Autentyczne pytanie z forum pewnej wielkiej firmy telekomunikacyjnej, zadane przez zatrudnionego tam studenta: Czy ktoś z państwa wie, czy za wysyłanie maila za granicę np. Czechy są pobierane dodatkowe opłaty ?. ( czy zawiera się to w opłacie stałej tj.59zł za Neo 128 ? ) . Konsultant z infolinii poinformował mnie że nie ma dodatkowych opłat.
Stałem pewnego razu w kolejce w mięsnym.Obok na ladzie stała skrzynka z napisem "kurczak 7zl/kg",a cyganka stojąca przede mną rzekła do sprzedawczyny: "poprosze te kaczke" wskazując oczywiscie na kurczaki.
Chris_1987 napisał(a) Stałem pewnego razu w kolejce w mięsnym.Obok na ladzie stała skrzynka z napisem "kurczak 7zl/kg",a cyganka stojąca przede mną rzekła do sprzedawczyny: "poprosze te kaczke" wskazując oczywiscie na kurczaki.
A może w tej skrzynce były kaczki tylko ekspedientka przyczepiła nie tą kartkę nie wszyscy dobrze się znają na drobiu. A Cyganka zawsze prawdę Ci powie .
Do niedawna pracowalem u dosc sporego dostawcy usług internetowych.
Dryń Dryń
Ja: Dziendobry .. itp
Klientka: Nie działa mi poczta!
J: Gdzie ma Pani skrzynkę pocztową ?
K: Na klatce schodowej!!
J: (niezrazony ciągnę dalej) Na jakim serwerze ma Pani skrzynkę pocztową
K: proszę zadawac prostsze pytania
Bazując na mej skromnej znajomości jezyka angielskiego jestem używany przez Zakład Pracy do sporadycznych kontaktów zw światem. Czasem ów świat ma swoich "tumaczy" i niekiedy jest niezła jazda.
Razu pewnego jeden taki osobnik wskazując na herby powiedział "this are herbs". Ostatnio pewna (sympatyczna skądinąd) panienka mając na myśli czarne plamy błysnęła określeniem "blek plams".
ja swego czasu pracując w hipermarkecie i siedząc na kasie "do 5 sztuk" słyszłam nastepujące pytania klientów: "czy pani jest ograniczona", "czy pani jest normalna", "czy pani jest wolna" itp. Na razie tylko te mi się przypomniały, ale czasami nie mogłam powstrzymać się od śmiechu
Od piątkowego popołudnia do dzisiejszej (wtorek) godziny 14 firma w której pracuję była odcięta od netu, ponieważ dostawcy usług internetowych wysunęła się wtyczka od naszej sieci.
Profesjonalizm ponadczasowy
Comment