EURO 2004

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pinio74
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.10
    • 3881

Trochę mnie nie było i teraz nie ma praktycznie o czym pisać. Już po Euro2004. Gratulacje dla Greków, trochę szkoda Czechów, ale cóż
    TO SE NE VRATI...
    BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• nikita_banita
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 1363

Już po Euro, ale ja muszę jeszcze odstawić kolesiowi kratę Łomży, bo złożyłem się, że to Czesi wygrają i umoczyli...

Comment

• celt_birofil
        † 2017 Piwosz w Raju
        • 2001.09
        • 4469

Ciekawa aukcja...

PAP/14 lipca 2004 13:08

Niesamowita cena piłki Beckhama!

Do astronomicznej ceny wzrosła wartość piłki, którą Anglik David Beckham nie wykorzystał rzutu karnego w meczu z Portugalią podczas mistrzostw Europy. W internetowej aukcji piłka osiągnęła wartość ponad 2,8 miliona euro.

Uderzona przez Beckhama piłka w serii rzutów karnych ćwierćfinałowego meczu Anglików z Portugalią poszybowała nad bramką. Trafiła do siedzącego w rzędzie Q lizbońskiego stadionu Da Luz hiszpańskiego kibica, który postanowił wystawić ją na aukcję. Jako jedni z pierwszych za piłkę zdecydowali się zapłacić wydawcy jednej z brytyjskich gazet - 18.000 euro.

Internetowa aukcja rozpoczęła się w poniedziałek, a po okresie 48 godzin cena piłki wzrosła do astronomicznej kwoty 2.800.800 euro.

25-letni Pablo Carral powiedział, iż szczęśliwym trafem piłka trafiła do niego, tylko dlatego, że "siedział tak daleko od bramki". Na piłce znajdują się nazwy obu drużyn, a także data i miejsce spotkania.

Nie wykorzystany karny przyczynił się do wyeliminowania Anglików w Euro-2004. Portugalia wygrała po rzutach karnych 6:5, po dogrywce był remis 2:2.

Według regulaminu uczestnictwa w aukcji ze złożonej oferty będzie można zrezygnować tylko w wyjątkowych powodów. Aukcja potrwa do 22 lipca.

Do astronomicznej ceny wzrosła wartość piłki, którą Anglik David Beckham nie wykorzystał rzutu karnego w meczu z Portugalią podczas mistrzostw Europy. W internetowej aukcji piłka osiągnęła wartość ponad 2,8 miliona euro.

Podobno jest już warta 10 milionów...
        Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• pieczarek
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.06
          • 5011

Celciku, na internetowaej aukcji ja mogę zaraz zalicytować 3 miliony euro. Jedyną konsekwencją tego, że nie zapłacę, będzie otrzymanie negatywnej oceny od sprzedającego. I tyle.
          Możesz się śmiać z tej ceny. Rzadko kiedy można spotkać idiotę z milionami euro, znacznie częściej nieodpowiedzialnego żartownisia.

Comment

• pieczarek
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.06
            • 5011

A tu aukcja jest do obejrzenia:

PIŁKA

Comment

• Odoakr
              Porucznik Browarny Tester
              • 2003.07
              • 330

Zdziwiłbym sie, jakby ktoś to kupił za taka cenę (szczególnie, ze jest to jakiś koleś z 32 pkt). Musze sie to zgodzic z Pieczarkiem, ze to jakis suchar.
              Ale będę aukcje obserwował

Comment

• YouPeter
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 2379

Na polskim allegro tez był taki przekręt jak Heyah wystawiała swoje numery. Za nr 666 111 111 po kilku dniach płacono już 200 000 zł a gdy zaczęto weryfikować uczestników aukcji i wyrzucać tych co nie chcieli kupić to na koniec cena spadła do 20 000 zł.
                Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 4628

Jaja niezłe. Niedługo pewnie pójdą w miliardy euro, chyba że system eBaya się wywali, jeśli nie jest przygotowany na takie sumy
                  A może to sam "Becks" tyle daje? Albo jego małżonka...
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Odoakr
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2003.07
                    • 330

Już ktoś przebił

Comment

• dziku
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.12
                      • 1992

Może jakiś forumowicz chce kupić żeby pokopać na zlocie
                      Dziku

Comment

• celt_birofil
                        † 2017 Piwosz w Raju
                        • 2001.09
                        • 4469

A wystarczyło strzelić "minimalnie nad koroną boiska"...
                        Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

Już jest 2.200.000
                          Czyżby szybka weryfikacja jak na allegro
                          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• YouPeter
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.05
                            • 2379

Już 23.650 i pewnie jeszcze spadnie. Dziwne by to było gdyby ktoś zapłacił 9 mln za głupią piłkę jak za tą cenę mógł by mieć dwa Maybachy takie jak mam ojciec Rydzyk

Comment

Przetwarzanie...
                            X