Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mikko
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.12
    • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    zwolnić
    Nie pomyślałem, a na rozmowie kwalifikacyjnej przy zatrudnianiu nowych, wtacać pytanie o piwo

Comment

• M-kwadrat
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 304

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie pomyślałem, a na rozmowie kwalifikacyjnej przy zatrudnianiu nowych, wtacać pytanie o piwo
      Ja raz na koniec sprawdzania umiejętności wtrąciłem "ale Eski ani Planeta FM to my tu nie słuchamy" co spotkało się z pełną akceptacją. Wieczorem długo się zastanawiałem czy nie podsunąłem szefowi kompletnej łamagi ale słuchającej Iron Maiden ;-) Na szczęście okazało się, że koleś był trafiony idealnie a mimo, że przeniósł się do pracy gdzie indziej to nadal się spotykamy wybierając miejsca z dobrym piwkiem
      Pytanie o piwo może więc też mieć sens - zwłaszcza, że o ile dobrze pamiętam to z ostatniego naboru najszybciej musieliśmy pożegnać tego który od picia piwa odcinał się zupełnie.
      Pozdrawiam, Maciek

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Jeżeli potrafią pytać się o znak zodiaku to dlaczego nie o piwo?

zamontuj sobie przycisk za biurkiem, przed biurkiem zapadnię i jak odpowie "Tyskie", to wiesz co masz nacisnąc
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Mikko
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2008.12
          • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja raz na koniec sprawdzania umiejętności wtrąciłem "ale Eski ani Planeta FM to my tu nie słuchamy" co spotkało się z pełną akceptacją. Wieczorem długo się zastanawiałem czy nie podsunąłem szefowi kompletnej łamagi ale słuchającej Iron Maiden ;-) Na szczęście okazało się, że koleś był trafiony idealnie a mimo, że przeniósł się do pracy gdzie indziej to nadal się spotykamy wybierając miejsca z dobrym piwkiem
          Pytanie o piwo może więc też mieć sens - zwłaszcza, że o ile dobrze pamiętam to z ostatniego naboru najszybciej musieliśmy pożegnać tego który od picia piwa odcinał się zupełnie.
          ktoś kto słucha Ironsów nie jest łamagą, jest twardym, męskim, wiedzącym co chce od życia sukinsynem

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Męska muzyka to Slayer, a nie jakieś heavy-metalowe pudle.

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

I kto to mówi? :P

Ciekawostki zasłyszane u mnie w pracy:
              -dżdżownica to kręgowiec. No bo przecież ma takie kręgi
              -w czasie postu mnisi żywili się rybami i dziobakami
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23960

Pewien oferent w internecie pisze:

Nasze przewagi w porównaniu ze zwykłymi formami handlu są oczywiste:

* nieobecność geograficznego przywiązywania do ciapek handlowych .
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacer
                  • 2006.03
                  • 9875

Podobnoż w Warszawie nastała moda, aby na budowę domu zapraszać projektanta wnętrz wraz z psychologiem. Po co? Nie wiem. Wiem, że ten świat jest chory.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23960

Najlepiej żeby projektant zwał się Feng a psycholog - Shui.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

Nie jesteś na czasie. To już nie modne. Teraz kamery się zakłada aby zobaczyć jakie delikwent wykonuje ruchy np. w kuchnii i pod to zaprojektować meble
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

Nie łatwiej kupić w Ikei, a zaoszczędzoną w ten sposób kasę wydać na wyposażenie browaru domowego?
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Pancernik
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9793

Teraz, to się, Panowie, zaprasza do domu psychologa zwierzęcego i załatwia pluszakowi albo innemu Bogu ducha winnemu stworzeniu sesje terapeutyczne.
                          W ten sposób moja koleżanka dowiedziała się, że jej wąż Wiktor (nie "mąż" lecz "wąż", przez "W" ) ma melancholijne usposobienie...

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

To z tej biedy, co to ją Zythum wszędzie widzi, tak ludziska głupieją.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Był gdzieś temat o polskiej paranoi z oddawaniem butekek, ale jakoś nie mogę znaleźć. Historia nada się i tu.

Otóż poszedłem ja sobie w sobotę do sklepu z bączkami po Gniewoszach. W sklepie wrzuciłem do koszyka m.in. bączki z Łomżą zwykłą i niepasteryzowaną, podchodzę do kasy, wystawiam puste butelki, a gość mówi, że nie ma takiego piwa i nie przyjmie. Klaruję mu, że opakowanie jest to samo i browar się ucieszy, a on, że nie, że mu nie przyjmą. Byłem dość wytrwały, aż do chwili, gdy gość orzekł, że Łomża zwykła jest kaucjowana, a niepasteryzowana bezzwrotna.

Tego sztychu nie zdołałem sparować. Kupiłem piwo i znacząc drogę krwią, wróciłem do domu.

Comment

• arzy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.06
                                • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                                Był gdzieś temat o polskiej paranoi z oddawaniem butekek, ale jakoś nie mogę znaleźć. Historia nada się i tu.

Otóż poszedłem ja sobie w sobotę do sklepu z bączkami po Gniewoszach. W sklepie wrzuciłem do koszyka m.in. bączki z Łomżą zwykłą i niepasteryzowaną, podchodzę do kasy, wystawiam puste butelki, a gość mówi, że nie ma takiego piwa i nie przyjmie. Klaruję mu, że opakowanie jest to samo i browar się ucieszy, a on, że nie, że mu nie przyjmą. Byłem dość wytrwały, aż do chwili, gdy gość orzekł, że Łomża zwykła jest kaucjowana, a niepasteryzowana bezzwrotna.

Tego sztychu nie zdołałem sparować. Kupiłem piwo i znacząc drogę krwią, wróciłem do domu.
                                Na bączkach Łomży niepasteryzowanej jest wytłoczony napis "butelka bezzwrotna".
                                "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                Bractwo Piwne
                                Skład Piwa
                                Piszę poprawnie po polsku!

Comment

Przetwarzanie...
                                X