Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

To nie ma nic do rzeczy.
    Pewna ilość gazów cieplarnianych, ta naturalna, to ilość w jakiej wyewolualiśmy i jest ona dla nas jak najbardziej porządana.
    Jeżeli jednak wyemitujemy za dużo tych antropogenicznych gazów, ryzykujemy zaburzenia, z których najgroźniejsze nie są same wyższe temperatury, ale zaburzenia w obiegu wody.
    Wyobraź sobie, że efekt cieplarniany zaburza bieg Golfstormu. I nagle po Lyon w Europie rozciąga się strefa klimatyczna tajgi.
    Zresztą, i tak musimy redukować zużycie surowców. Ropa się skończy, wg. różnych szacunków, za 50-150 lat. Już dziś wahania cen ropy stanowią duże obciążenie dla gospodarki. A walka z efektem cieplarnianym to walka ze zużyciem ropy i węgla.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Myślę, że to jest już za duża hiperbolizacja problemu. Jeden wulkan w ciągu erupcji potrafi wyrzucić do atmosfery więcej gazów cieplarnianych niż cały przemysł w ciągu roku. Zresztą, o jakich my wartościach mówimy, 2% do 98%. Jasne, gazy cieplarniane mogą być problemem w mikroskali, typu najbliższe otoczenie przy fabryce.

A ta teoria z Golfsztromem została wymyślona jak się okazało, że globalnego ocieplenia już nie da się obronić. I jak tu cholera ograniczyć ten wredny kapitalistyczny przemysł i nałożyć podatki.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• danio_145
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.02
        • 723

A ja ostatnio słyszałem, że globalnego ocieplenia już nie ma ino idzie globalne ochłodzenie

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Maidenowiec, a smród spalin w miastach i zanieczyszczone morza i rzeki zauważyłeś?

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

No to jest właśnie przykład punktowych zanieczyszczeń. A o morzach i oceanach to nic nie pisałem Generalnie nie chce mi się bawić w streszczanie 4 lat mojej kariery naukowej w jednym wpisie

Ale taka zagadka. Zgadnij przez jakie miasto przepływa jedna z najczystszych, jeżeli nie najczystsza rzeka z tych co na swojej drodze mają wielką aglomerację.
            Last edited by Maidenowiec; 2009-05-21, 18:48.
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
              No to jest właśnie przykład punktowych zanieczyszczeń. A o morzach i oceanach to nic nie pisałem Generalnie nie chce mi się bawić w streszczanie 4 lat mojej kariery naukowej w jednym wpisie

Ale taka zagadka. Zgadnij przez jakie miasto przepływa jedna z najczystszych, jeżeli nie najczystsza rzeka z tych co na swojej drodze mają wielką aglomerację.
              Zdecydowanie Odra, bo u nas w Szczecinie występują bobry na akwenie portowym pracy, ale stawiałbym na Racibórz, tam Odra miała piękny brązowy kolorek

ie

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Bombaj

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Coś pięknego, prawie jak dadaizm:

Pull up, kiedy Jamal tu po bicie hula
                  To jest sound co cię nie rozczula
                  Ej Miodula, powiedz jak to jest?
                  Pull up, w twoją głowę teraz leci kula
                  Więc odkręć ją i daj na full'a

Comment

• Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                    Coś pięknego, prawie jak dadaizm:

Pull up, kiedy Jamal tu po bicie hula
                    To jest sound co cię nie rozczula
                    Pull up, w twoją głowę teraz leci kula
                    Więc odkręć ją i daj na full'a
                    O, w paszczę! Tego sie nie da przeczytać "na raz"! Skąd to wytrzasnąłeś??? I... czy teraz w moja głowę leci kula? I - czy mam ją ODKRĘCIĆ???

Comment

• genea
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.02
                      • 1515

Pancernikowi chyba jedna kula krzywdy nie zrobi?

A tekst faktycznie niezły Tyle, że teraz nie wiem czy ja nie muszę nadsłuchiwać gwizdu lecącej kuli A niestety jestem trochę słabiej opacerzony
                      Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
                      Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
                      Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Skąd to wytrzasnąłeś???
                        Z internetu, bo w internecie jest wszystko

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

Wiadomość
                          Zakazują palić na stadionach
                          26.05.09 10:38, wtorek

Wczoraj radni przegłosowali uchwałę zakazującą palenia wyrobów tytoniowych w niektórych miejscach publicznych, także na stadionach. Wejdzie ona w życie najprawdopodobniej w lipcu.

