Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz
Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotTo nie wnioski to cała prawda o polskim katolicyźmie.Ogromna większość naszych katolików nie ma w domu Biblii nie mówiąc juz o jej czytaniu.Co nie znaczy,że wszyscy są tacy.Znam osobiście jednego katolika który regularnie czyta Biblię i poświęca 1 godzine tygodniowo na rozmowy i przemyślenia na jej temat.
Ale z drugiej strony takie "całe prawdy o ogromnych większościach" pasują jak najbardziej do tematu z idiotyzmami.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseCóż, ja czytuję Biblię jako ateista. I zgadzam sie z tym, że przeciętny polski katolik ma o niej pojęcie w najlepszym wypadku znikome.
Wracam do tematu:
jak jeszcze `raz żona szefa (pracuje też we firmie) powie do niego:"Dudusiu, chodź, idziemy na śniadanko"....padnę...jak nic. Albo mnie ktoś zabije za debilny śmiech.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseJackson, uogólniasz. Nigdzie nie napisałem że Biblię czytają tylko niechrześcijanie. Ale sam chyba przyznasz, że przeciętna słuchaczka pewnej toruńskiej rozgłośni nie ma o Biblii większego pojęcia?
Na podstawie kilku powyższych wypowiedzi można wysnuć wniosek
Niestety co do pojęcia o Biblii przecietnej słuchaczki Radia Maryja się nie wypowiem, bo nie mam żadnych danych umożliwiających jakiekolwiek uogólnienie.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseAle sam chyba przyznasz, że przeciętna słuchaczka pewnej toruńskiej rozgłośni nie ma o Biblii większego pojęcia?Last edited by Tomasz_FK; 2006-03-24, 12:57.Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
Comment
-
-
Ale Biblia Tysiąclecia jest tą zalecana przez episkopat. Od lat! Poza tym...Tak naprawdę każdy z nas ja zna: to ta niebieska z szarym paskiem i grafikami na nim I tak się nazywa. Jakby czytała, to wiedziałaby Poza tym, slowo "biblia" jako takie nie występuje za często w tytułach innych książek......
Tak, Duduś poszedł.....Już nawet wróciłMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshirePoza tym, slowo "biblia" jako takie nie występuje za często w tytułach innych książek......Tomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse(...) Ale sam chyba przyznasz, że przeciętna słuchaczka pewnej toruńskiej rozgłośni nie ma o Biblii większego pojęcia?Last edited by iron; 2006-03-24, 14:00.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment