Jesli to czwarta twoja cyfrowka, to ja bym jednak rozwazyl lustro...
Aparat cyfrowy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziA propo Fuji, na Allle... Fuji Finepix 6900 można kupić za mniej niż 300zł... Robi toto zdjęcia??
Swego czasu był rewelacyjny. Ale to już 8 lat minęło. Opinie mial świetne.
Ale chyba lepiej nieco dołożyć i kupić np Fuji S6500fd. Poszperaj na Alldrogo. Za 500 zł masz spore szanse.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziDzięki za pomoc, Fuji S2000hd mogę mieć za 800 zł z USA.
Polecam raczej S9600.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziZastanowiłbym się. Nie za mocna optyka, Full HD to tylko zdjęcia. Chyba nie warto.
Polecam raczej S9600.
Comment
-
-
Czy 200 pln za FUJI S3500 to dużo czy tak w sam raz?Ostatnia zmiana dokonana przez kiszot; 2008-10-20, 00:15.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziFakt ma większą matrycę 1/1,6, ale brak stabilizacji, mniejszy zoom i brak super makro,słabsze filmowanie.
Stabilizacja - nie jest problemem przy czasie naświetlania powyżej 100.
Super makro - zakładasz Raynoxa za małe kilkadziesiąt złotych i po problemie.
Słabsze filmowanie - owszem. Ale co, chcesz aparatem filmy kręcić w HD?
9600 jest następcą 6500, ale ma większą matrycę, ten sam obiektyw, więcej funkcji, lepsze menu. Daje dużo większe możliwości wykonywania bardzo dobrych zdjęć niż S2000.
Wszystko zależy od tego, do czego potrzebujesz aparat. Jeśli chcesz wyjąć, włączyć i pstryknąć, to pewnie S2000 będzie OK.
Ale jeśli masz nieco większe potrzeby, to na pewno 9600. Przy czym jest to aparat wymagający nieco wiedzy o fotografii. Trzeba mu trochę czasu poświęcić, ze dwa dni bawić się z instrukcją w ręku. Ale pięknie się odwdzięcza. I raczej nie powinno się robić nim zdjęć w trybie AUTO, bo nie o to w nim chodzi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziAle obiektyw w s2000hd to porażka. Popatrz sobie na ogniskowe, przesłony, jasność itp.
Stabilizacja - nie jest problemem przy czasie naświetlania powyżej 100.
Super makro - zakładasz Raynoxa za małe kilkadziesiąt złotych i po problemie.
Słabsze filmowanie - owszem. Ale co, chcesz aparatem filmy kręcić w HD?
9600 jest następcą 6500, ale ma większą matrycę, ten sam obiektyw, więcej funkcji, lepsze menu. Daje dużo większe możliwości wykonywania bardzo dobrych zdjęć niż S2000.
Wszystko zależy od tego, do czego potrzebujesz aparat. Jeśli chcesz wyjąć, włączyć i pstryknąć, to pewnie S2000 będzie OK.
Ale jeśli masz nieco większe potrzeby, to na pewno 9600. Przy czym jest to aparat wymagający nieco wiedzy o fotografii. Trzeba mu trochę czasu poświęcić, ze dwa dni bawić się z instrukcją w ręku. Ale pięknie się odwdzięcza. I raczej nie powinno się robić nim zdjęć w trybie AUTO, bo nie o to w nim chodzi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziDzięki za wyczerpującą odpowiedź, cały czas czytam i odkrywam wady S9600 podobno mocno szumi (w tej cenie oczywiście). Teraz przerobiłem NikonaD40 i chyba kupię D60ale dalej czytam
Już mówiłem, że lustro jest lepsze niż kompakt. Ale wszystko zależy od tego, co kto chce uzyskać i jakim kosztem. Twoja wola Panie
Wracając do szumów - instalujesz sobie sofcik Noiseware Professional Edition i masz problem z głowy. Naprawdę działa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziCzy 200 pln za FUJI S3500 to dużo czy tak w sam raz?
Jest to również starszy aparat, ale ciekawy. Dobra optyka, mało wymagający. Pełen automat, ale bardzo ładne zdjęcia z niego wychodzą.
Gdyby w tej cenie była też karta pamięci XD, to raczej warto.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziDzięki za wyczerpującą odpowiedź, cały czas czytam i odkrywam wady S9600 podobno mocno szumi (w tej cenie oczywiście). Teraz przerobiłem NikonaD40 i chyba kupię D60ale dalej czytam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziCzy 200 pln za FUJI S3500 to dużo czy tak w sam raz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi...Już mówiłem, że lustro jest lepsze niż kompakt. Ale wszystko zależy od tego, co kto chce uzyskać i jakim kosztem. ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziUprasza się o nie wpisywanie po sobie dwóch wzajemnie niespójnych opinii, z których w dodatku pierwsza jest bezwzględnie nieprawdziwa. Niektórzy mogą potraktować taki zlepek serio i kłopot gotowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziOd tej chwili zaczną się pytania praktyczne , kupiłem Nikona D60 18-55 VR w dobrej cenie.
Jest maszyna
Teraz się zacznie kupowanie obiektywów, filtrów, lamp, dyfuzorów, fotocell itp
Gratuluję wyboru.
PS. Co to jest teraz dobra cena?
Comment
-
Comment