Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • danio_145
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.02
    • 723

Tak wyszło Szybko kazali przerobić profil na tatę, no ale od ponad roku mogę tu byc oficjalnie
    Last edited by danio_145; 2010-05-21, 16:52.

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Polityka prorodzinna Szczecin Polska
      "Żłobki Miejskie” przygotowały 368 miejsc, ale wpłynęły aż 823 podania o przyjęcie. Około 80 podań nie spełniało kryteriów przyjęcia do żłobków. Ostatecznie udało się przyjąć 394 dzieci.
      Znajoma Mojej Ukochanej Kobiety chciała pójść do pracy(leżały razem na porodówce) i Jej dziecko nie dostało się do publicznego przedszkola, a finansowo cieńko pieją , co dalej...Ech.

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Panowie fanatycy kapitalizmu w jego skrajnej wersji od 89 roku likwidowali przedszkola i żłobki jako komunistyczny wymysł i zgodnie z ich fanatyzmem, że państwo nie powinno obywatelowi zapewniać niczego. Mamy teraz efekty.
        W Warszawie są też (zresztą jak w każdym mieście) przez te likwidacje w imię chorej ideologii cięcia wszystkich kosztów prospołecznych ogromne problemy ze żłobkami i przedszkolami. A na prywatne mało kogo stać w kraju niskich kosztów pracy czyli głodowych pensji.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Zythum, koszt utrzymania jednego dziecka w przedszkolu jest wielokrotnie wyższy niż utrzymanie takiego dziecka w domu. Próbowałeś to kiedyś liczyć? Dlaczego pół miliona mieszkańców Szczecina ma dopłacać jednemu tysiącowi do jakiegoś dziecka w przedszkolu?

Comment

• Pogoniarz
            • 2003.02
            • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
            Zythum, koszt utrzymania jednego dziecka w przedszkolu jest wielokrotnie wyższy niż utrzymanie takiego dziecka w domu. Próbowałeś to kiedyś liczyć? Dlaczego pół miliona mieszkańców Szczecina ma dopłacać jednemu tysiącowi do jakiegoś dziecka w przedszkolu?
            To wyżyj za 2000 pln. wynajmując mieszkanie i mając dziecko na utrzymaniu, niby da radę, ale co to za życie?Siedzenie z dzieckiem od rana do wieczora, gotowanie, pranie,sprzątanie, zakupy , to nie jest odpoczynek, a chłop wracają z pracy też nie jest wypoczęty.
            Może u Was są super zarobki i jest luzik.My wolimy dać teraz te 700 -800 złotych na przedszkole, ale Westa ma pracę i trochę zostanie pieniążków jeszcze w kieszeni i można dziecku zapewnić sporo atrakcji.
            Polityka PIS-prorodzinna , Kobiety rodzić i siedzieć w domu .
            Last edited by Pogoniarz; 2010-06-15, 11:35.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Ku... mać, a czy jest jakiś przykaz robić dzieci??
              Czy kupujesz wielką chatę jak Cię na nią nie stać? Bierzesz świadomie wielki kredyt, gdy wiesz że odsetki puszczą Cię z torbami?
              Dziecko to ogromny koszt zarówno materialny, jak i psychiczny i NAJPIERW spraw, żebyś mógł je utrzymać i przez to przejść, a dopiero PÓŹNIEJ zabieraj się za zabawy pod kołdrą. Ja nie mam ochoty dopłacać do niczyich chęci posiadania potomstwa.
              Dick Laurent is dead.

