A mi sie wydaje, że ta premia dla najlepszego to już nie bardzo, bo nie dość, że delikwent złapie punkty za mecze, do tego dojdzie mu może premia za wszystkie trafione mecze i może szybko odskoczyć od reszty a taka rywalizacja może już nie być ciekawa. Lepiej jest chyba jak jest napięta sytuacja i są małe różnice punktowe w klasyfikacji (dzisiaj jesteś pierwszy a po następnej kolejce mogę być na końcu tabeli).
Piłkarzyki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek[...]
Najważniejsza kwestia to punktacja, ja proponuje tak:
-Dokładnie wytypowany wynik-4pkt. - ja bym zostawił 5.
-Dokładne trafienie wszystkich meczy-12pkt. - więc tutaj 15.
-Punkty dla najlepiej typując(ego, ych) kolejkę-3pkt. - 1 punkcik można przynawać - wiele w klasyfikacji to nie zmieni, a zawsze przyjemniej.
Jeżeli idzie o inne kwestie to na pewno tak:
-W przypadku meczu zakończonego walkowerem jest on nie uwzględniany do klasyfikacji punktowej
Jeżeli mecz zakończył się w zwykły sposób, punkty za typowania zostały naliczone, a walkower zostanie orzeczony później - to (z bólem) akceptujemy decyzję PZPN i punkty graczom trzeba będzie odjąć. Premie za trafienie kompletu będą w takiej sytuacji naliczane, ale w odniesieniu do 7 spotkań
-Jeżeli mecz(e) został(y) przełożon(y,e) na 4 tygodnie od pierwotnie ustalonego terminu można typować wynik(i) jeszcze raz. Jeżeli termin jest krótszy niż 4 tygodnie nie można typować ponownie mecz(y, ów)
Obawiam się, że to może trochę skomplikować naliczanie. No i tydzień (ligowy) tygodniowi nierówny... Albo uniemożliwimy powtórne typowanie przełożonych meczów, albo - raczej - można typować powtórnie, o ile przed przełożonym meczem conajmniej jedna z drużyn rozegra inne spotkanie ligowe
[...]
Jeśliby nastąpiła zamiana gospodarzy między rundą jesienną a wiosenną, to nie ma ona znaczenia - rozegrany mecz jest zaliczany do kolejki, w której miał być mecz "odwrotny". Gdyby taka zamiana została dokonana na kilka dni przed meczem, ten kto już wytypował wynik ma prawo typować ponownie i wynik meczu i rewanżu.
No i co tam jeszcze może nam PZPN wymyśleć?...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ja zrezygnował bym z premi za wytypowanie całej kolejki. Nie wydaje mi się żeby sprawiedliwa była taka sytuacja: ktoś trafił w dwóch kolejkach po 7 meczy co daje mu 28 punktów, natomiast inna osoba trafia jedna całą kolejkę a w drugiej nic - w sumie zdobywa 22 punkty. To jest tylko 6 punktów mniej niż osoba która w sumie trafnie wytypowała o 6 meczy więcej.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Ja nie jestem za przyznawaniem dodatkowych punktów za pierwsze miejsce w kolejce,czy pocieszające za ostatnie.To tylko moje zdanie Jeśli nasz "ukochany" PZPN ustali walkowera,proponuję anulować u Nas dane spotkanie-po prostu jakby się nie odbyło.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ja tylko w kwestii punktów, resztę zostawiam Wam i się zgadzam.
Jeżeli chodzi o punkty to moim zdaniem powinno być:
-Dokładnie wytypowany wynik-4pkt.
-Wytypowane rozstrzygnięcie-2pkt.
-Trafienie wszystkich wyników-1pkt.
I na tym koniec, żadnych premii dodatkowych więcej.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Moim zdaniem żadnych premii - to gra dla prawdziwych twardzieli Ewentualnie jakiś punkcik za wytypowanie prawidlowych rozstrzygnięć w całej kolejce.
ps. a możemy typować II ligęTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Po przemyśleniach przychylam się do opinii żeby nie premiować zwycięzców kolejek.
Zostaje więc tylko sprawa dodatkowych punktów za wytypowanie całej kolejki.
Kto jest przeciw a kto za i jeżeli ta druga opcja ile punktów przewiduje?
Ja opowiadam się Za i jedynie zmniejszę propozycję pkt. z sześciu na 3 i z dwunastu na 6.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatkoJa jestem zdecydowanie przeciw.
Natomiast jakby już miały być premię to 1 pkt za rotrzygnięcia i 2 za dokładne wyniki.
1 pkt. za rozstrzygnięcia, 2 pkt. za dokładne wyniki (których w praktyce i tak nikt nie trafi )Last edited by Pinio74; 2005-06-24, 12:40.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekPo przemyśleniach przychylam się do opinii żeby nie premiować zwycięzców kolejek.
Zostaje więc tylko sprawa dodatkowych punktów za wytypowanie całej kolejki.
Kto jest przeciw a kto za i jeżeli ta druga opcja ile punktów przewiduje?
Ja opowiadam się Za i jedynie zmniejszę propozycję pkt. z sześciu na 3 i z dwunastu na 6.
- za wynik - 2 pkt
- za roztrzygnięcie - 1 pkt.
ewentualnie
+ 1pkt za wszystkie roztrzygnięcia
+ 2 pkt za wszystkie wyniki ( te bonusy nie sumują się)
Prosto i przejrzyście, ale to jet tylko moje zdanieWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Żeby nie było tak, że ja tu podejmuje decyzje i to tylko ode mnie zależy jak to będzie ostatecznie się przedstawiać. Podałem tylko propozycje, które mogą być uznane przez większość albo odrzucone. Każdy ma prawo do tego samego.
Może ktoś w poniedziałek albo wtorek zbierze wszystko do kupy żeby było wszystko jasne. Większość spraw jest jasna ,a sprawa punktacji za mecze powinna do nowego tygodnia się wyklarować.
Ja jestem za punktacją 2 i 4 pkt.
Comment
-
-
Żeby moje propozycje były w jednym miejscu podsumowuję:
(1) Po zastanowieniu generlanie jestem tylko za punktami za wytypowany stosunek i dokładny wynik - odpowiednio 2 pkt. i 4 pkt.
(2) Jeżeli już będą dodatkowe premie to moja propozycja to: za wytypowanie wszystkich rozstrzygnięć +1 pkt., za wszystkie dokładne wyniki +2 pkt.
Ale generalnie jestem tylko za (1).BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74Żeby moje propozycje były w jednym miejscu podsumowuję:
(1) Po zastanowieniu generlanie jestem tylko za punktami za wytypowany stosunek i dokładny wynik - odpowiednio 2 pkt. i 4 pkt.
(2) Jeżeli już będą dodatkowe premie to moja propozycja to: za wytypowanie wszystkich rozstrzygnięć +1 pkt., za wszystkie dokładne wyniki +2 pkt.
Ale generalnie jestem tylko za (1).Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Mnie pasi taki układ.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment