U mnie w firmie szef nienawidzi gdy radio głośniej chodzi. Ostatnio wpada do nas na hale (oczywiście radio ryczało) i drze się: "k...a przyciszcie to radio bo nawet nie słyszę jak słońce świeci"
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Ostatnio drazni mnie okreslenie nagminnie używane w mediach "półtysiąca" zamiast 500. Czasem można nawet usłyszeć "półsetki". Niby pól tysiąca = 500 ale za to robi większe wrażenie
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
W zwiąku z tym, że zaczałem warzyć a nie zakładam jeszcze własnego wątku w temacie "twoje warzenie" opiszę w tym miejscu własny idiotyczny postępek.
Mam obecnie zbyt mały garnek (wykipiało mi troche brzeczki z gotowca ostatnio - na szczęscie Fteo i Marusia uratowały kuchnię). Postanowiłem kupić większy garnek. Mam pewne problemy z płytą ceramiczną a raczej z wielkością gara który na niej postawię.
Chciałem zmierzyć dopuszczalną średnicę dna którą może mieć garnek.
Zaposiłkowałem się dużym wiadrem w którym jest trochę ciężkich rzeczy.
Wrzuciłem to na płytę kuchenki i sobie przesuwam. Słyszę dziwny pisk.
Okazało się, że do dna wiadra stojącego na podłodze po remontach przyczepiło sie trochę odłamków z ciętej glazury.
I tym pieknym sposobem zrobiłem sobie rysę na płycie która ma dopiero kilka miesiecy.
Żona nie była zadowolona.
Ciężkie ale jakże ekscytujące jest życie młodogo piwowara amatora
Trzeba chyba założyć temat o głupich wpadkach
Ja sam nie tak dawno wpadłem na pomysł aby wysterylizować roztwór brzeczki z agarem w piekarniku w temp. 180 st.C. w efekcie wszystko pięknie skarmelizowało (czyli zwęgliło się)
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
No to mamy ładny nowy temat do działu na temat piwowarstwa amatorskiego.
A ja z nieco innej beczki - przetykałem syfon w umywalce i tak się zapamiętałem w tym procederze, że rozebrałem cały. Po złożeniu okazało się, że cieknie. Po kolejnych kilku podejściach lało się niezmiennie (woda, ze mnie pot i groziło lanie od żony, nie mówiąc o zlaniu się ze śmiechu reszty domowników). Na szczęście w drugiej godzinie dana woda nie napotkała już otworu.
Hm, widzę, że wątek strasznej żony czyhającej ze ścierką bądź jakimś cięższego kalibru narzędziem domowego terroru na potknięcie domorosłego męża-majsterklepki pojawia się w postach z zadziwiającą częstotliowścią.
Samo życie.
Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Witam,
jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź. https://docs.google.com/forms/...
Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej...
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Comment