Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

Obaj macie rację
    Przecież "szwungszajba" to inaczej koło zamachowe (po poznańsku podobno...). Czyli "Szajba" jako określenie koła pasowego jak najbardziej pasuje
    Zresztą takowe koło jest też płaskie i z dziurą w środku...
    Dziku

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9085

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
      Według obowiązującego w moich okolicach słownictwa szajba to podkładka. [/I]
      Pieczarku! Czyżbyśmy byli ziomalami?
      Last edited by Ahumba; 2005-05-17, 17:15.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Ostatnio u mnie w pracy było sporo zmian.Poprzenosili kilka osób(w tym i mnie).Teraz kierownikiem u mnie jest Kobieta.Bardzo konkretna osoba.Jak trzeba weźmie na stronę i da zjebkę,ale i jak się coś załatwi to pochwali.To jest właśnie dla mnie prawdziwy kierownik.Do czego zmierzam...Chcą Ją przenieść ,gdyż nie jest dla nas katem ,a Partnerem(w końcu wszyscy jedziemy na tym samym wózku-może już z lekkim defektem "muzgó").Co dziwniejsze zostaliśmy w ciągu miesiąca pochwaleni przez trzy firmy spedycyjne(na piśmie).Napisali,że od miesiąca czasu obsługa ich towarów przyspieszyła się,jest łatwiej skomunikować się i jest bardzo miła i komunikatywna obsługa i dzięki temu jest szansa ,że zwiększą masę towarową.Co więcej trzeba?Widać jakiegoś betona co nie ma podejścia do ludzi(miałem takiego przez 10 lat )Teraz to do pracy ,aż chce się przychodzić ,atmosfera jest sympatyczna,więc trzeba to spier...Brak mi słów.Jacy ludzie u mnie rządzą Miast się cieszyć i nagrodzić ,to lepiej rozpier...

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

Dwa dni temu wlączylem radio, akurat lecial RMF. Pab redaktor coś gadal o browarze Guinnessa. No, że mamy ziarno, chmiel i możemy zabrać sie za destylację...

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Dziś dowiedziałem się o chorobie ptasich krów grożącej kurom....
            MM961
            4:-)

Comment

• adam16
              • 2001.02
              • 9865

Dziś rozbawił mnie tekst z onetu:
              Inny Aviator .
              Tekst sugeruje iż Charles Lindbergh był pierwszym który pokonał drogą lotniczą Ocean Atlantycki, co jest w najlepszym wypadku nieścisłą informacją. Z tego samego tekstu wynika, że na terenie USA nie było obozów koncentracyjnych.
              Ale cóż - zdanie takie wyraża osoba, która napisała powieść-historię alternatywną.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• adam16
                • 2001.02
                • 9865

Coś strasznego - właśnie słyszę, że komuś - bodaj u Disney'a - przeszkadza Krzyś w Kubusiu Puchatku i dla poprawności politycznej teraz będzie już nie chłopiec, a dziewczynka.
                Tak się zastanawiam czy w ramach tej samej poprawności Tygryska nie zamienią na czarną... przepraszam - afroamerykańską panterę. Daukszewicz w telewizji już podpowiada, że Prosiaczek może być gejem bo taki różowy.
                Ręce przecz od Puchatka!
                Last edited by adam16; 2005-12-14, 10:23.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23965

ale przecież Puchatek była kobietą, więc ręce precz od Krzysia

Krzysiu - nie daj się!
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

Ciekawe, co na to Krzysiu...

To mi przypomina tę wczorajszą dyskusję w mediach, czy rzeźby Michała Anioła są moralne, bo taki np. Dawid, to on jest nagi i gorszy wszystkie dzieci i ich matki, więc nawet w książce do plastyki/wiedzy o kulturze nie powinno jego zdjęcia być.
                    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

Co, gdzie, kiedy?

Comment

• cyborg_marcel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 3467

Widzę, że niektórzy nie w temacie...
                        skrót (ale to jest o tyl ciekawe, że nie za bardzo skróciłam) z www.gazeta.pl (ale wszystkie media wczoraj o tym trąbiły):

Ministerstwo Edukacji bada, czy "Dawid" dłuta Michała Anioła zagraża moralności uczniów kożuchowskiej podstawówki.
                        - Cztery lata mieszkałam w USA, różne się dziwactwa tam dzieją, ale nie takie. To, co zobaczyłam w tej podstawówce, to jest szok - mówi Elżbieta Kolasińska z Kożuchowa, która walczy o usunięcie z terenu szkoły reklamy z rzeźbą "Dawida". Wszystko zaczęło się 2 tyg. temu, kiedy przyszła do niej matka uczennicy pierwszej klasy SP nr 1 w Kożuchowie. To ona opowiedziała jej o "brzydkich" rzeźbach. - Była zbulwersowana. To, co zobaczyła, wprawiło ją w osłupienie. Zamyślona twarz, bujna czupryna, doskonale zbudowana sylwetka, i do tego naga. Słynną rzeźbę przedstawiającą "Dawida" przed walką z Goliatem dłuta Michała Anioła umieszczono na reklamie firmy zajmującej się produkcją figur ogrodowych. W pobliżu stoi również gazon na kwiaty, o który oparta jest boginka z odkrytą jedną piersią.

Elżbieta Kolasińska postanowiła działać. - To nie są rzeczy, które powinny stać na terenie szkoły. Widziałam, jak małe dzieci wychodziły ze szkoły i pokazywały ze śmiechem gołego pana. One nie potrafią sobie jeszcze poradzić z taką sytuacją - opowiada zbulwersowana. Zainteresowała sprawą Ministerstwo Edukacji, które zaniepokojone powiadomiło Lubuskie Kuratorium Oświaty. To wysłało wizytatora i poprosiło o opinię dyrekcję.

Rozumiem, że szkoła ma jakieś pieniądze za reklamę tej firmy, ale przecież nie można tego przedkładać nad dobro małych dzieci. Czyżby w Polsce była totalna znieczulica moralna? - pyta Kolasińska
                        Tymczasem dyrektor powołuje się na pozytywne opinie burmistrza i rady rodziców, którzy nie widzą w tej reklamie nic złego. Wszystkie pisma przesłał do kuratorium, a to odesłało je do MEN, gdzie analizują je urzędnicy.
                        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

O rany, jak wesoło.

Comment

• kibi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                            Coś strasznego - właśnie słyszę, że komuś - bodaj u Disney'a - przeszkadza Krzyś w Kubusiu Puchatku i dla poprawności politycznej teraz będzie już nie chłopiec, a dziewczynka.
                            Ręce przecz od Puchatka!
                            Czytałem kiedyś o alternatywnym tłumaczeniu "Kubusia Puchatka" (alternatywnym, ale całkiem serio!). Tam Kubuś był zdaje sie łabędzicą i nazywał się Fredzia Phy Phy .

Comment

• Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi
                              Czytałem kiedyś o alternatywnym tłumaczeniu "Kubusia Puchatka" (alternatywnym, ale całkiem serio!). Tam Kubuś był zdaje sie łabędzicą i nazywał się Fredzia Phy Phy .
                              Bo po angielskiemu Kubuś to Winnie The Pooh, więc może to być również dziewczynka-miś Po za tym o ile pamiętam, była to Fruzia, nie Fredzia, też idiotycznie
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Wujcio_Shaggy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.01
                                • 4628

Akurat Fredzia pasuje lepiej, bo Winnie pochodzi od Winniefredy...

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Przetwarzanie...
                                X