Aparat cyfrowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Faktycznie - 28-80.

Comment

• Sherman
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.09
      • 305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori Wyświetlenie odpowiedzi
      Dzięki wielkie za rady . Poczytałam to co mi napisaliście i i chyba jednak zdecyduję się na NIKONA D 40.

co o tym myślicie?
      Można ten aparat znaleźć taniej, nawet z akcesoriami. Na przykład na www.skapiec.pl lub www.ceneo.pl

Comment

• alnus
        • 2007.07
        • 459

Czasem nie warto robić oszczędności. Myślę, że dori słusznie wybrała tą ofertę ze względu na fizyczną bliskość sklepu. Po pierwsze odpada przesyłka i możliwość uszkodzenia sprzętu zanim się go jeszcze odbierze, a w razie jakichś kłopotów jest blisko z reklamacjami.

Comment

• dori
          • 2004.10
          • 320

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedzi
          Czasem nie warto robić oszczędności. Myślę, że dori słusznie wybrała tą ofertę ze względu na fizyczną bliskość sklepu. Po pierwsze odpada przesyłka i możliwość uszkodzenia sprzętu zanim się go jeszcze odbierze, a w razie jakichś kłopotów jest blisko z reklamacjami.
          I kupiłam NIKONA D 40 sprzedawcę wybierałam zgodnie z tym co napisał alnus.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim (szczególnie Alphonse) za szczegółowe wyjaśnienia .
          A teraz zabieram się za lekturę...

PS
          Jak już trochę go opanuję to dam znać jak się sprawuje

Comment

• Mistrzu
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.08
            • 750

I kupiłam NIKONA D 40 ...
            Amen.
            I Bóg uchronił cię przed kupnem Olimpusa

Comment

• dori
              • 2004.10
              • 320

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mistrzu Wyświetlenie odpowiedzi
              Amen.
              I Bóg uchronił cię przed kupnem Olimpusa
              Boga to bym w to nie mieszała to raczej Wy mnie uchroniliście

Comment

• dori
                • 2004.10
                • 320

Jak już trochę go opanuję to dam znać jak się sprawuje
                ...więc zgodnie z obietnicą... NIKON D 40 sprawuje się super lepiej chyba wybrać nie mogłam. Ze zdjęć mimo moich niewielkich umiejętności jestem bardzo zadowolona. Obsługa tego modelu jak się okazało jest bardzo prosta. Niestety ze względu na ostatnie zawirowania w życiu nie mam zbyt wiele czasu na fotografię ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni. Póki co poświęciłam się fotografii sportowej i "cykam" zdjęcia na meczach hokejowych.
                Jeszcze raz dzięki za rady

Comment

• Cez
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1789

...więc zgodnie z obietnicą... NIKON D 40 sprawuje się super (...) Póki co poświęciłam się fotografii sportowej i "cykam" zdjęcia na meczach hokejowych.
                  Jeszcze raz dzięki za rady
                  idę niedługo na łyżwy... będziesz?
                  Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• kiszot
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8109

Póki co poświęciłam się fotografii sportowej i "cykam" zdjęcia na meczach hokejowych.
                    O,mamy hokej ligowy w Cieszynie? A może Jastrzębie?
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• dori
                      • 2004.10
                      • 320

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                      O,mamy hokej ligowy w Cieszynie? A może Jastrzębie?
                      ... raczej czeskie Kravaře i czesko-polska liga amatorska

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
                      idę niedługo na łyżwy... będziesz?
                      jeśli na łyżwy wybierasz się do Jastrzębia lub Czeskiego Cieszyna to oczywiście będę

Comment

• remfire
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 1334

Od czasu doradzania Dori mineło juz trochę czasu , wiec teraz ja pozwolę sobie poprosić forumowiczów o porady dotyczące cyfrowych lustrzanek.
                        Zaczynam myśleć o zakupie takowego aparatu i szczerze mówiąc zaczynam się gubic w tych testach , porównaniach itp Przeglądając różne stronki moja uwaga zaczyna się skupiać na następujących aparatch : Canon EOS 400, Sony Alpha 300/350 , Nikkon D60 i Olympus E510. Jeśli ktoś z forumowiczów ma doswiadczenia z owymi aparatami to prosiłbym o podzielenie sie uwagami na ich temat. Nie chodzi mi o porównywanie cyferek z parametrów technicznych, ale raczej o wrażenia dotyczące obsługi, fukcjonalności usterkowości itp. Poniewaz ma to być moja pierwsza lustrzanka cyfrowa to prosze również o podpowiedzi na co zwracac uwage przy zakupie, czyli co jest ważne podczas eksploatacji , a na co nie patrzeć bo jest tylko małoprzydatnym gadzetem.

PS. Wymienione aparaty nie są jeszcze ostatecznym wyborem, równie dobrze uwagi mogą dotyczyć innych w podobnej klasie i zbliżonej cenie
                        Last edited by remfire; 2008-05-26, 19:06.

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

Ja rozważam - bardzo wstępnie - zakup aparatu kompaktowego w cenie do 600 zł max, z w miarę przyzwoitym MAKRO. Macie coś do podpowiedzena?
                          Last edited by adam16; 2008-05-26, 22:20.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• boku
                            • 2002.09
                            • 444

Samsung s85 . Należy jednak uwzględnić co to jest MAKRO. Obiekt fotografowany musi być bez ruchu, bo każde przemieszczanie kątowe przy milimetrowych odległościach daje rozmazanie lub wręcz mgłę Ewentualny drugi model to Samsung s850.

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Czy ktoś ma coś do powiedzenia na temat aparatu Nikon Coolpix S10?
                              Żonie się spodobał, cena 750 zł, nie wiem, czy wart tej ceny.

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Czy ktoś z ebayowiczów mógłby rzucić okiem na kartę wystawiającego tę aukcję?

A może ktoś z łodziaków znalazłby czas rzucić okiem na to szkło?

Comment

Przetwarzanie...
                                X