Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

Człowiek około trzydziestki, pracownik dużej firmy energetycznej, specjalista ds klientó strategicznych (czy coś takiego) częstowany Żubrem CIEMNOZŁOTYM odpowiada:
    - dziękuję, ja ostatnio piję tylko lokalne
    - a jakie?
    - ostatnio Łomża, ale najbardziej lubię Ambera Pszenicznego i Miodowego

Ach te mody!
    Poszukuję

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9793

Parę tygodni temu miałem to samo: u mnie w firmie szef bardzo prężnego oddziału w Małopolsce, bysrty facet generalnie, siedząc przy piwie w browarze restauracyjnym powiedział" "Ja teraz już w ogóle nie piję piwa z dużych browarów. Ostatnio najbardziej smakuje mi Łomża." Ja już nie komentuję, życia szkoda...

Comment

• Bombadil13
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sindirelka Wyświetlenie odpowiedzi
        Ciemnogród, jak się patrzy! Myślałam, że umrę ze śmiechu
        hmm... czy ja wiem???
        Poszukuję

Comment

• JAckson
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Całe szczęście, że w innych cywilizowanych krajach babcie mają rozeznanie w sprawach efektu cieplarnianego, długofalowych zmian klimatycznych, wpływu CFC na rozbijanie ozonu. Nasze pewnie nawet nie potrafią obsługiwać akceleratorów
          MM961
          4:-)

Comment

• szu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.09
            • 28

A ja słyszałem taką rozmowę starszych pań z ciemnogrodu
            Mam 600 złoty emerytury a tona węgla kosztuje prawie 900 ...
            Ciemnogród faktycznie , boki zrywać.

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Co ma jedno do drugiego??
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• szu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2011.09
                • 28

Że też na przystanku

Comment

• Tomek3
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.01
                  • 14

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szu Wyświetlenie odpowiedzi
                  Że też na przystanku
                  świetna bardzo trafna odpowiedź.
                  Attached Files

Comment

• Pogoniarz
                    † 1971-2015 Piwosz w Raju
                    • 2003.02
                    • 7971

He he, najpierw zwiększyli ilość pozwoleń na handel alkoholem, teraz takie cuda.
                    Rewolucyjny pomysł PO: Wódkę kupisz tylko w dzień

Dodano: 30 stycznia 2012, 7:00 Autor: Mariusz Parkitny, mariusz.parkitny@mediaregionalne.pl
                    Całkowity zakaz sprzedaży alkoholu w nocy. Taki pomysł na walkę z nałogiem ma szczecińska Platforma Obywatelska – dowiedział się nieoficjalnie Głos.
                    Całodobowe sklepy monopolowe prawdopodobnie straciłyby klientów korzystających z usługi po godzinie 22.

Szczegóły ogłoszone będą dzisiaj. Zakaz dotyczyłby nie tylko sklepów, ale i stacji benzynowych. Nie obejmowałby restauracji, nocnych klubów i pubów. Do czasu oficjalnego przedstawienia inicjatywy, radni PO nie chcą się wypowiadać pod nazwiskiem.

– Zakaz obowiązywałby w całym mieście od godziny 22 do rana. Dotyczyłby wszystkich sklepów, także stacji benzynowych – mówi jeden z polityków Platformy.

– Chcielibyśmy uregulować tą sprawę do końca kadencji. Nie chcemy, aby sprawa zakończyła się wpadką jak we Wrocławiu – dodaje kolejny.

PO już sonduje nastroje jakie wywoła temat. W piątek w internecie wypowiedział się europoseł Sławomir Nitras, szef szczecińskiej Platformy.

– Za takimi zakazami przemawia dbałość o wygląd przestrzeni publicznej, komfort osób mieszkających w okolicy sklepów monopolowych i wizerunek miasta. Nie chciałbym ograniczać dostępu do alkoholu, ale tego byśmy się nauczyli kultury jego spożywania. Chodzi o to, aby w nocy można go było kupić, ale w klubie bądź restauracji, a nie na ulicy. Tak jest praktycznie w całej Europie i tak powinno być w Polsce – uważa europoseł.

Niedawno we Wrocławiu radni próbowali wprowadzić zakaz nocnej sprzedaży. Uchwałę unieważnił sąd.
                    Szczecińska PO chce zająć się sprawą bardziej profesjonalnie. Sprawę badali już prawnicy. Okazuje się, że aby, wprowadzić taki zakaz w gminie konieczna jest zmiana co najmniej ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.

