Szwendając się po sieci trafiłem na stronę z biżuterią kapslową . Dość ciekawie się prezentuje. Zdaje się, że Kudłaty też tym się zaczął bawić.
Biżuteria piwna
Collapse
X
-
A ja pamiętam, jak w latach 70-tych ubiegłego (jak ten czas leci) wieku w sklepikach nad morzem i w górach były do kupienia różne mocno kiczowate figurki z kapsli. A to zajączek, a to trębacz lub dobosz. Byli wśród moich znajomych nawet tacy o wybitnych zdolnościach manualnych, którzy sami robili takie ustrojstwa.
Comment
-
-
pieczarek napisal/a
A ja pamiętam, jak w latach 70-tych ubiegłego (jak ten czas leci) wieku w sklepikach nad morzem i w górach były do kupienia różne mocno kiczowate figurki z kapsli. A to zajączek, a to trębacz lub dobosz. Byli wśród moich znajomych nawet tacy o wybitnych zdolnościach manualnych, którzy sami robili takie ustrojstwa.
Comment
-
-
Witam forumowiczów!
W czasach mojej młodości nosiło się znaczki z kapsli, tj na jakiś stary znaczek (najlepiej z zespołami muzycznymi) nakładało się kapsel. W tamtych czasach (koniec lat '80-tych) kapsle były przeważnie bez nadruków, oprócz kilku zaledwie browarów, ale te, które były, fajnie wygładały.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
HA!!!! Ja to widziałam cos lepszego niż te broszki z kapsli. CAŁĄ ZBROJĘ RYCERSKĄ - z rozklepanych kapsli. To była pierwsza wersja. Druga zrobiona była z łyżek gwizdniętych ze stołówki na polibudzie. ALE TO BYŁO CACKO!!!!!!
Comment
-
-
Hi Hi! No nie wiem jakie u Was były i są łyżki. Mi chodzi akurat o Polibudę na drugim końcu Polski.
Comment
-
-
czy tymi łyżkami pierwej ktoś piwo chłeptał?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment