Aparat cyfrowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
    Ta luneta wygląda bardziej na astronomiczną. Jednak ze względu na powiekszenie można ją wykorzystać do oglądania przyrody. Tak zresztą stoi w jej opisie. Ma ona jedną przewagę - nie ma zoom'u tylko wymienne okulary. (...)
    He, he, he - bo ten mój kolega jest z zamiłowania astronomem.
    Opis też oczywiście czytałem. Mnie te wymienne okulary nie przeszkadzają. Wręcz przeciwnie. Posiadam kilka kompletów wymiennych okularów od posiadanych mikroskopów i są to okulary niezłe optycznie. Można poeksperymentować.
    Dziku

Comment

• fteo
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1139

Strona o aparatach (w j. ang.)

Polecam zainteresownym kupnem oraz już posiadającym stronę o aparatach cyfrowych.
      Niestety jest tylko po angielsku, ale warto ją chociaż przejżeć.

Tech Talk - Discuss PC Hardware, Software, Internet and Other Technology
      http://lotnictwo.net.pl/
      http://www.flightradar24.com/
      http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• pulas
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2001.08
        • 965

a co myślicie o czymś takim:

Jestem całkowitym laikiem, więc będą cenne wszelkie uwagi...
        pułaś
        ---------------------------------
        "(...)W kącikach flechtów wieczór już
        Lśni jak porzeczka krwawa
        Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
        I między bajki wkładam"

Comment

• nevton
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.09
          • 97

Wygląda ciekawie. Seria µ generalnie podobno należy do udanych pod względem optyki.
          (kolega ma jakiś starszy model. Robiłem nim trochę fotek i nie mam uwag)
          Pewnym minusem może być mały zoom (tylko 2X) co prawda można ratowac się cyfrowym ale to zawsze dość gwałtowanie pogarsza jakość zdjęcia... choć przy takiej matrycy (5mln) możesz sobie potem zdjęcia w komputerze dość swobodnie kadrować ;-)
          Drugi minus to bateria a właściwie akumulator. Niestety nie jest to standardowy paluszek AA (lub AAA) więc dokupienie nowej (lub drugiej) zapasowej może być kosztowne.

P.S ja jestem użytkownikiem aparatu Minolty Dimage X20 od około 1,5 roku zrobiłem nią już kupę zdjęći moge powiedzieć że przy optymalnych warunkach oświetlenia można zdobić piękną fotografię bez większych problemów nawet taką głupawką jak moja Minolta.
          Schody zaczynają się gdy warunki są niespecjalne. Tu zaczyna się już bardziej loteria.
          Jestem pewien że dotyczy to wszystkich aparatów tego typu (kieszonkowych/kompaktowych) może jedynie w różnym stopniu...

Jeżeli szukasz aparatu przejrzyj rankingi w parsie fachowej (internet) ja wybrałem kupując
          Radzę raczej unikać producentów któzy nie specjalizują się w aparatach np: HP, Sony itp....

Comment

• biermann
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.09
            • 2552

Może trochę w bok od głównego tematu. Ale myślałem, że cyfrówką nie można zrobić "podwójnego zdjęcia", że jest to przypadłość zwykłych aparatów. Może ktos to wytłumaczyc jak takie dziwo stało się możliwe
            Attached Files
            "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
            Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
            Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
            Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
            Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
              Może trochę w bok od głównego tematu. Ale myślałem, że cyfrówką nie można zrobić "podwójnego zdjęcia", że jest to przypadłość zwykłych aparatów. Może ktos to wytłumaczyc jak takie dziwo stało się możliwe
              W trochę bardziej zaawansowanych cyfrówkach możliwość wielokrotnej ekspozycji danej "klatki" jest rzeczą normalną.

Comment

• biermann
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.09
                • 2552

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                W trochę bardziej zaawansowanych cyfrówkach możliwość wielokrotnej ekspozycji danej "klatki" jest rzeczą normalną.
                Znaczy w tych niby lepszych ?? czy o inne zaawansowanie chodzi ??
                "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
                  Znaczy w tych niby lepszych ?? czy o inne zaawansowanie chodzi ??
                  Chodzi o takie, w których da się trochę poustawiać manualnie.

