I mnie zdarzało się kończyć warzenie w podobnych godzinach, chętnie bym coś uwarzył, ale na razie brak czasu i warunków, na razie snuję plany na przyszłość.
Przez ostatnie 3 nocy snu było tyle, co u normalnego człowieka przez jedną noc. Tak więc wraz z obecną dobą zniknę, pozostawiając pole do dyskusji innym samotnościowcom.
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Tak, wyśpij się, sen na pewno dobrze Ci zrobi. Ja ostatnio też miałem braki - warzyłem do godz. 5 w poniedziałek (zresztą wiesz , a wczoraj zeszło mi do godz. 2 zadawanie drożdży
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Pierwsze piwa uwarzyliśmy w 2017 roku. Działaliśmy w formule kontraktowej: piwa warzyliśmy według naszych receptur w zaprzyjaźnionych browarach.
Od połowy 2022 roku warzymy u siebie, w Rumianku, blisko Poznania.
AIPA z ekstraktem 14.0*, alko 6.0%
Chmiele: Centennial, Citra,...
OpperBacco to już spory browar rzemieślniczy butelkujący i puszkujący swoje piwa oraz o bardzo uznanej pozycji. Startował w początkach włoskiego kraftu i ma w palecie dużo ciekawych eksperymentów (linia Abruxensis) oraz solidne pozycje poszukiwane przez koneserów (np. baltic porter). Mnie...
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...
Rüssellheim to miasto położone 15 minut jazdy pociągiem na wschód od Mainz. Słynne jest z wielkiej fabryki Opla, której ogrom możemy podziwiać z okien pociągów jadąc wzdłuż przez ponad 2. Biurowiec i główna brama wejściowa znajduje się po lewej do wyjścia z dworca głównego, tędy...
Comment