Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rolek
    Albo poprawili reklamę, albo źle słyszałeś. (...)
    Poprawili, ja też słyszałem "z drzewa".
    Podobnie jak poprawiali wcześniejszą reklamę z tekstem "daj sobie tą owocową rozkosz"...
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Rolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.08
      • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
      Na pewno było o drzewach, nie o krzewach. (chyba że np. 'owoce prosto z krzewa' )
      Słuchu absolutnego nie mam, ale dałbym sobie uciąć..., że słowa brzmiały "[...] prostu z krzewu".
      Ale może jakiś dziwny jestem?

Comment

• Gwiazda
        Porucznik Browarny Tester
        • 2006.07
        • 400

Wszystko z Wami ok. W całym cyklu, z tych spotów, które pamiętam, bo jest ich parę - jest pani w ciąży, która nie kupuje kota w worku, jest pani, która je prosto z krzewu i jeszcze jedna, która jest szczęśliwa, że są prosto z drzewa
        "Oszukać diabła, to nie grzech"

Comment

• Gwiazda
          • 2006.07
          • 400

Chciałam znaleźć te reklamówki w Internecie ale od razu natknąłam się na:

Wspieramy firmy w sprzedaży online – Wdrożenia B2B, B2C, PIM, Katalogi produktów integracje i wiele więcej.

Jednak ludzie dość uważnie oglądają reklamy...
          "Oszukać diabła, to nie grzech"

Comment

• barthez
            • 2005.07
            • 367

A propos spleśniałych owoców, to była taka sytuacja, że jeden z konsumentów, po opróżnieniu litrowego kartonika soku jednej z większych firm na rynku (nie pamiętam jakiej konkretnie), zastanawiał się co tam jeszcze tak grzechocze.
            Po rozcięciu opakowania przez tegoż Pana okazało się, że było to coś w rodzaju grzyba
            Last edited by barthez; 2007-02-03, 11:55.

Comment

• JAckson
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

"The Best of Taniec z Gwiazdami" 8:-|
              MM961
              4:-)

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Padam normalnie ze śmiechu co się u nas wyrabia w pracy.Nadejszły kolejne wielkie przemiany i miesiąc temu część pracowników umysłowych(w tym też ja) zostało poprzerzuconych na inne stanowiska.Żadne argumenty do betonu,o przepraszam żelbetonu nie docierały ,że to nie ma sensu i będą tylko z tego same kłopoty.
                Ja będąc "ofiarą" reformy normalnie jestem załamany .W tym miesiącu na moje konto wpadnie dodatkowo około 350 zł i przeniesienie mnie na inne stanowisko przyniosło mi praktycznie zero stresów,uśmiech na mordce i dodatkową kasę której może być w miesiącu więcej o nawet 800 zł(nadgodziny)-ale mnie dobili
                Teraz głąby doszły do wniosku,że trzeba poprawić tę reformę,kolejną zamiast wrócić do starego sprawdzonego systemu,to wolą dalej kombinować.
                Nic to ja robię dalej swoje i tylko żal mi niektórych chłopaków którzy za te same pieniądze muszą robić za dwie osoby.

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• cyborg_marcel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 3467

Mam poważny, powtarzający się problem... Piszę mejla do obsługi technicznej wszystko dokładnie opisując, załączając linki, podając dane... Godzinę później przychodzi odpowiedź:
                  "Szanowna Pani,
                  Uprzejmie informuje, że opisana przez Panią sytuacja nie powinna występować.
                  z poważaniem [nazwisko i nazwa departamentu]".
                  I to cała (wklejona bez edycji poza danymi osobowymi) treść wiadomości = radź sobie, debilu, sam, skoro masz problemy, które nasz serwis ma teoretycznie (i tylko teoretycznie) rozwiązywać.
                  Last edited by cyborg_marcel; 2007-04-17, 11:53.
                  Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• crizz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.02
                    • 1255

Swego czasu nasi informatycy żartowali, że na tego typu problemy pomaga uruchomienie procedury change_user.

Comment

• jerzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                      "Szanowna Pani,
                      W tej sytuacji może chyba tylko pomóc odpowiedź temu debilowi w stylu: "Ale k.... m.. występuje!"
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                        Mam poważny, powtarzający się problem... Piszę mejla do obsługi technicznej wszystko dokładnie opisując, załączając linki, podając dane... Godzinę później przychodzi odpowiedź:
                        "Szanowna Pani,
                        I to cała (wklejona bez edycji poza danymi osobowymi) treść wiadomości = radź sobie, debilu, sam, skoro masz problemy, które nasz serwis ma teoretycznie (i tylko teoretycznie) rozwiązywać.
                        A ta obsługa techniczna to nie przypadkiem jakiejś wielkiej firmy?
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                          • 2001.02
                          • 9865

Władze Skoczowa dokonały epokowego odkrycia iż Skoczów to nie Bawaria w związku a 40 Dni Skoczowa to nie Octoberfest a co za tym idzie obejdzie się to święto bez możliwości wychylenia piwa. Ot i prohibicja się tam czasowa szykuje.
                          Last edited by adam16; 2007-05-15, 17:30.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• JAckson
                            🍼🍼
                            • 2004.05
                            • 6123

Pytanie koleżanki z pracy skierowane do mnie: "staje ci też?" (w domyśle chodzi o komputer
                            A mnie czasem akurat nie 'stoi' (komputer), ale waham się nad odpowiedzią
                            MM961
                            4:-)

Comment

• Bombadil13
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                              Pytanie koleżanki z pracy skierowane do mnie: "staje ci też?" (w domyśle chodzi o komputer
                              A mnie czasem akurat nie 'stoi' (komputer), ale waham się nad odpowiedzią
                              Mogłeś odpowiedzieć, że szczagólnie rano. No chyba, że to nieprawda
                              Last edited by Bombadil13; 2007-07-26, 08:53.
                              Poszukuję

Comment

• Basik
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.06
                                • 1308

1. w piśmie komornika o stanie egzekucji: " dłużnik wyprowadził się w siną dal" (tekst autentyczny)
                                2. z babskiej gazety, artykuł o salonach SPA i o kąpieli w piwie-"wokół unosił się słodki chmielowy aromat".

Comment

Przetwarzanie...
                                X