problemu na zejście Nedveda, a winą obciążyłbym głównie Kollera i Barosa, którzy nie potrafili wykorzystać okazji, które mieli.

Comment

• grzech
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.04
                        • 4592

Ironie - wstydź się ! Zwracałem już uwagę na niekulturalne określenia dotyczące pewnych narodów, i nadal mi się to nie podoba. Czy Grecy nie zasługują na Twój szacunek tylko dlatego, że ośmielili się wygrać z Czechami ?!. Obie drużyny starały się jak mogły. Czy chcesz powiedzieć, że Grecy powinni pozwolić Czechom strzelić sobie gola? W końcu piłka nożna polega nie tylko na strzelaniu, ale takż i na obronie. Opinia, że Grecy grali chamsko, a Czesi to szlachetni rycerze jest delikatnie mówiąc zabawna. Baros i Szmicer dostali kartki za to, że byli Czechami ? Czy może za brutalne ataki na nogi przeciwnika? Skoro Czesi byli tacy świetni, to dlaczego przegrali ? Ano dlatego, że strzelili mniej bramek. Piłka nożna to nie konkurs piękności. Szanowni Koledzy zaślepieni miłością do naszych sąsiadów może tego nie widzieli, ale mi podobała się mądra i rozsądna gra Greków (podobnie jak i widowiskowa i efektywna u Czechów w meczu z Holandią). Bronili się skutecznie, a w dogrywce po wprowadzeniu nowych zawodników zaatakowali i kilkukrotnie zagrozili bramce czeskiej.
                        A ja po meczu zasnąłęm jak dziecko.

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Co wy macie z tym Colliną??? Może karnego w meczu z Holandią parę lat temu też być nie powinno, kiedy to Czech tak pociągnął za koszulkę Holendra, że ta już się nadawała tylko dla kobiety w ciąży?

Comment

• peter007
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.06
                            • 2820

Myślę, że jakie by nie grały dzisiaj teamy to jest to jednak finał wielkiej imprezy i trzeba go obejrzeć. Ja będę to robił w swojej ulubionej knajpie oczywiście przy piwku
                            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• yendras
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.12
                              • 2052

Tym, którzy po dzisiejszym finale nie będą oczuwali jeszcze przesytu footballem TVP od wtorku (chyba) serwuje mecze Copa America. Interesująco zapowiada się mecz Brazylii (ostatnio kiepsko im szło) z Chile (ostatnio coraz lepiej im szło).

Post może trochę nie na temat, ale też i trochę na temat

Comment

• becik
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

BRAWO GRECJA !!!!
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X