Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko
Collapse
X
-
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
-
-
Poza tym Jackson...spójrzmy prawdzie w oczy: nasz polski katolicyzm jest mały i zaściankowy. Ogranicza się do latania do kościółka, zbierania pisemek o papieżu, wysyłania dzieci aby kwiatki rzucały itp....I coś więcej? Jakieś myślenie? Ja nie widzę.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshirePoza tym Jackson...spójrzmy prawdzie w oczy: nasz polski katolicyzm jest mały i zaściankowy. Ogranicza się do latania do kościółka, zbierania pisemek o papieżu, wysyłania dzieci aby kwiatki rzucały itp....I coś więcej? Jakieś myślenie? Ja nie widzę.
Comment
-
-
To nie są wnioski wyciągnięte z dialogu zaprezentowanego przez Marusię. Raczej wnioski z paru ostatnich lat, kilku przegadanych nocy i nie ukrywajmy: mojego żywota Akurat tak sie zdarzyło, że marusiowy post mnie natchnął i mi tak jakoś na klawiature spłynęły. Jeśli ogólność mojej wypowiedzi gdzieś umknęła, to przepraszam...Młode koty mają adhd, niestety.
Comment
-
-
To nie jest w zasadzie temat na tego typu dyskusje, ale:
1. Historyjka zamieszczona przez Marusię jest naprawdę zabawna.
2. Wypływa z niej wniosek, ze kobieta owa nie zna kompletnie chrześciaństwa nie mówiąc już o KRK ponieważ nie wie co to biblia, lub jest umysłowo chora, lub jedno i drugie. Prawdopodobnie jest zwykła kolekcjonerką fantów z papieżem. Być może także nie spotkała się nigdy z nazwą Biblia Tysiąclecia.
3. Zdaję sobie sprawę, że w wielu przypadkach znajkomość doktryny u zadeklarowanych członków KRK jest niski, ale z drugiej strony przeczytaj sobie 8 błogosławieństw i powiedź w którym momencie jest tam zalecona ścisła wiedza na temat chrześciaństwa.
4. Znam wiele osób o których mogę śmiało powiedzieć, że wiedzą dużo na temat nie tylko Kościoła Katolickiego Rytu Rzymskiego, ale także o Chrześciaństwie i wielu religiach niechrześciańskich i nie mogę pozwolić na wrzucanie ich do jednego wora z resztą.
5. Generalnie wypowiedź była nie na temat, czyli nie o wiadomej historyjce, a raczej opinią "szerokich kół" na temat wyznawców KRK.MM961
4:-)
Comment
-
-
Zostawmy. W istocie.
I wróćmy może do tematu. Otóż powiem Wam, że pracuję w pewnej małej firmie, w której panuje bardzo specyficzna atmosfera szokująca ludzi z zewnątrz. W firmie tej jest bez liku dyrektorów, w tym jeden prawdziwie złotousty. Ze względu na jego sposób wysławiania się założyłem specjalny zeszyt, gdzie ( oczywiście za jego wiedzą ) notuję
co piękniejsze kwiatki.
Oto kilka z nich:
"Nikt mnie w tej fimie nie słucha, ale mi na tym specjalnie nie zależy"
"Przyznam szczerze, że nie wiem, dlaczego sie z panią połączyłem"
"Ten facet ma przerost ambicji nad treścią "
"W tym temacie jest tak dobrze, ze aż boję się mówić"
"Doi mnie pani jak złotą krowę"
Tyle na raziePiwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocurZostawmy. W istocie.
I wróćmy może do tematu. Otóż powiem Wam, że pracuję w pewnej małej firmie, w której panuje bardzo specyficzna atmosfera szokująca ludzi z zewnątrz. W firmie tej jest bez liku dyrektorów, w tym jeden prawdziwie złotousty. Ze względu na jego sposób wysławiania się założyłem specjalny zeszyt, gdzie ( oczywiście za jego wiedzą ) notuję
co piękniejsze kwiatki.
Oto kilka z nich:
"Nikt mnie w tej fimie nie słucha, ale mi na tym specjalnie nie zależy"
"Przyznam szczerze, że nie wiem, dlaczego sie z panią połączyłem"
"Ten facet ma przerost ambicji nad treścią "
"W tym temacie jest tak dobrze, ze aż boję się mówić"
"Doi mnie pani jak złotą krowę"
Tyle na razie
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ja tylko dodam, że pierwszy raz w życiu zobaczyłam osobę, która nie wie, co to jest Biblia. Może zrobimy ankietę na forum?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJa tylko dodam, że pierwszy raz w życiu zobaczyłam osobę, która nie wie, co to jest Biblia. Może zrobimy ankietę na forum?
a.) czytać biblię mogą tylko świadkowie Jehowy
b.) ewentualnie protestanci
c.) a ludowi wystarczą jasełka i święcone obrazki
fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaPo co?? Skoro ok. 90% polskiego społeczeństwa deklaruje jako swoje wyznanie katolicyzm, to nie może znać biblii, bo:
a.) czytać biblię mogą tylko świadkowie Jehowy
b.) ewentualnie protestanci
c.) a ludowi wystarczą jasełka i święcone obrazki
Comment
-
Comment