żąleną: o przepraszam bardzo, jak ostatnio się dowiedziałam, że schudnłam, to było mi smutno
nie wchodzę na wagę, uwielbiam jeść, a ewentualne diety wymuszone są brakiem kasy na żarcie
poza tym kiedyś uprawiałam kulturystykę... ponoć...
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Marusia napisał(a) A propos idiotyzmów:
Byłam ostatnio podciąć grzywkę u fryzjera. Niestety, mój ulubiony salon (taki stary, tani, ze starymi fryzjerkami) był okupowany, więc poszłam obok do jakiegoś nowoczesnego przybytku.
Panna jak mi się za grzywkę wzięła, to już mnie się na początku zrobiło lekko słabo, ale jak po wysuszeniu zauważyłam, że jest krzywo, a panna mi na to, że "bo pani tu ma taki wicherek, więc musi tu być dłuższa, żeby wyglądała jak równa" to już zdębiałam. Wytłumaczyłam cierpliwie, że ten "wicherek" to mi się zrobił dzisiaj, ale jutro pewnie go już nie będzie, a grzywka ma być równa nie tylko dzisiaj.
Reszty mi się nie chce opowiadać, w każdym razie grzywkę do tej pory mam lekko krzywą, bo w strachu o wygląd wyszłam z salonu w pośpiechu. I tak mi już ją zdążyła przyciąć do połowy czoła
Zrób sobie fryzurkę ala Jaga Hupało...
Na mnie zrobiła duże wrażenie
jak patrzę na Jagę, to wiem, że jeżeli kiedykolwiek dotrę na fotel u fryzjera, to osobą która dotknie mojej głowy na pewno nie będzie ona dlaczego część fryzjerów wygląda, jakby lustra nie mieli i czesali się w tramwaju w godzinach szczytu?
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Hmm właściwie szpilek to NASZ szewc ma naprawdę wiele i to pod różnymi postaciami:
a) buty jak sama nazwa wskazuje służą do noszenia ?!?
b) metalowe, bo to zakład szewsko-krawiecki
c) gazeta, bo zakład dość stary i takie cuda się zdarzają
W TVN TURBO w jakimś programie motoryzacyjnym(niemieckim?), którego nazwy nie pamiętam redaktor opisując amerykański samochód stwierdził: "...w aucie tym jest klasyczna V6 ośmio cylindrowa..."
Za tego pana
Comment