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

VanPurRz

To twoje ukochane państwo nie chce zezwalać zakładanie mini przedszkoli. Chętni są, procedury założenia przedszkola dla 10 dzieci, nie do przejścia.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• Pogoniarz
                  • 2003.02
                  • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ku... mać, a czy jest jakiś przykaz robić dzieci??
                  Czy kupujesz wielką chatę jak Cię na nią nie stać? Bierzesz świadomie wielki kredyt, gdy wiesz że odsetki puszczą Cię z torbami?
                  Dziecko to ogromny koszt zarówno materialny, jak i psychiczny i NAJPIERW spraw, żebyś mógł je utrzymać i przez to przejść, a dopiero PÓŹNIEJ zabieraj się za zabawy pod kołdrą. Ja nie mam ochoty dopłacać do niczyich chęci posiadania potomstwa.
                  Czy ja Ci każę?Mieszkasz w Szczecinie?Wasza sprawa, że nie chcecie mieć dzieci, ale po co państwo pier...głupoty jakie to jest prorodzinne, że nie ma na emerytury i renty bo Kobiety nie chcą rodzić-Wcale się nie dziwię.My choć Nasza Kwinki daje nam popalić, nigdy, przenigdy mimo przemęczenia, kombinowania by Miała opiekę bym tego stanu rzeczy nie zmienił

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• Bombadil13
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 2479

Podsłuchana rozmowa dwóch "biznesmenów":
                    "Biznesmen A: - a wiesz k... co teraz jest najlepszym interesem
                    Biznesmen B: - ???
                    BA- otworzyć mały browar
                    BB- co ty pier...?
                    BA- no k... kumpel był u gościa co otworzył browar. 80% daje unia
                    BB- co Ty??
                    BA- no na rozwój rynku regionalnego. Potrzeba miliona... Sprzedaje kawalerkę i mam 200. Do tego Unia i jest bańka (przyp.aut. milion złotych). Bez problemy stawiamy browar. I wiesz co. Unia daje 80% na surowce: no wiesz chmiel i inne k...
                    BB- Ty dobre
                    BA- Trzymamy interes dwa lata, bo tyle chce Unia. Zarabiamy na piwie, a potem puszczamy interes za 700. Czysta sprawa"

A Wy siedzicie z założonymi rękami i narzekacie!!!
                    Poszukuję

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
                      A Wy siedzicie z założonymi rękami i narzekacie!!!
                      To ja sobie kupie już taki uruchomiony, za 700
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Gringo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2007.07
                        • 2162

W czasach technium, mieliśmy troszkę zakręconą Panią polonistkę (P) która żyła w trochę innym wymiarze, pytając się uczniów raz po raz o rzeczy oczywiste.
                        Kiedyś na lekcji wypełniajac jakiś formularz:

P - jaki dzisiaj mamy dzień ?
                        U - czwartek, proszeę Pani,
                        P - to co jutro będzie ?
                        U - piątek.....
                        P - eeeee niemożliwe

Comment

• Mikko
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2008.12
                          • 583

Cytaciki. Urządzałem w weekend imprezę firmową i zamówiłem Noteckie. Komentarze niektórych - 'czemu firma zamówiła tak tanie piwo, wiochę zrobili że nie zamówili Żywca czyli dobrego, ekskluzywnego piwa, widać że firma gorzej przędzie'. 'Ja znam się się na piwie i wiem że Żywiec jest jednym z najlepszych piw świata, szanowanym.' "Tak co prawda nie to co Carlsberg, ale zacne". Nie komentowałem, odszedłem. Plebs czyli ci 'nie wyrobieni' cieszyli się z Noteckiego.

Comment

• Latarnik
                            Premium Lamplighter
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2004.06
                            • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie komentowałem, odszedłem.
                            Popełniłeś błąd! Wystarczyłoby kilka zdań i mógłbyś zmniejszyć im poziom samouwielbienia.
                            5470 kapsli z wypitych piw
                            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Mikko
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2008.12
                              • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Popełniłeś błąd! Wystarczyłoby kilka zdań i mógłbyś zmniejszyć im poziom samouwielbienia.
                              Nie, kiedyś rozmawiałem z tą 'elitą' nt piwa - nie chcą przyjąć że coś może być lepsze i bardziej elitarne niż Heniek, Calsberg czy Grolsch. Stwierdziłem że szkoda słów.

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

zwolnić
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

Przetwarzanie...
                                X