Tutaj możemy wznosic toasty za kogo tylko sobie życzymy. A ja chciałem właśnie wznieść pierwszy za moją promotorkę dzięki której od wczoraj już mam wyższe wykształcenie. Gdyby nie ona byłoby ciężko. Pani zdrowie PANI W.
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Jeszcze niecałe dwa tygodnie i ruszam na północ, co nieodmiennie łączy się z większą ilością spożycia piwa, no i z toastami. Tradycyjnie, nie ma ogniska, czy innego siurpryza bez "zdrowia Pięknych Pań", "Na pohybel (...)nom" i "za tych, co na morzu". W zeszłym roku pojawiła się jednak nowa, świecka tradycja, zapożyczona z tajemniczego lasu Sherwood, którą postanowiliśmy praktykować, więc wznoszę toast za browarowiczów "Herne protect us!!!"
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
A ja sobie wymyśliłam, że mogę wznieść toast za forumowiczów, których poznałam osobiście. Małażonka, Nitka, Iron, Bahtol, E-prezes i Pudlarz. Wasze zdrówko
maleństwo napisał(a) A ja sobie wymyśliłam, że mogę wznieść toast za forumowiczów, których poznałam osobiście. Małażonka, Nitka, Iron, Bahtol, E-prezes i Pudlarz. Wasze zdrówko
I jeszcze Audi, przez telefon, ale to prawie już osobiście
Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...
Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.
Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend...
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
Leżący w pobliżu granicy ze Słowacją Użgorod, w 2019 roku dorobił się kolejnego mikrusa o nazwie- Yuber. Umiejscowiony jest na skraju miasta w dzielnicy willowej. Do przejścia granicznego jest bardzo blisko, wystarczy z drogi do miasta odbić w boczną wąską drogę.
Comment