Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

napis na przemykającym pasku informacyjnym w TV:

"Policja wkroczyła do domu opieki w radości."

(w sumie nic śmiesznego, ale nie znając kontekstu można spokojnie uznać za idiotyzm )
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Semper_Fidelis
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.10
      • 78

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
      Ja osobiście tego nie usłyszałem tylko gdzieś w humorze zeszytów przeczytałem odzywkę nauczyciela do ucznia:
      Wstań i zobacz jak siedzisz
      Znam to w wydaniu oryginalnym. Autorką tego tekstu jest Pani Wiesława Wróblewska, nauczycielka geografii w XX LO. Byłem, widziałem słyszałem. Inne jej teksty to np "Otwórz środkowe okno" (w klasie były cztery okna), "Ty to chyba skinem jesteś. Tak ty na pewno jesteś skinem" (o człowieku z burzą dość długich kręconych włosów), "Światło ze słońca dociera do ziemi po kilkunastu minutach".
      Last edited by Semper_Fidelis; 2007-12-06, 13:39.
      "Ergo bibamus!"

Comment

• Gopher
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.10
        • 450

A propo placków węgierskich to te placki są dostępne chyba tylko w Polsce, na Węgrzech placki węgierskie (Langos) wyglądają i smakują zupełnie inaczej niż te niby placki węgierskie w Polsce. Kerem egy langos sajtos tejfolos.
        Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• Semper_Fidelis
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.10
          • 78

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi
          A propo placków węgierskich to te placki są dostępne chyba tylko w Polsce, na Węgrzech placki węgierskie (Langos) wyglądają i smakują zupełnie inaczej niż te niby placki węgierskie w Polsce. Kerem egy langos sajtos tejfolos.
          Bodobna sytuacja ma miejsce w przypadku fasolki po bretońsku i śledzia po japońsku. Natomiast placek "po węgiersku" ma nazwę zależną od miejsca serwowania i pomysłowości osoby tworzącej menu. Spotkałem już nazwy: po piracku, po góralsku, po zbójnicku.
          "Ergo bibamus!"

Comment

• grzes_ch
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.10
            • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            napis na przemykającym pasku informacyjnym w TV:

"Policja wkroczyła do domu opieki w radości."

(w sumie nic śmiesznego, ale nie znając kontekstu można spokojnie uznać za idiotyzm )
            No to wiadomość również z paska TVP 3 ( wczoraj rano - bo później to poprawili )
            "W sejmie trwa dyskusja na temat powołania komisji ws. śmieci Barbary Blidy"
            czyli tzw horrorkomediowy.

Comment

• piotry
              • 2005.08
              • 761

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Semper_Fidelis Wyświetlenie odpowiedzi
              [...] śledzia po japońsku [...]
              Śledz po japonsku, a donoś po polsku

Przepraszam za OT ale musiałem

Comment

• Akren
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2004.12
                • 111

Kiedyś w liceum nauczycielka od biologii powiedziała : "czy są osoby nieobecne ?" Była przy tym bardzo zdziwiona że wszyscy się śmieją. Innym razem z kolei było:"zaraz wyjdę z siebie i pójdę po dyrektora". Często z resztą waliła podobne głupoty, miała przy tym zawsze pełną powagi twarz, co chyba tylko potęgowało nasz śmiech.

Comment

• kangurpl
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.03
                  • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Semper_Fidelis Wyświetlenie odpowiedzi
                  ..."Światło ze słońca dociera do ziemi po kilkunastu minutach".
                  Jeżeli nie pomyliła się w czasie to co w tym dziwnego ???
                  Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                  "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• adam16
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.02
                    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeżeli nie pomyliła się w czasie to co w tym dziwnego ???
                    Światło ze Słońca dociera na Ziemię po ośmiu minutach.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• jerzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 4707

Wróciłem właśnie od lekarza. Dolmed - cały skomputeryzowany i zsieciowany. Wchodzę do mojej neurolog, u której się leczę od kilku lat - a ona mi mówi, że nie jestem do niej na dziś zapisany. A na moją godzinę jest jakiś Jastrzębski.
                      Idę do rejestracji - pewnie pomyliły mi się dni i źle wpisałem w komórkę. Kartki z datą i godziną zaplanowanej wizyty oczywiście nie wziąłem.
                      Ide... "nie, pan w ogóle nie jest zapisany na wizytę". Kobita szuka podobnych nazwisk, że może jest taki błąd. "Może spróbuje pani po peselu?"
                      Podaje pesel - i jest! Jastrzębski, dziś.
                      No kurwa... nazwisko inne, adres inny, ale pesel mój.
                      Pyta się jeszcze mnie od kogo miałem skierowanie. Tak, oczywiście, niejaki Jastrzębski ma od tego samego (który nb. już rok temu wyjechal do Norwegii)!
                      Pieeeekna baza danych!
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• fteo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wróciłem właśnie od lekarza. Dolmed - cały skomputeryzowany i zsieciowany. [...] Pieeeekna baza danych!
                        Ciekawe, kto / jaka firma ją tworzyła?
                        http://lotnictwo.net.pl/
                        http://www.flightradar24.com/
                        http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• biermann
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 2552

Może nie usłyszane i nie w pracy, ale to idiotyzm pierwszo ligowy. Mój brat porusza się na wózku i właśnie postanowił zdać na prawo jazdy. Znalzał szkołę z tradycjami i do tego z autem z oprzyrządowaniem o co łatwo nie jest. No i dzisiaj zonk. Auto z oprzyrzadowaniem faktycznie jest - ale sala wykładowa do części teoretycznej na piętrze i oczywiście bez windy.
                          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

Artykuły w Onecie redefiniują pojęcie sezonu ogórkowego:

Debiut Kosowskiego w Hiszpanii, Polak przeszedł do historii.

Kosowski dzięki temu, że zaliczył oficjalny mecz w Segunda Division został pierwszym polskim piłkarzem, który ma na swoim koncie występy w krajach szczycących się najlepszymi ligami w Europie. Grał w niemieckiej Bundeslidze (FC Kaiserslautern), włoskiej Serie A (Chievo Werona) oraz na zapleczu Premiership (w Championship w barwach Southampton FC) i Primera Divison (w Segunda Divison jako piłkarz Cadiz CF).

Comment

• adam16
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2001.02
                              • 9865

Wczoraj. Dzwoni telefon. Dzwoni jakaś laska i pyta czy zgodzę się na badanie jakości wody u mnie w domu. Czuję że mogą być jaja więc się zgadzam. Ona zaczyna ustalać czas spotkania. W pewnym momencie pyta czy dodzwoniła się do osoby mieszkającej samotnie. No i niestety okazało się, że jak się mieszka samemu to nie można poznać jakości tej mojej wody.

Ja tam wiem, że wodę mam dobrą i na kranówce piwo wychodzi wypijalne i nikt się jeszcze nie struł. Teraz tak kombinuję, że jak jestem sam to właśnie z tego powodu mam dobrą wodę. Badać muszą tam gdzie jest jakiś współlokator bo on może ją wtedy podtruwać
                              Last edited by adam16; 2008-02-03, 11:05.
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• zbysia
                                • 2004.09
                                • 907

Adam, przecież kobieta nie przyjdzie badać wody do samotnego meżczyzny!
                                Jak Ty to sobie byś wyobraził? Oni w tych badaniach to maja jakies procedury.. chyba..
                                fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X