Do tej pory do olympusa SP-560UZ, zalecane były filtry 58mm ( szerokość korpusu obiektywu ), natomiast szerokość obiektywu z wewnętrznym gwintem wynosi coś koło 40mm, czy w takim razie musiałbym szukać tej szerokości filtru, czy też filtry 58 mają zewnętrzny gwint o szerokości 40mm. I drugie pytanie, czy tulipana też przykręca się do obiektywu, czy w tym przypadku musi już być adapter.
Aparat cyfrowy
Collapse
X
-
-
Do tej pory do olympusa SP-560UZ, zalecane były filtry 58mm ( szerokość korpusu obiektywu ), natomiast szerokość obiektywu z wewnętrznym gwintem wynosi coś koło 40mm, czy w takim razie musiałbym szukać tej szerokości filtru, czy też filtry 58 mają zewnętrzny gwint o szerokości 40mm. I drugie pytanie, czy tulipana też przykręca się do obiektywu, czy w tym przypadku musi już być adapter.
Witam Jestem tylko amatorem, proszę o wyrozumiałość ! Proszę o pomoc jak skonfigurować 560-kę w ustawieniach żeby wychodziły najlepsze zdjęcia - nawet jeśli niema dużego słońca w plenerze to twarze często wychodzą za bardzo białe na ustawieniu AUTO ale nad wodą latem też mi tak się zdarzało na ustawieniu scena NAD WODĄ - w domu robiąc zdjęcia przy otwartej lampie i na ustawieniu AUTO zdjęcie wychodzi nie ostre i muszę wyostrzać przyciskiem przez dłuższą chwilę Najczęściej wykonuję
Jest tam mowa o różnych akcesoriach, ustawieniech i na pewno znajdziesz sporo ciekawych informacji. Pomyśl jeszcze nad kupnem wężyka - bardzo się przydaje.Ostatnia zmiana dokonana przez angasc; 2009-01-25, 09:14.Comment
-
Dzięki za zainteresowanie tematem. PozdrawiamMniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Korzystając z odświeżenia tematu napiszę, że obiektyw który posiadam jest za ciemny. Trza będzie kupić chyba jakąś stałkę z lepszym światłem. Pomysł na tele wciąż się klaruje. Mam już swój typ, ale czekam na rozwój wydarzeń związanych z kryzysemMM961
4:-)Comment
-
Czekasz na podniesienie cen?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Spoko. Nie zmieści się do kufla. Chociaż znając Twoje zacięcie...
Korzystając z odświeżenia tematu napiszę, że obiektyw który posiadam jest za ciemny. Trza będzie kupić chyba jakąś stałkę z lepszym światłem. Pomysł na tele wciąż się klaruje. Mam już swój typ, ale czekam na rozwój wydarzeń związanych z kryzysemComment
-
Comment
-
Comment
-
Pooglądałem tą Sigmę - piękna lufaOstatnia zmiana dokonana przez mark33; 2009-03-19, 21:22.Comment
-
Jeśli chodzi o szkła to obecnie testuję sobie pożyczonego tamrona 28-75/2,8. W stosunku do mojego kita 18-55/4-5,6 kilka klas lepszy. O wiele bardziej zużyty więc trochę luzów już ma, ale za to jasność....
Jednym słowem potrzebuję jeszcze czegoś w stylu Sigma 28 mm f/1.8 EX DG Aspherical Macro.MM961
4:-)Comment
-
Jeśli chodzi o szkła to obecnie testuję sobie pożyczonego tamrona 28-75/2,8. W stosunku do mojego kita 18-55/4-5,6 kilka klas lepszy. O wiele bardziej zużyty więc trochę luzów już ma, ale za to jasność....
Jednym słowem potrzebuję jeszcze czegoś w stylu Sigma 28 mm f/1.8 EX DG Aspherical Macro.Comment
-
Comment