Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pizmak666
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.12
    • 1905

Krakowski tramwaj:
    -Gdzie macie studniówkę?
    -W Wierzynku.
    -A gdzie ta knajpa jest?
    -To nie wiesz?
    -Nie.
    -Naprzeciwko Pasażu 13.
    -No pasaż wiem gdzie jest.
    „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
      Krakowski tramwaj:
      -Gdzie macie studniówkę?
      -W Wierzynku.
      -A gdzie ta knajpa jest?
      -To nie wiesz?
      -Nie.
      -Naprzeciwko Pasażu 13.
      -No pasaż wiem gdzie jest.
      Dobre,
      dlatego, że w końcu wiem gdzie jest pasaż 13

...poważnie nie wiedziałem...

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

W Planicy skoczkowie skaczą, a Szaranowicz sobie plecie i w pewnym momencie wyplótł coś takiego:

ple ple ple i ta łączna suma elementów dodanych...

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Może nie w pracy, ale z naszego podwórka.

Znalazło się kilku oszołomów, którzy protestuja przeciwko budowie obwodnicy środmiejskiej Wrocka.

Oto ich argumenty:

Domagają się m.in., by eksperci zbadali model mostu w tunelu aerodynamicznym, co pozwoli ocenić, w jakim stopniu most generuje uciążliwe fale akustyczne. Według działaczy stowarzyszenia most może bowiem wydawać dźwięki "pod wpływem przemieszczających się mas powietrza" i zagrażać w ten sposób zwierzętom, ale - co bardziej zaskakujące - również... roślinom.

Z najnowszych badań wynika, że hałas potrafi nawet zabić roślinę. Także pęd powietrza może doprowadzić do uwiędu rośliny. mówi niejaki Tabisz.

W piśmie do magistratu przekonuje, że starym dębom i inny gatunkom zaszkodzą latarnie zamontowane wzdłuż nowej trasy i reflektory przejeżdżających nią aut. Autorzy listu nazywają to "zaśmiecaniem środowiska światłem". - Wiele roślin umiera przez to, że w nocy świeci na nie światło - tłumaczy Tabisz. - To zaburza ich metabolizm. Ja też ostatnio czuję się zaśmiecony światłem, bo przez kilka nocy nie spałem.

Ekolodzy domagają się również, by miasto zbadało, czy most i droga nie wpłyną na "przewietrzanie zabytkowej zabudowy Wielkiej Wyspy oraz zabytkowych kompleksów zieleni". Uważają również, że most stwarzać może zagrożenie terrorystyczne, ponieważ w pobliżu znajdują się ujęcia wody dla 80 procent mieszkańców Wrocławia, które z powodu przeprawy narażone będą na atak chemiczny lub skażenie radioaktywne.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Akurat niewiele śmiesznego w tym jest. Pojęcia "zaśmiecenia światłem" i "zaśmiecenia dźwiękiem" są uznane naukowo. Co innego, w jaki sposób i kto się nimi posługuje.

Na takiego "ekologa" wystaczy nasłać dwóch meneli z kijami. Zaraz mu bezsenność minie.

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
              Akurat niewiele śmiesznego w tym jest. Pojęcia "zaśmiecenia światłem" i "zaśmiecenia dźwiękiem" są uznane naukowo. Co innego, w jaki sposób i kto się nimi posługuje.

Zaśmiecanie światłem oczywiście. Dlatego poważne firmy oświetleniowe produkują odpowiednie oprawy a zadaniem projektanta tak je dobrać aby świeciły tylko tam gdzie mają świecić. Poprawnie zaprojektowane oświetlenie drogowe nie zaśmieca światłem np. nieba, bo do tego odnosi się ten termin.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• zgroza
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2008.03
                • 3606

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Zaśmiecanie światłem oczywiście. Dlatego poważne firmy oświetleniowe produkują odpowiednie oprawy a zadaniem projektanta tak je dobrać aby świeciły tylko tam gdzie mają świecić. Poprawnie zaprojektowane oświetlenie drogowe nie zaśmieca światłem np. nieba, bo do tego odnosi się ten termin.
                BUHAHAHA! Jasne, a ta wielka kula światła nad miastem, widoczna z odległości kilku - kilkunastu kilometrów, to komuniści?
                Nie ma bata na oświetlenie drogowe nie zaśmiecające światłem. Światło ma to do siebie, że częściowo jest pochłonięte, a częściowo rozproszone. Zaśmiecanie przez odpowiednie zaprojektowanie może być znacznie ograniczone, ale nie wyeliminowane do zera.
                Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• krasnal45
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2008.02
                  • 423

A więc tak krytykowany i opluwany pan prezydent Mysłowic ma jednak rację i jest prawdziwym "ekologiem", wszak Mysłowice z polecenia pana prezydenta toną nocą w ciemnościach

Comment

• danio_145
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.02
                    • 723

Czy porażka jest motywacją?

