Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peixe
Wyświetlenie odpowiedzi
Aparat cyfrowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziChyba jednak Nikon D-90 ale z obiektywem 80-105. Ale Live-View to podobno porażka....Last edited by becik; 2008-10-07, 22:16.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Panowie, spokojnie, na razie mnie nie stac Do listopada bedzie musial wystarczyc kit 18-55, a pozniej bede sie szarpal, na poczatek sigma 10-20 Co sie zas tyczy Live-view, to zrobilem w sklepie kilka probnych zdjec i nie jest chyba tak zle,, choc na camera labs pisza, ze gorszy niz u canona. Za to sam telewizor miodzio.
Moge sie mylic, ale angasc mial chyba na mysli 18-135Last edited by peixe; 2008-10-07, 22:33.
Comment
-
-
Co powiecie na FinePix S2000HD fajne parametry, zoom, makro, no i filmy w HD, cena poniżej tysia.
Comment
-
-
Potrzebuję porady. Chcę kupić jakąś prostą cyfrówkę. Tanio - za góra 500zł, a najlepiej mniej. Rozważam używaną. Chodzi o to, że potrzebuję ją na jakieś pół roku - potem będę chciał ją sprzedać i zainwestowac w coś porządniejszego.
Nie zależy mi na bajerach (typu stabilizacja, czy szeroki kąt), ale chciałbym żeby "domowe" zdjęcia były jak najlepszej jakości.
Możecie coś doradzić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziPotrzebuję porady. Chcę kupić jakąś prostą cyfrówkę. Tanio - za góra 500zł, a najlepiej mniej. Rozważam używaną. Chodzi o to, że potrzebuję ją na jakieś pół roku - potem będę chciał ją sprzedać i zainwestowac w coś porządniejszego.
Nie zależy mi na bajerach (typu stabilizacja, czy szeroki kąt), ale chciałbym żeby "domowe" zdjęcia były jak najlepszej jakości.
Możecie coś doradzić?
I nie da się wyłonić lidera. Czy to będzie Canon, Nikon, Samsung, Fuji to tak naprawdę dają to samo.
Alternatywą będzie używka. Jakiś starszy model lustra czy hybrydy.
Spokojnie mozesz poszukać na Alledrogo jakiegoś Canona, Pentaxa, Nikona, Fuji. Raczej nie polecam Pasikonika, bo starsze modele straszne szumy miały.
No, chyba że trafisz na Sony DSC R1, czego Ci z całego serca życzę. Ale musiałbyś mieć ogromne szczęście, bo to rewelacyjny aparat i wszyscy zdają sobie sprawę z jego jakości. Od dawna nie widziałem by ktoś chciał się go pozbyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziCo powiecie na FinePix S2000HD fajne parametry, zoom, makro, no i filmy w HD, cena poniżej tysia.
Comment
-
-
W Twoich założeniach spokojnie mieści się Canon:
Ai libertatea sa alegi din milioane de produse IT, electronice si electrocasnice, gadgeturi, jucarii, imbracaminte si incaltaminte la Super Pret sau cu plata in rate. Livrare rapida la easybox, Instant Money Back la retur, garantia produselor.
najprostszy A470 lub troszkę droższy A580.
Przy wyborze nie sugeruj się ilością M pixeli, z reguły w kolejnych modelach na takiej samej wielkości matrycy upakowanych jest ich więcej - efekt większe szumy przy wyższych ISO (np. zdjęcia robione w ciemnych pomieszczeniach)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziCzyżby udało mi się nawrócić kogoś na Fuji?
Przy Fuji to prawdziwy aparat, nie wiem jaka będzie różnica w zdjęciach (pewno duża) obawiam się, że kupię jakieś super multi HD które po czasie okaże się być zabawką dla dużych chłopców. Nie ma lekkoLast edited by mark33; 2008-10-16, 19:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziJeszcze nie mam taki mętlik w głowie, że masakra. W tej chwili podoba mi się Nikon D 40.
Przy Fuji to prawdziwy aparat, nie wiem jaka będzie różnica w zdjęciach (pewno duża) obawiam się, że kupię jakieś super multi HD które po czasie okaże się być zabawką dla dużych chłopców. Nie ma lekko
Ja mam Fuji S6500fd, z matrycą 6 mln pixeli i naprawdę fajnym obiektywem. Kupując go nie miałem pojęcia, iż jest to niemalże kultowy aparat w grupie Fuji. Oczywiście teraz są już lepsze, ale nawet ludzie zawodowo zajmujący się fotografią nie pozbywają się tego sprzętu. Zajmuje bardzo ważne miejsce w ich walizkach. Mało tego, w wielu ujęciach wolą fujika niż wypasione lustrzanki za kilkanaście tysięcy.
Co potrafi Fuji możesz obejrzeć np tu:
To dość długi wątek, ale warto przejrzeć dość dokładnie.
Miłej zabawy przy kufelku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziNiewątpliwie każde lustro będzie lepsze niż kompakt. Wszystko zależy od zasobności portfela i co chcesz później z tymi zdjęciami robić. Przy wydrukach w formacie pocztówki nie zauważysz różnicy. Przy oglądaniu na monitorze w wielości ekranowej też raczej nie.
Ja mam Fuji S6500fd, z matrycą 6 mln pixeli i naprawdę fajnym obiektywem. Kupując go nie miałem pojęcia, iż jest to niemalże kultowy aparat w grupie Fuji. Oczywiście teraz są już lepsze, ale nawet ludzie zawodowo zajmujący się fotografią nie pozbywają się tego sprzętu. Zajmuje bardzo ważne miejsce w ich walizkach. Mało tego, w wielu ujęciach wolą fujika niż wypasione lustrzanki za kilkanaście tysięcy.
Co potrafi Fuji możesz obejrzeć np tu:
To dość długi wątek, ale warto przejrzeć dość dokładnie.
Miłej zabawy przy kufelku
Comment
-
-
Tak jak powiedzial angasc, wszystko zalezy od tego, co chcesz robic dalej ze swoimi zdjeciami. Z tego co zdarzylem zaobserwowac jak uzytkownik nikona D90, to ten system jest cholernie drogi. Jesli nie zamierzasz w przyszlosci zarabiac na zdjeciach, to raczej zainwestowalbym w olympusa lub pentaxa(jesli zamierzasz pakowac sie w lustro), bo nikos, czy tym bardziej canon, lubi bic mocno po kieszeni A nad Fuji bym sie ostro zastanowil, to naprawde wysmienite aparaty jesli chodzi o stosunek jakosc/cena. Jako interesujaca alternatywa jawia mi sie tez lustrzanki Samsunga.Last edited by peixe; 2008-10-16, 20:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziPotrzebuję porady. Chcę kupić jakąś prostą cyfrówkę. Tanio - za góra 500zł, a najlepiej mniej. Rozważam używaną. Chodzi o to, że potrzebuję ją na jakieś pół roku - potem będę chciał ją sprzedać i zainwestowac w coś porządniejszego.
Możecie coś doradzić?
Comment
-
-
Comment
-
Comment