Idiotyzmy zasłyszane w pracy i nie tylko

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Bo do okulisty skierowania nie potrzeba
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5618

"Dzień dobry. Czy w sprzedaży jest może serwetka pod myszkę?"
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23985

hurrra! paczka nadana po 13 dniach prób zamówienia kuriera!

dzisiaj kurier przybył i odbebrał mój monitoreks z wielką wypaloną krechą pikselozową.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23985

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
          W zeszłą środę nadałam polecony priorytet, przed 17.00, żeby na następny dzień doszedł do adresata. Doszedł. Dzisiaj
          może szedł całą drogę na piechotę?

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

To, co zacytowałeś wymoderowałam właśnie do tematu "Złośliwość..."
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23985

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
              To, co zacytowałeś wymoderowałam właśnie do tematu "Złośliwość..."
              jeszcze za wolno moderujesz

Comment

• arcy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                hurrra! paczka nadana po 13 dniach prób zamówienia kuriera!

dzisiaj kurier przybył i odbebrał mój monitoreks z wielką wypaloną krechą pikselozową.
                E, to i tak szybko. Moja pralka przebywała w Poznaniu od 18 września do 4 października. W międzyczasie dwukrotnie została załadowana na samochód kuriera. Jeden z nich oświadczył, że po 17:00 to dla niego za późno, drugi wcale się nie odezwał, tylko pojeździł z nią po mieście. Nigdy więcej nie będę próbował korzystać z usług UPS.

Comment

• grzech
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.04
                  • 4592

Dziś w wiadomościach sportowych na Onecie - "To nie był dobry sezon dla Roberta Kubicy". W wiadomościach sportowych na Wirtualnej Polsce mamy - "Fantastyczny rok Kubicy".

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Typowy zabieg "dziennikarzy" Onetu. Początek artykułu leci tak:

- To nie był dobry sezon dla Roberta Kubicy. To był sezon rewelacyjny – powiedział „Gazecie Wyborczej” Andrzej Borowczyk, dziennikarz, komentator Formuły 1.

Staram się pamiętać o tych brukowych metodach i nie klikam na co bardziej sensacyjnie brzmiących tytułach. Tym razem się zapomniałem.

Comment

• grzech
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.04
                      • 4592

Fakt, nie czytałem, ale czego ciekawego mógłbym się dowiedzieć...

Comment

• Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

Poszła "delegacja" ze związków w sprawie podwyżek dla nas.Usłyszeli,że jest krucho z pracą i będą musieli zwalniać ludzi To ciekawe bo jak planuję pracowników do pracy to wygląda to tak:
                        Przychodzi na jedną zmianę na nasz terminal 25 trymerów
                        5 dźwigowych
                        4 operatorów
                        3 brygadzistów
                        Ja planując często gęsto wyliczam - 5,- 10,raz nawet ostatnio -26 i muszę odstawić kilka robótek.Co ciekawe chcą przyjmować ludzi do pracy,ale jak Ci słyszą ,że dostaną 6 złotych brutto to od razu wychodzą.Banda złodziejaszków,ale nic to Ziobro się nimi zajmie
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2006-10-25, 10:46.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• cyborg_marcel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                          Co ciekawe chcą przyjmować ludzi do pracy,ale jak Ci słyszą ,że dostaną 6 złotych brutto to od razu wychodzą.
                          U nas na kilkadziesiąt osób tylko parę zarabia więcej...

Za to ja się dziś dowiaduję, że odpowiedzialność za błędy, niedopatrzenia, ominięcia, niewiedzę moich zwierzchników ZUSowskich odpowiadam ja
                          Dobrze, że są jeszcze firmy, które po bożemu podpisują umowy o dzieło, za moje błędy ja się tłumaczę, za ich - oni sami przepraszają (aczkolwiek czasem im trzeba dopomóc).
                          Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• cyborg_marcel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 3467

Wykonuję od jakiegoś czasu robotę kilku osób i zarabiam sumę wspomnianą przez Pogoniarze. Zapieprzam nawet z najgorszymi rzeczami, jestem od wszelkim negatywnych kontaktów i wiadomości, od jakiegoś czasu, a zwłaszcza od kilku dni jestem krytykowana tak dla zasady. Dzisiaj nazbierało się tego tyle, że myślę tylko o wypowiedzeniu, a tu podchodzi mój szef i mówi: "A tak w ogóle to jutro też jest dzień."... Czy to znaczy, że mam się iść powiesić???
                            Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• fteo
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.05
                              • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
                              Dzisiaj nazbierało się tego tyle, że myślę tylko o wypowiedzeniu, a tu podchodzi mój szef i mówi: "A tak w ogóle to jutro też jest dzień."... Czy to znaczy, że mam się iść powiesić???
                              A bohaterka "Przeminęło z wiatrem" sie powiesiła?
                              Za jakiś czas będzie lepiej.
                              http://lotnictwo.net.pl/
                              http://www.flightradar24.com/
                              http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

[QUOTE=cyborg_marcel]U nas na kilkadziesiąt osób tylko parę zarabia więcej...
                                U nas to jest dziwnie,bo porobili w spółce jakieś lese firmy i tam część pracowników jest zatrudnionych(czyli najpierw ich zwolnili i potem przyjęli i zarabiają z 1000 zł na rękę. Starsi pracownicy zatrudnieni w spółce mają spokojnie ponad 2000 zł brutto plus premia czyli 25 %pensji(kiedyś to było stażowe)Ws umie ostatnio nie ma miesiąca by ktoś się nie zwalniał i nie odchodził na emeryturę.Co ciekawe dzieki dofinansowaniu z UE są teraz przeprowadzane szkolenia(darmowe-bez podpisywania lojalki) i już wiem ,że z tych 40 osób 3/4 chce potem się zwolnić.

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X