Nowe hasło reklamowe Żywca

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                      BUHAHAHA! Jasne, a ta wielka kula światła nad miastem, widoczna z odległości kilku - kilkunastu kilometrów, to komuniści?
                      Nie ma bata na oświetlenie drogowe nie zaśmiecające światłem. Światło ma to do siebie, że częściowo jest pochłonięte, a częściowo rozproszone. Zaśmiecanie przez odpowiednie zaprojektowanie może być znacznie ograniczone, ale nie wyeliminowane do zera.
                      Nie chce mi się tego wyjaśniać. Powiem tylko, że te kwestie weszły dopiero 10 lat temu.

Nie bez kozery napisałem, ze powazne firmy biorą to pod uwagę. W programie Philipsa Calculux, Dialux okreslasz obserwatora bocznego i dla niego program oblicza jakie bedzie tam olśnienie i natęzenie oświetlenia.

Nigdzie nie twierdziłem, że można zlikwidowac poświatę, pisałem, że można, i robi się to na nowych oprawach, aby oprawa nie oświetlała więcej niż droga, a co było zarzutem tych oszołomów aby nie budować nowego mostu nad Odrą, bo wyginie park od światła ulicznego.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Chciałem sobie wyświetlić trasę dojazdu do Decathlonu w Warszawie i zobaczyłem taki komunikat:

Aby dostać się do Twojej Decathlon placówką prosimy o wypełnienie poniższego formularza

Comment

• Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

No robi się coraz ciekawiej Nie, to chyba żart

Licealista z "pałą" przejdzie do następnej klasy

Ministerstwo Edukacji chce ulżyć trudnej doli licealistów. W najnowszym rozporządzeniu w sprawie oceniania umieściło zapis, że ocena niedostateczna nie przeszkadza w promocji do następnej klasy. Więcej - można będzie mieć nawet dwie "pały". Nauczyciele są w szoku - akcentuje "Dziennik Gazeta Prawna".

Projekt rozporządzenia trafił właśnie do konsultacji społecznych i wiele wskazuje, że rozpęta się wielka awantura.

Nauczyciele są zszokowani tym pomysłem, gdyż nie mają wątpliwości, że taka zmiana reguł jeszcze bardziej obniży wymagania w szkołach, pogarszając ich poziom.
                          czytaj dalej

Zagrożone są zwłaszcza przedmioty uważane w Polsce za trudne, a więc matematyka i fizyka. - Dzieciaki nie będą miały motywacji, aby się ich uczyć - mówi gazecie nauczycielka z warszawskiego liceum.

Resort oświaty tłumaczy, że możliwość przechodzenia do następnej klasy - nawet po oblaniu egzaminu poprawkowego - istnieje już w szkołach podstawowych i gimnazjach. Teraz chce dać takie same prawa uczniom szkół ponadgimnazjalnych.

"Zmiana ta pozwoli na równe traktowanie ucznia w tym zakresie z każdego typu szkół" - przekonuje MEN.

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• kiszot
                            🍼🍼
                            • 2001.08
                            • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi

Resort oświaty tłumaczy, że możliwość przechodzenia do następnej klasy - nawet po oblaniu egzaminu poprawkowego - istnieje już w szkołach podstawowych i gimnazjach.
                            I skutki sa takie,że dzieci z roku na rok sa coraz głupsze.Tegoroczne egzaminy gimnazjalne były na żenująco niskim poziomie.
                            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                            So von Natur, Natur in alter Weise,
                            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

To powiedzcie mi teraz, ile pamiętacie z matmy i fizy.

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                                To powiedzcie mi teraz, ile pamiętacie z matmy i fizy.
                                Z matmy 2+2=5, z fizy nic .
                                Teraz nie wiem co sugerujesz, że młodzież ma sobie wybrać dwa przedmioty na które mogą sobie bimbać?Może historię i język polski?

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X