Obecny sezon II ligi kończy się piątego czerwca, do tego czasu kibice szczecińskiej Pogoni mogą bez żadnych sankcji prawnych palić papierosy. W I lidze (jeżeli awansujemy) kibic przychodzący na stadion, zgodnie z nowym prawem, nie będzie mógł „puścić dymka” na stadionie.

– To chory pomysł – komentuje dyrektor klubu Mariusz Kotkowski. – My, jako organizator imprezy masowej będziemy musieli dostosować się do tej uchwały. Zgodnie z wytycznymi określimy zakaz znakami informującymi. Egzekwowanie zostawiamy funkcjonariuszom policji.

Zakaz palenia tytoniu obejmie także przystanki komunikacji miejskiej, place zabaw dla dzieci, boiska szkolne, czy widownię teatru letniego. Szczecińscy politycy poprzez ten przepis chcą „ograniczyć działanie biernego palenia i zmniejszenia jego następstw zdrowotnych wśród osób niepalących”.

Jak służby mundurowe będą egzekwować zakaz na stadionie, gdzie zgromadzi się kilka tysięcy osób? – Policja ma różne środki, ale najlepiej jest złapać taką osobę na gorącym uczynku. Jest to sytuacja podobna do zakazu przekraczania prędkości, nie zawsze na miejscu jest funkcjonariusz Policji, więc nie zawsze taka osoba będzie ukarana. Zadaniem policji jest egzekwować nowe przepisy – mówi w rozmowie z nami rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji Mirosława Rudzińska.

Policja i straż miejska może karać mandatem nawet w wysokości 100 zł. Uchwała wejdzie w życie 30 dni od publikacji w Dzienniku Urzędowym Województwa Zachodniopomorskiego, czyli w pierwszych dniach lipca.

Sam jestem wrogiem palenia, ale już widzę egzekwowanie tego zakazu

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• biereczapplistes
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.05
                            • 325

Ja kocham tytoń w każdej postaci i kopcę jak Bełchatów, ale wydaje mi się, że przepis ten jest potrzebny (sam nigdy nie pale na przystankach jeśli obok ktoś jest, a od dzieci w wózkach po prostu uciekam z petem).

Samo uchwalenie ustawy nie jest idiotyczne - idiotyzmy pojawią się, jak mundurowi zaczna ją egzekwować
                            Pijast Piwodziej :D

Comment

• pieczarek
                              • 2001.06
                              • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                              Sam jestem wrogiem palenia, ale już widzę egzekwowanie tego zakazu
                              A gdzież tu problem? Prostym rozwiązaniem może być np. organizowanie meczów bez udziału publiczności w związku z tym, że organizator nie umie zapewnić przestrzegania ustawy. Bo czymże klub różni się od właściciela restauracji? Dostanie mandat raz czy drugi, potem zamkną mu "knajpę" lub nie wpuszczą gości.

Comment

• pieczarek
                                • 2001.06
                                • 5011

Nie wiem, gdzie to umieścić, bo rzecz ze świeżej literatury.
                                Założyłem się z koleżankami z pracy, że przeczytam modną ostatnio książkę Małgorzaty Kalicińskiej "Dom nad rozlewiskiem". Męczę ją właśnie, chociaż trafiają się rzeczy literacko pasjonujące. Np. posługiwanie się w codziennej, niezobowiązującej rozmowie słowami typu prekognicja, werbalizacja itp. No, ale skoro kobiety w różnym wieku, o różnym wykształceniu i doświadczeniach życiowych rozmawiają ze sobą jak doktoranci studiów filozoficznych, to tylko czapki z głów.

Trafiłem tam jednak na wątek piwny.
                                Bohaterka kilka razy pije dobre, niemieckie, mocno chmielone piwo. Pewnego dnia, a raczej nocy jedzie sobie do nocnego sklepu w Pasymiu, aby kupić coś na komary i herbatę. Dodatkowo postanawia, że: kupię sobie na noc to niemieckie piwo.
                                Dochodzimy do kluczowego momentu zakupów:
                                Weszłam do nocnego. Za ladą siedziała Elwira i czytała kolorowe pismo.
                                - Dobry wieczór. Poproszę coś na komary i tamto piwo. Za panią, to zielone.
                                - Heineken?
                                - O, nie mogę zapamiętać! Tak. I herbatę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X