To jest tzw. "syndrom kelnera". Riposta po fakcie
Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarmistrzZ góry przepraszam za lekko "branżowy" humor
Z czasów studenckich, praktyki po semestrze letnim. Zadanie: inwentaryzacja architektoniczna budynku 'Res Sacra Miser' na Krakowskim Przedmieściu. Grupy 3-osobowe ganiają z miarkami, dalmierzami itp. Mierzę akurat sporej wielkości kamienie, wmurowane w cokół na ścianie zewnętrznej. Mierzę precyzyjnie, kolega zapisuje wyniki pomiarów... Widzę kątem oka nadchodzący patrol Panów Policjantów w "zauważalnych" kamizelkach. Już wiem, że zaraz podejdą i zechcą zaspokoić swoją ciekawość, widząc trzech studenciaków, kombinujących coś przy ścianie. Nie pomyliłem się, za chwilę słyszymy:
(P - Pan Policjant, S - Studenciaki )
PP: -Dzień dobry, a co panowie robią?
S: -Wykonujemy inwentaryzację w ramach praktyk (...)
PP: -Aha. A czy Pan będzie te kamienie wyjmował ?
S:
To mi przypomina historię z czasów stanu wojennego.
Jak co poniektórzy pamiętają, po godz 22.00 nie wolno było się przemieszczać po ulicach bez specjalnej przepustki. Brat mojej znajomej, ówczesny student 5 roku Akademii Sztuk Pięknych wracał ok godz 23,30 do domu, po wizycie u siostry. Zatrzymany został oczywiści przez patrol Milicji Obywatelskiej. Rozmowa przebiegał mniej więcej tak:
- Dokumenty poproszę. Imię?
- Przecież tam jest napisane.
- Imię poproszę!
- Panie! A jakie to ma znaczenie? Gdyby dowód osobisty był fałszywy, to i tak bym się nauczył nowych danych.
- Imię i nazwisko !
- ( tu klient podał )
- Adres zamieszkania?
- ( też podał )
- Zawód ?
- Artysta plastyk
I w tym momencie wtrącił się drugi milicjant z patrolu:
- A co Pan z tego plastyku produkuje?
Comment
-
-
Przed chwilą po raz kolejny zobaczyłem reklamę, która mnie rozbawia
Chodzi o Jogobellę (o ile dobrze pamiętam). W czasie pokazywania wpadających truskawek do jogurtu, jakaś pani bardzo emocjonalnie opowiada o tym, jak ważne jest, by owoce były zrywane prosto z drzewa.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPrzed chwilą po raz kolejny zobaczyłem reklamę, która mnie rozbawia
Chodzi o Jogobellę (o ile dobrze pamiętam). W czasie pokazywania wpadających truskawek do jogurtu, jakaś pani bardzo emocjonalnie opowiada o tym, jak ważne jest, by owoce były zrywane prosto z drzewa.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
A tego nie wychwyciłam..ale może myślę o innej reklamie Jogobelli? O tej, w której rozmawiają 2 truskaweczki:
- Kim chcesz być jak dorośniesz?
- Owocem Jogobelli!!!
Ciekawe kim bym dzisiaj była, gdybym miała takie wzorce w kocięctwieMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
po chwili pomyślałem że jest to świetny pomysł na reklamę "wirusową" Produkt/producent dotychczas taki niezbyt wychylający się, zawsze teutońsko korrekt, a w pewnym momencie zaczyna wkręcać w zwykłą nudziarską reklamę takie rażące pseudo-błędy o których później wszędzie mowa ;D- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
To już chyba było W reklamie batoników pada zdanie niby-śmieszne: "Byłbym królowcem" (czy jakoś tak). Wykpiono ją dość mocno za debilizmMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonPrzed chwilą po raz kolejny zobaczyłem reklamę, która mnie rozbawia
Chodzi o Jogobellę (o ile dobrze pamiętam). W czasie pokazywania wpadających truskawek do jogurtu, jakaś pani bardzo emocjonalnie opowiada o tym, jak ważne jest, by owoce były zrywane prosto z drzewa.
Comment
-
-
Miejsce akcji: ul. Świdnicka, przed KFC. Dwóch ochroniarzy szarpie za klamkę - zamknięte. Na szybach i wszędzie wisi napis: "zapraszamy do najbliższych restauracji KFC - Galeria Dominikańska i Dworzec Główny PKP"
Pada pytanie do mnie przechodzącej obok:
- gdzie tu jest najbliższe KFC?
- no przecież napisane - Galeria i Dworzec Główny
(drugi ochroniarz dalej uparcie ciągnie klamkę, jakby chciał ją wyrwać)
- a ta Galeria to Rynek 30?
P.S. Wiem, może byli nie z Wrocławia, ale i tak się uśmiałam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshireA tego nie wychwyciłam..ale może myślę o innej reklamie Jogobelli? O tej, w której rozmawiają 2 truskaweczki:
- Kim chcesz być jak dorośniesz?
- Owocem Jogobelli!!!
Ciekawe kim bym dzisiaj była, gdybym miała takie wzorce w kocięctwie"Oszukać diabła, to nie grzech"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GwiazdaNo jak to?? Owocem Jogobelli!! Kotem prosto z drzewa!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GwiazdaStrasznie się cieszę, że już przez jakiś czas i jeszcze przez sporą chwilę, nie usłyszę i nie zobaczę, co się dzieje u mnie w firmieLast edited by kot_z_cheshire; 2007-02-02, 00:58.Młode koty mają adhd, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson(...)
jakaś pani bardzo emocjonalnie opowiada o tym, jak ważne jest, by owoce były zrywane prosto z drzewa.
Co prawda chyba nijak ma się to do truskawek, ale o drzewach tam nic nie ma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolekAlbo poprawili reklamę, albo źle słyszałeś. Wczoraj akurat na nią trafiłem i Przejęta Pani mówi o owocach zrywanych prosto z krzewu.
Co prawda chyba nijak ma się to do truskawek, ale o drzewach tam nic nie ma.MM961
4:-)
Comment
-
Comment