Comment

• yemiołka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.02
                    • 1012

a czy Szanowne Koleżeństwo miało "doświadczenia" z Nikonikiem COOLPIX 5900 albo Panasoniczkiem LZ1? /znowu robię zakupy na ostatnią chwillę, tzn. na nagle objawiony koniec miesiąca /
                    **** zbliża ludzi... :-]

Comment

• Hannibal
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yemiołka
                      a czy Szanowne Koleżeństwo miało "doświadczenia" z Nikonikiem COOLPIX 5900 albo Panasoniczkiem LZ1? /znowu robię zakupy na ostatnią chwillę, tzn. na nagle objawiony koniec miesiąca /
                      Przyłączam się do pytania, szczególnie o Nikona Coolpix 5900. Robiłem w ostatnim czasie rekonesans, i wydaje mi się on bardzo dobrym produktem, za tę oczywiście cenę.
                      "All the good things for those who wait"

Comment

• dzidek1960
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1548

Kupiłem sobie Fuji Fine Pix S5600. Niestety mam do niego tylko pełną instrukcję po niemiecku, a nie znam języka, oraz skróconą polską ściągniętą z neta. Poszukuję kogoś kto mógł by mi udostępnić pełną polską wersję. Może ktoś z Was może mi pomóc?
                        "Ma jednak kraj polski napój warzony
                        z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                        piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                        do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                        mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                        wybornym smakiem"
                        Jan Długosz, Historie Piwne
                        Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

Wraz z Westą też chcemy kupić cyfrówkę za około 1000 zł i po przeczytaniu tego tematu,to już kompletnie nic nie wiem
                          Od czasu posta Arzego ,to pewnie ceny cyfrówek spadły na łeb na szyję,do tego pewnie są różnego typu ulepszenia.Czytam tu i ówdzie podawane są parametry ,a mnie to nic kompletnie nie mówi.Ciężko jest być laikiem

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                            Wraz z Westą też chcemy kupić cyfrówkę za około 1000 zł i po przeczytaniu tego tematu,to już kompletnie nic nie wiem
                            Od czasu posta Arzego ,to pewnie ceny cyfrówek spadły na łeb na szyję,do tego pewnie są różnego typu ulepszenia.Czytam tu i ówdzie podawane są parametry ,a mnie to nic kompletnie nie mówi.Ciężko jest być laikiem
                            oj spadły, a co nie które aparaty nie są produkowane
                            Last edited by arzy; 2006-03-07, 12:12.
                            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            Bractwo Piwne
                            Skład Piwa
                            Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Hannibal
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1426

Ja też jakiś czas temu mało z tego, co pisali rozumiałem. Ale poświęciłem trochę czasu na doszkolenie się w tym temacie. Tak więc za ok. 1kzł to mogę polecić na pewno Canona PS A610. Dobra optyka, dobre parametry, sporo manualu (co do reszty to odsyłam to szczegółowej specyfikacji technicznej). Za tą cenę ciężko kupić coś lepszego. Natomiast jeśli kogoś interesuje duży zoom, to można już za ok. 1300 zł nabyć aparat Panasonica, czy Fuji - nie wiem tylko, jak bardzo optyka traci na takim zoomie.
                              "All the good things for those who wait"

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
                                Ja też jakiś czas temu mało z tego, co pisali rozumiałem. Ale poświęciłem trochę czasu na doszkolenie się w tym temacie. Tak więc za ok. 1kzł to mogę polecić na pewno Canona PS A610. Dobra optyka, dobre parametry, sporo manualu (co do reszty to odsyłam to szczegółowej specyfikacji technicznej). Za tą cenę ciężko kupić coś lepszego. Natomiast jeśli kogoś interesuje duży zoom, to można już za ok. 1300 zł nabyć aparat Panasonica, czy Fuji - nie wiem tylko, jak bardzo optyka traci na takim zoomie.
                                Dzięki, sprawdzimy

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X