taśmy prawdy
Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Facet zamówił nowy telefon z myślą o tym żeby założyć sobie neostradę. No i nawet szybko ten telefon mu założono. Telefon działa, on z niego już korzysta. No i chce zamówić Neostastradę. I tu się okazuje, że mimo ze telefon już działa, zamówienie na ten telefon ciągle jest otwarte czyli tak jakby nie wykonane w systemie komputerowym. W związku z powyższym on nie może zamówić tej cholernej neostrady. Niedługo będzie już miesiąc jak to tak twa.
Próbowałem interweniować w tej sprawie, nawet obejść nieco procedury żeby mu sprawę załatwić... i dziś dodzwonił się znów do mnie i jest dalej jak było.Last edited by e-prezes; 2006-12-07, 23:22.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąOglądam sobie dziś jednym okiem TVN Turbo, a tu nagle na dole miga mi pasek z takim oto napisem:
KUP RECORDER Z FUNKCJą NAGRYWANIA
Będę jeszcze na to polował, bo nie chce mi się wierzyć, że dobrze widziałem.
Comment
-
-
Przed chwilą w TVN-owskich "Faktach" trenera osobistego (z angielskiego: personal trainer) nazwano trenerem personalnym.
Ubawiło mnie to niezmiernie. Chyba niektórzy dziennikarze nie wiedzą, co oznacza słowo 'personalny'.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoUbawiło mnie to niezmiernie. Chyba niektórzy dziennikarze nie wiedzą, co oznacza słowo 'personalny'.
Oprócz znaczenia, które masz na mysli, "personalny" znaczy po prostu "osobisty".
Do sprawdzenia w słowniku wyrazów obcych (np. http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=20936)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMuszę Cię zmartwić
Oprócz znaczenia, które masz na mysli, "personalny" znaczy po prostu "osobisty".
Do sprawdzenia w słowniku wyrazów obcych (np. http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=20936)
W 18 wydaniu książkowych słownika PWN-owskiego 'personalny' ma tylko takie znaczenie, o jakim myślałam i myślę.
Chyba się starzeję...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteoChyba się starzeję...
Ciekawe czy ciągle mamy zapotrzebowanie na Staruchę
I w temacie.
Ostatnio rozmawiałem sobie o przynoszeniu drzewa do lasu i padło piękne hasło, że są takie lasy w których drzewa nie rosną.Last edited by dkrasnodebski; 2006-12-21, 15:23.
Comment
-
-
bar
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonW związku z tym, że w 99% odwiedzam ulubioną stronę będąc w pracy zakładam nowy wątek.
Zdarza się, że ilość zasłyszanych głupot w pracy czy gdzie indziej potrafi zepsuć cały dzień i nawet kufel ulubionego piwa nic tu nie poradzi. Postanawiam więc zamieszczać największe niedorzeczności lub bzdurne wypowiedzi w tym miejscu aby choć w części pozbyć się ich ciężaru. Zapraszam do komentowania a także wpisywania zasłyszanych "cudowności".
Wczoraj dla przykładu złamało mnie pytanie szefowej: "czy nie wiecie gdzie dałam fax który przed chwilą wysłałam?"
Po napisaniu powyższego tekstu już mi lepiej
bar to również jest kopalnia podobnych tekstów. nawet kiedyś założyłem sobie zeszyt, w którym chciałem takowe zapisywać.
przypominam sobie teraz kilka z nich:
*gość:
-poproszę żubrówkę z sokiem
nalewacz (nie mylić z barmanem):
-może być na bolsie?
*gość:
-poproszę sok
barman:
-jaki?
gość:
-obojętnie, tylko żeby był pomarańczowy
jeżeli znajdę wspomniany zeszyt, zacytuję jeszcze kilka nierzłych tekstów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiFajnie, będę mógł do Ciebie mówić Starucho
Ciekawe czy ciągle mamy zapotrzebowanie na Staruchę
I w temacie.
Ostatnio rozmawiałem sobie o przynoszeniu drzewa do lasu i padło piękne hasło, że są takie lasy w których drzewa nie rosną.
No, a Las Vegas? W Las Palmas to wiadomo co rośnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelZa to ja ostatnio na zajęciach usłyszałam o "domorosłych ludziach" i do tej pory się zastanawiam, co to znaczy.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment