Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tristan_tzara
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.12
    • 1038

Miałbyś racje gdyby chodziło o starą systematykę budowaną na podstawie podobieństw morfologicznych. Obecnie taksonomia działa wg filogenetyki czyli bliskości pokrewieństwa, buduje się te drzewa aby tez określić drogę ewolucyjną. Bywa ostatnio trochę dużych zmian, jak wyrzucenie taksonu gady z uwagi na jego parafiletyczność. Ale akurat naczelne są dobrze znadane genetycznie i pokrewieństwo jest niezaprzeczalne. Nie stanowimy jakiejś odrębnej grupy zwierząt bo czym różnimy się np od szympansa? Osobiście nie mam nic przeciwko byci małpą, choc gdybym miał wybierać, wolałbym być skrzypłoczem

Comment

• iron
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.08
      • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
      Miałbyś racje gdyby chodziło o starą systematykę budowaną na podstawie podobieństw morfologicznych. Obecnie taksonomia działa wg filogenetyki czyli bliskości pokrewieństwa, buduje się te drzewa aby tez określić drogę ewolucyjną. Bywa ostatnio trochę dużych zmian, jak wyrzucenie taksonu gady z uwagi na jego parafiletyczność. Ale akurat naczelne są dobrze znadane genetycznie i pokrewieństwo jest niezaprzeczalne. Nie stanowimy jakiejś odrębnej grupy zwierząt bo czym różnimy się np od szympansa? Osobiście nie mam nic przeciwko byci małpą, choc gdybym miał wybierać, wolałbym być skrzypłoczem
      Ryb też nie ma...

Ja wiem, czy taki skrzyplocz ma tak fajnie - non stop zasuwać przy dnie i do tego w chełmie

Odbiegliśmy nieco od tematu...
      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Kiedy zalało Chełm? Ominął mnie ten nius.

Comment

• TTOP
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.03
          • 449

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
          Ryb też nie ma...

Ja wiem, czy taki skrzyplocz ma tak fajnie - non stop zasuwać przy dnie i do tego w chełmie

Odbiegliśmy nieco od tematu...
          Bardziej temu koledze się (C)hełmy pomyliły:P

A co do idiotyzmów - ja właśnie siedzę w pracy na nadgodzinach, bo jutro przyjedzie szef i to pewna część projektu ma być gotowa, mimo, że on nie spojrzy na nią do piątku... Ale - skoro płacą... Tylko jaka firma z takim podejściem wytrzyma dłużej na rynku?

Comment

• Ahumba
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 9084

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi

A co do idiotyzmów - ja właśnie siedzę w pracy na nadgodzinach, bo jutro przyjedzie szef i to pewna część projektu ma być gotowa, mimo, że on nie spojrzy na nią do piątku... Ale - skoro płacą... Tylko jaka firma z takim podejściem wytrzyma dłużej na rynku?
            Usiądź na krześle - będzie Ci wygodniej
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• iron
              🍼🍼
              • 2002.08
              • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi

Odwal się - była mordka

No dobra, na szczęście to nie matura, ale do błędu ortograficznego się przyznaję z bulem

P.S. A nic mi nie podkreśliło - tak to jest jak się za bardzo ufa zdobyczom techniki...
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• purc
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.02
                • 650

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                Tym razem głupoty zasłyszane w telewizji.

"Kropka nad i" w TVN24 - dyskusja między innymi o Annie Grodzkiej i transseksualistach - politycy Pawłowska i Rozenek - teza że to genetyka i chromosomy decydują o płci bez żadnych pomyłek.

Typowe podejście zero jedynkowe, bez zgłębienia tematu - dla nich posiadanie X i Y jest ewidentne - zero pogłębienia tematu - brak wiedzy o aberracjach chromosomowych (zwielokrotnienie zarówno X jak i Y) i ich wpływie na cechy zarówno fizyczne jak i psychiczne.

Ale odwołanie do praw natury było, bo dla nich natura jest nieomylna - jak dla zakonnika Grzegorza Mendla (tego od praw dziedziczenia) który w eksperymentach na groszku wszystkie wyniki nie pasujące do założonej tezy wyrzucał do kosza (w postaci poszczególnych roślin groszku pachnącego)
                Akurat oglądałem ten program. To była niejaka Wróbel / nie Pawłowska/ i Rozenek. Tezę, że wyłącznie chromosomy decydują o płci prezentowała tylko Wróbel /swoją drogą mieć taką w domu.../. Nie wiem , dlaczego przypisujesz poglądy tego dziwacznego stwora tak inteligentnemu człowiekowi jak Rozenek. I potem idzie w świat...

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Rozenek jest inteligentny???

Comment

• iron
                    🍼🍼
                    • 2002.08
                    • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
                    Akurat oglądałem ten program. To była niejaka Wróbel / nie Pawłowska/ i Rozenek. Tezę, że wyłącznie chromosomy decydują o płci prezentowała tylko Wróbel /swoją drogą mieć taką w domu.../. Nie wiem , dlaczego przypisujesz poglądy tego dziwacznego stwora tak inteligentnemu człowiekowi jak Rozenek. I potem idzie w świat...
                    Faktycznie to byla posłanka Wróbel, ale one takie podobne

Faktycznie, to posłanka Wróbel prezentowała tezę o chromosomach, ale poseł Rozenek jakby był należycie przygotowany powinien podjąć temat aberacji chromosomowych.
                    A tak wyszło na to, że nie zgadza się z "nieomylną naturą", że to tylko ona determinuje płeć.

Dla mnie jesli chodzi o poziom merytoryczny, oboje byli tak samo nieprzygotowani, co oczywiście wcale im nie przeszkodziło wypowiadać się publicznie
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• tristan_tzara
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.12
                      • 1038

Standardzik w mediach. Ale przyjdzie jakiś specjalista to go zakrzyczom tak że nie będzie miał szans się odedzwac. Tak jak było z jedną dyskusją o GMO w której brał udział jakiś profesor i doda. Profesor przedstawia badania, pokazuje wykresy a doda się głośno śmieje i mówi że "ale to głupie, klamstwa, hahahaha". Niestety media to show, nie ma być rzeczowo ale na niskich emocjach

Comment

• Latarnik
                        Premium Lamplighter
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2004.06
                        • 5035

"Bary mleczne obecnie nie mogą sprzedawać np. kotletów schabowych, a to dlatego, że urzędnicy Izby Skarbowej uznali je za… wegetariańskie."

żą! Mozesz jesc schaboszczaki!
                        5470 kapsli z wypitych piw
                        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• tristan_tzara
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2007.12
                          • 1038

A jakie jest wytłumaczenie tej decyzji?

Comment

• yaro74
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2012.09
                            • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                            "Bary mleczne obecnie nie mogą sprzedawać np. kotletów schabowych, a to dlatego, że urzędnicy Izby Skarbowej uznali je za… wegetariańskie."

żą! Mozesz jesc schaboszczaki!
                            Bary mleczne uznali za wegetariańskie, a nie kotlety.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

To mogę jeść bary mleczne.

Comment

• tristan_tzara
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.12
                                • 1038

Szkoda ze nie weganskie