Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • laki
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.07
    • 97

Jako że pracuję w bezpośrednim kontakcie z ludźmi praktycznie codziennie słyszę idiotyzmy, przytoczę te najbardziej "idiotyczne" (są to teksty klientów których mam wątpliwą przyjemność obsługiwać):

" Nie będę z Panem rozmawiała, nie ma Pan obrączki zatem jest Pan kawalerem i na pewno jest Pan niemiły!! " (miazga, nawet się nie zdążyłem odezwać...)

"Nie wygląda Pan na Grzesia - jest Pan za tłusty." (do dziś ani ja ani moi znajomi nie potrafią rozszyfrować tego tekstu)

" Po Panu to od razu widać że dobrze Pan zarabia!" (jedynym komentarzem powinno być: hahahahahaha!!!!)

" Zrobił mi Pan dobrze " (dałem klientce katalog odpowiadający Jej oczekiwaniom, mąż tej Pani chyba nie był zadowolony z tego tekstu...)

Comment

• przemo70
      † 1970-2019 Piwosz w Raju
      • 2007.05
      • 1501

Kiedyś dzwoniła do mnie klientka z pytaniem czy mógłbym do niej przyjechać i zmierzyć otwór, chyba była obeznana w temacie bo chodziło jej o otwór okienny , pojechałem, zmierzyłem i chyba była zadowolona bo po jakimś czasie znowu zadzwoniła o to samo
      Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
      http://www.kamery.wolsztyn.pl/
      https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• Infam
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.05
        • 715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
        Kiedyś dzwoniła do mnie klientka z pytaniem czy mógłbym do niej przyjechać i zmierzyć otwór, chyba była obeznana w temacie bo chodziło jej o otwór okienny , pojechałem, zmierzyłem i chyba była zadowolona bo po jakimś czasie znowu zadzwoniła o to samo
        Przemo, najważniejsze to dobrze wykonać robotę. Zadowolenie klienta / klientki na pierwszym miejscu!

Dziś natknąłem się na dziwny zapis w "Instrukcji ogólnej bezpiecznego wykonywania robót budowlanych (prawo budowlane)", która została zatwierdzona przez szefostwo w zeszłym roku.
        "4. Na budowie powinien być wywieszony na widocznym miejscu wykaz zawierający addesy i numery telefonów:
        [...]
        - posterunku Milicji Obywatelskiej"

Wniosków jest kilka:
        1. Specjalista BHP, który to podpisał i przedłożył do zatwierdzenia szefostwu nie przeczytał tych 7 stron instrukcji;
        2. Szefostwo albo nie przeczytało instrukcji przed podpisaniem, albo zostawiło taki kwiatek, celem sprawdzenia, kto z pracowników rzeczoną przeczyta (temu drugiemu nie dałbym złamanego "promila prawdopodobieństwa");
        3. Pracownicy (min. czterech) nie raczyli oczywiście przeczytać jej przed podpisaniem.
        4. Co tam jakieś instrukcje, liczy się podpis, że się z nią zapoznano.

Swoją drogą miałem kilka szkoleń BHP. Jedne trwały niespełna minutę, inne kilka godzin. W każdym przypadku była to strata czasu (nie dowiedziałem się "niczego nowego"). Narazie jestem kompletny.
        Last edited by Infam; 2010-01-04, 16:11.
        "Dużo to nie znaczy Dobrze
        Dobrze znaczy dużo"

Comment

• pieczarek
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.06
          • 5011

W instrukcji bhp mojego zakładu pracy był kiedyś (a może nadal jest, bo dawno nie zaglądałem) taki oto fragment:

Na okrzyk "rozmygłować" należy rozmygłować mygłę.

Prawda, że jednoznaczne?

Comment

• sergioP
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.09
            • 1271

"Instrukcja wypełniania interaktywnych formularzy służących do składania zeznania o wysokości osiągniętego dochodu (poniesionej straty) w roku podatkowym 2009 oraz wysłania z tych formularzy dokumentu elektronicznego bez użycia kwalifikowanego podpisu."
            ...
            W przypadku zeznań podatkowych PIT-36 oraz PIT-37 za 2009 r. w wersji elektronicznej składanych wspólnie przez małżonków wymagane jest pełnomocnictwo małżonka. Pełnomocnictwo takie powinno być złożone osobiście lub za pośrednictwem poczty do właściwego urzędu skarbowego w formie papierowej na formularzu UPL-1, co najmniej jeden dzień przed wysłaniem zeznania w formie elektronicznej.

Nie ma to jak e-deklaracje... w domowym zaciszu
            - Wiesz Luciu, co ci powiem?
            - ???
            - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
            Dzień dobry panu.
            Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Hmmmm... włączam sobie Antyradio, a tu jakiś pan socjolog mówi o Warszawie, że Warszawiacy są bardziej otwarci na świat niż np. mieszkańcy Poznania czy Wrocławia, bo Warszawa straciła wiele na wojnie, również wiele ze swojej ludności i jest dużo ludności napływowej.

No tak, nie będę się za Poznań wypowiadać, ale np. taki Wrocław to w ogóle na wojnie nie stracił, a ludność wcale nie jest napływowa - normalnie cały czas sami Niemcy
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                Hmmmm... włączam sobie Antyradio,

Przepraszam nie mogłem się powstrzymać

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Ale mógłbyś wyraźniej, bo nie kaman o soo chozii

www.wrowar.com.pl

Comment

• leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

Nooooo... temat jest "Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko".
                    Zajrzałem i zobaczyłem, że włączasz antyradio, które jest dla mnie nomen omen idiotyczne.

Wiem, że to może niezbyt ładne było, dlatego przeprosiłem od razu

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Wprawdzie to nie na temat, ale w takim razie wymień radio, które wg Ciebie nie jest idiotyczne, będzie ciężko Antyradio ma przede wszystkim fajną muzę i dlatego go słucham.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pancernik
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9793

Wprawdzie to nie na temat, ale w takim razie wymień radio, które wg Ciebie nie jest idiotyczne, będzie ciężko Antyradio ma przede wszystkim fajną muzę i dlatego go słucham.
                        Off-top radiowy. Radia słucham głównie w samochodzie. I jest to głównie Antyradio. Na Eskę Rock przerzucam, gdy jest blok reklamowy z Jeanette Kalytą albo córka pana Zientarskiego p.... o motoryzacji . To, co ona mówi często wpisuje się w wątek "Idiotyzmy zasłyszane w radio i nie tylko"...

Comment

• leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

Ech, stary pierdzioch jestem , mentalnie pewnie mi bliżej do 60tki niż 30tki i zasłuchuję się w Trójce. Choć ostatnio jadąc do fabryki parę razy słuchałem Radia Kraków
                          Wiem to trzeba leczyć

Comment

• Marusia
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Ja słucham też i Trójki i Radia Wrocław, ale wszystkie stacje mają to do siebie, że po jakimś czasie chętnie się przełączasz na coś innego. Jak Tobie się Antyradio nie podoba, to co powiesz o Esce

www.wrowar.com.pl

Comment

• Cannabee776i99
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2009.08
                              • 658

Wprawdzie to nie na temat, ale w takim razie wymień radio, które wg Ciebie nie jest idiotyczne, będzie ciężko
                              Radiostacja 10 lat temu

Comment

• nevton
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2005.09
                                • 97

Ja dostałem takim tekstem "Ale o co ci chodzi ? Przecież jestem dla ciebie miła ?"

Comment

Przetwarzanie...
                                X