Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Wyświetlenie odpowiedzi
Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziCo to za praca, gdzie każą odejmować CYFRY w słupkach? Chcę taką!
No dobra. Koniec żartów. Pewnie się pomyliłeś i miałeś na myśli liczby a nie cyfryMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziJeżeli PO przejmie pełnie władzy w Polsce i przegłosują uchwałę w której przekwalifikują nauczycieli na urzędników.
Pedagog ma faktycznie większe luzy niż inny nauczyciel.Jemu nie dochodzą kartkówki czy klasówki a jest tego naprawde sporo i mnóstwo czasu w domu trzeba siedzieć nad tym.
Marzenie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTo na matematyce. Na elektryce 2j, bo "i" jest zarezerwowane dla prądu
Comment
-
-
Ja i matematyczną, i fizyczną odebrałem doskonałą - z obu przedmiotów miałem komisy, co się nachodziłem na korepetycje, to moje.
Chciałbym wiedzieć, jak działa tranzystor, jak zestawić obwód urządzenia elektrycznego itp., ale tego akurat nie mnie uczyli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziChciałbym wiedzieć, jak działa tranzystor, jak zestawić obwód urządzenia elektrycznego itp., ale tego akurat nie mnie uczyli.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi....
Poza tym wydaje mi się, że matematyka i fizyka na poziomie liceum to oderwana od rzeczywistości abstrakcja. ....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziProblem polega chyba na sposobie nauczania tych przedmiotów. Na takiej biologii pałuje się miesiącami pantofelka i to co się dzieje na poziomie komórkowym, a przeciętny licealista nie wie jak funkcjonuje wątroba czy trzustka. To samo z fizyką, chemią czy matematyką. Uczeń liczy pochodne, a nie potrafi obliczyć ile płytek ma kupić do łazienki. Liczy kiedy się pociągi spotkają, a nie rozumie dlaczego mu korki wybija, jak podłączy czajnik, grzejnik i suszarkę. Te praktyczne sprawy powinny być niby na poziomie podstawówki, góra gimnazjum, ale tam jak sądzę też ich nie ma. Nauczanie jest totalnie oderwane od rzeczywistości.
Zresztą to samo jest np. z polskim wałkuje się przydawki, imiesłowy, deklinację, a prostego pisma jeden z drugim nie jest w stanie napisać.
To absolutnie nie jest wina systemu! Założenia są takie, że z tą wiedzą uczeń ma wyjść z gimnazjum - testy gimnazjalne testują czytanie ze zrozumieniem, proste umiejętności matematyczne itd. To, że uczniowie takiej wiedzy nie posiadają, nie jest wadą wymagań ani podziału na podstawówkę i liceum, ale jakości nauczania w szkołach, a także w domach.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziTo absolutnie nie jest wina systemu! Założenia są takie, że z tą wiedzą uczeń ma wyjść z gimnazjum - testy gimnazjalne testują czytanie ze zrozumieniem, proste umiejętności matematyczne itd. To, że uczniowie takiej wiedzy nie posiadają, nie jest wadą wymagań ani podziału na podstawówkę i liceum, ale jakości nauczania w szkołach, a także w domach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziTo absolutnie nie jest wina systemu! Założenia są takie, że z tą wiedzą uczeń ma wyjść z gimnazjum - testy gimnazjalne testują czytanie ze zrozumieniem, proste umiejętności matematyczne itd. To, że uczniowie takiej wiedzy nie posiadają, nie jest wadą wymagań ani podziału na podstawówkę i liceum, ale jakości nauczania w szkołach, a także w domach.
W podstawówce gdy szedł nauczyciel do klasy staliśmy równo w parach przed drzwiami, jak pod sznurek. Było w tym trochę przegięcia a i wychowawczyni starą komunistką. Potrafiła przetrzymać 15 min na korytarzu, bo krzywo staliśmy.
Dziś uczniowie zakładają nauczycielowi kosz na śmieci na głowę.
To się wszystko łączy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNoo, czyli wina systemu.
W podstawówce gdy szedł nauczyciel do klasy staliśmy równo w parach przed drzwiami, jak pod sznurek. Było w tym trochę przegięcia a i wychowawczyni starą komunistką. Potrafiła przetrzymać 15 min na korytarzu, bo krzywo staliśmy.
Dziś uczniowie zakładają nauczycielowi kosz na śmieci na głowę.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziTak, czyli w miarę rozwoju debilizmu ogólnego, jeszcze poluzujmy progi z matematyką i fizyką w szkołach średnich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziBrak wiedzy szczegółowej z danej dziedziny to jeszcze nie debilizm.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTo powiedzcie mi teraz, ile pamiętacie z matmy i fizy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziProblem polega chyba na sposobie nauczania tych przedmiotów...
Zaczyna sie to wszystko od abstrakcyjnego założenia, że obywatel ma obowiązek szkolny od 7 do 18 roku zycia. Po co - nikt tego nie wie. Rzekomo ma to zwiększać poziom wykształcenia społeczeństwa. Wg mnie skutek jest dokładnie odwrotny. Uważam, że obowiązkowe powinny być 3- 4 klasy podstawówki, żeby taki delikwent potrafił się podpisać, przeczytać ulotkę na konserwie i paragon w sklepie. Jak ktoś chce być głąbem - jego sprawa. I ci co będą chcieli się uczyć, nie będą wtedy demoralizowani przez nieuków, a w tej chwili w podstawówkach i gimnazjach jest to powszechne zjawisko.Last edited by Krzysiu; 2010-05-20, 09:36.
Comment
-
Comment