Dlatego Platforma chce przekonywać do pomysłu posłów z regionu.

Joachim Brudziński, poseł Prawa i Sprawiedliwości, pomysł określa "sympatycznym".

– Do samego pomysłu odnoszę się z sympatią, ale muszę poznać szczegóły, opinie – mówi. – Pamiętajmy, że w obrębie sklepów z monopolem często mamy do czynienia ze sprzedażą nieoficjalną, czyli z tzw. melin. Chciałbym wiedzieć jakie jest zdanie specjalistów, policji, mieszkańców, handlowców. Niemniej każda inicjatywa, która zmierza do ograniczenia spożycia alkoholu i walce z alkoholizmem jest cenna.

Zdania sprzedawców w nocnych sklepach są podzielone.

– Klientów, którzy w nocy kupują alkohol jest dużo. Nie wiem co zrobią, gdy nie będą mogli go kupić legalnie. Może zrobią zapasy wcześniej, a może poszukają jakiejś meliny – zastanawia się Krystyna Wojtalik, sprzedawczyni w sklepie w centrum Szczecinie.

Innego zdania jest pani Marta Zasadzka, sprzedawczyni w sklepie na Pogodnie.

– Nie wiem, czy to pomoże w walce z alkoholizmem, ale na pewno część sprzedawców straci pracę, bo alkohol to główny towar kupowany w nocy – uważa.

Wątpliwości ma Joanna Jasina, specjalista psychoterapii uzależnień.

– Osoba uzależniona jeśli chce wypić, to i tak znajdzie alkohol. Choćby w drugiej części miasta. A co do działania prewencyjnego, to wydaje mi się, że po prostu ludzie będą zaopatrywać wcześniej. Dlatego mam wątpliwości, czy zakaz okaże się skuteczny.

Prawie jak Piwo
                    SZCZECIN

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Dobrze kombinują.
                      Akcyza od wódy to o wiele więcej wpływów do budżetu niż podatek PIT od osób zatrudnionych w sklepach. Trzeba zatem skłonić ludzi do kupowania większych ilości gorzały. A jak to zrobić najlepiej jeśli nie poprzez ograniczenie godzinowe sprzedaży? Klient ma ten sam sklep tyle, że musi zrobić zapasy, a jak wiadomo na zapas kupuje się więcej. Wódy kupionej grzech nie wypić więc zastępy potencjalnych uzależnionych będą rosły... razem z wpływami do budżetu

Comment

• Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

Heh, w Norwegii jest ten sam system - mocne organiczenia godzin otwarcia sklepów, wysokie podatki. Wszystko w imię walki z alkoholizmem, który jest tam bardzo poważnym problemem. A wpływy do budżetu rosną
                        Last edited by Mason; 2012-01-30, 20:41.
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Strona producenta węgla drzewnego: http://www.patimex.com/o_firmie.htm
                          Otwierać koniecznie z włączonymi głośnikami.

Comment

• wpadzio
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2011.06
                            • 2654

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                            Strona producenta węgla drzewnego: http://www.patimex.com/o_firmie.htm
                            Otwierać koniecznie z włączonymi głośnikami.
                            Nie wierzę w to co słyszę i widzę...
                            Najlepsza jest galeria
                            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                            Serviatus status brevis est
                            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Aleksandros
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2011.05
                              • 352

A na dole strony wykonawca, którego nazwa też jest znamienna:

Opracowanie i wykonanie - Agencja Reklamowa SPOKO

Fachowa robota.

Comment

• pieczarek
                                • 2001.06
                                • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                                Heh, w Norwegii jest ten sam system - mocne organiczenia godzin otwarcia sklepów, wysokie podatki. Wszystko w imię walki z alkoholizmem, który jest tam bardzo poważnym problemem. A wpływy do budżetu rosną
                                A jednocześnie można pędzić tam bimber na własne potrzeby. Nie mocniejszy niż 60%, nie w blokach i kamienicach, nie na sprzedaż, nie na prezenty, bez widocznych objawów alkoholizmu u bimbrownika, nie ponad "normalne" potrzeby gospodarstwa domowego. Ograniczeń sporo, ale samo pędzenie jak najbardziej legalne.

Comment

Przetwarzanie...
                                X