Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9084

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
    Fragment niusa o Kubicy:

Podpisaliśmy wstępny kontrakt z Fordem w 2011 roku. Miałem pomagać w rozwijaniu samochodu na asfalcie.
    Ciekawe co będzie jak samochód już rozwiną, ale wcześniej ktoś asfalt zwinie
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• imap31
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.03
      • 26

Kilka minut temu przyszła do mnie do apteki pacjentka:
      - poproszę test przeciwciążowy
      Jedno piwo jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Wczoraj w milickiej Famie pewien komornik powiedział, że sprzedawanie Kangura z Widawy po 7,50zł to głupota, bo się nabija kabzę prywaciarzowi. On nie kupi takiego piwa, bo za dwa ma trzy Żywce. W domyśle: kupowanie Żywca to nie jest nabijanie kabzy prywaciarzowi.

Strzeżcie się komorników
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• iron
          🍼🍼
          • 2002.08
          • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika imap31 Wyświetlenie odpowiedzi
          Kilka minut temu przyszła do mnie do apteki pacjentka:
          - poproszę test przeciwciążowy
          Pacjentka, to może przyjść do lekarza, do Ciebie do apteki przyszła klientka
          Last edited by iron; 2012-10-18, 11:52.
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• gaz4
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.04
            • 192

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
            Pacjentka, to może przyjść do lekarza, do Ciebie do apteki przyszła klientka
            Klienci to są w sklepie, a Apteka to miejsce gdzie nie tylko kupuje się leki ale można również otrzymać pomoc tzw"opiekę farmaceutyczną", choć wielu traktuje farmaceutów tylko i wyłącznie jako sprzedawców.

Comment

• imap31
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2012.03
              • 26

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedzi
              Klienci to są w sklepie, a Apteka to miejsce gdzie nie tylko kupuje się leki ale można również otrzymać pomoc tzw"opiekę farmaceutyczną", choć wielu traktuje farmaceutów tylko i wyłącznie jako sprzedawców.
              Słusznie, w aptece są pacjenci. I nie chwaląc się, ale w miarę możliwości staram się realizować w praktyce opiekę farmaceutyczną.
              Nie sprowadzajmy farmaceuty do roli zwykłego sprzedawcy, pragnącym poznać różnice polecam zapytać o pomoc w doborze tabletek p/bólowych w aptece i na stacji benzynowej.
              Jedno piwo jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Jakiś dziennikarz onetu dał dziś koncert, który trudno będzie pobić:

Środowy mecz, w którym Celtic Galsgow pokonał Barcelonę 2:1, przyniósł fanom "Katalończyków" wiele emocji... Kibice nie mogli uwierzyć w ten wynik!

Chyba najbardziej zasmucony porażką swojego ulubionego zespołu był Rob Steward. Artysta popłakał się po tym, jak usłyszał ostatni gwizdek sędziego.

I pod spodem link do filmiku na youtube, zatytułowanego "tears of joy", czyli "łzy radości", w którym Rod Stewart, znany ze swojej miłości do Celticu, płacze ze szczęścia.

Comment

• wasyll
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 1823

A u mnie w pracy ostatnio kolega powiedział, że "pierdoli piwa z jęczmienia" i pije tylko te zrobione z chmielu
                  www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• ppns
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.10
                    • 1737

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ciekawe co będzie jak samochód już rozwiną, ale wcześniej ktoś asfalt zwinie

Krakałeś,krakałeś i .......

Gi­gan­tycz­na fu­szerka na zle­ce­nie ol­ku­skich wo­do­cią­gów. Miało być in­no­wa­cyj­ne, a wyszła kompromitacja na gwoździach. Oczywiście za publiczne pieni

A to Polska właśnie
                    piwoppns@wp.pl

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Co prawda nie wpracy, tylko w szkole, ale za to jakie ...

Student Politechniki Lubelskiej prosi "Gazetę" o interwencję. Powód? Traumatyczna dla niego obrona: "Nie dość, że trzeba opowiedzieć o pracy dyplomowej, to jest się dodatkowo o nią szczegółowo dopytywanym"

Comment

• WojciechT
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2546

Czasem wydaje mi się, że redaktorzy wyborczej sami piszą do siebie te listy.

Inna sprawa, że pamiętam, iż i u nas były takie kuriozalne sytuacje, gdy np. mama jednego ze studentów przychodziła prosić wykładowcę, żeby cofnął mu dwóję za oblany egzamin.

Comment

• Wujcio_Shaggy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.01
                          • 4628

Nie no, jednak student się czegoś nauczył pożytecznego – wie, do kogo uderzyć z problemem…
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czasem wydaje mi się, że redaktorzy wyborczej sami piszą do siebie te listy...
                            Czemu tak sądzisz? Niby nierealna? Zapewniam, że jak najbardziej realna. Byłem świadkiem kilku takich wydarzeń, a bohatermi byli studenci jednej z uczelni wałbrzyskich.

Przysyłali ich do mnie na praktyki zawodowe. Oczywiście goniłem to towarzystwo w cholerę, bo sam program praktyk był z sufitu (np. mieli zorganizować w ciągu dwóh tygodni międzynarodowy turniej piłkarski dla młódzieży) i chęć do roboty też nie za duża. Dowiedziałem się np., że:
                            - płacę, k..., za te studia, k..., to mi się ten dyplom należy, k...
                            - panie, wpisz mi pan te praktyki, a obiecuję, że nie będę zawracał głowy i dwa tygodnie mnie nie będzie.
                            - wie pan, ja pracuję i nie mam czasu na a takie bzdury, a wpis musi być. ILe to będzie kosztować?

Comment

• kony
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.08
                              • 1701

No bez jaj, niejeden taki "student" wydaje mozolnie uciułane oszczędności żeby mu ktoś tą pracę napisał a potem ma się jeszcze może jej nauczyć żeby na jakieś pytania odpowiadać? Skandal!

PS. A swoją drogą to, że niektórzy "redaktorzy" sami do siebie listy piszą, szczególnie w tzw. sezonie ogórkowym to też wydaje się bardziej pewne niż tylko prawdopodobne.

Comment

• leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

Policjant podrzuca prochy i leje nastolatka, żeby wyrobić normę, to czemu redaktorzyna ma nie napisać do siebie listu?

Comment

Przetwarzanie...
                                X