Gratuluję Kusznierewiczowi i Agacie Wróbel
Gratuluje też Polskiej czwórce wioślarskiej mimo, że zajęli ostatnie miejsce w finale. Zawsze to miejsce w olimpijskim finale!
Gratuluję Agacie tym bardziej, że w jakimś stopniu jej osoba jest związana z moim miastem, gdyż długie lata była ona sponsorowana przez jedną z opoczyńskich firm
Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Czwórka podwójna - czwarte miejsce, przez cały wyścig w strefie medalowej i na ostatnim metrze dali się zrobić Ukraińcom. Oni chyba mają współnego psychologa z Krawczykiem (judo). Jak możnabyło dać sobie wyszarpać medal na ostatnim metrze do mety? No jak?
Komentator "Sensacyjna jazda Rosjanów."
No ale fajnie, że mamy drugie złoto - choć to przespałem - brawo Sycz i Kucharski
Abstrahując od wyników sportowych: oglądam na przemian Eurosport i TVP1. Różnica jest jak między niebem a nie ziemią nawet, a głęboką, śmierdzącą i ciemną kopalnią. Na Eurosporcie pokazują różne konkurencje, potrafią się przerzucić chwilowo na jakieś ciekawe wydarzenia, pojawiają się krótkie wywiady. W TVP studio celebruje red. Kurzajewski, który wyrósł na nową supergwiazdę redakcji sportowej. Większą część transmisji zajmuje ględzenie i po kilkanaście powtórek sukcesów naszych sportowców, pozostały czas wypełniają reklamy, przerywane transmisjami z zawodów. Już nawet mnie to nie wk ..., aczkolwiek wraca do mnie wrażenie sprzed wielu lat, o którym myślałem, że minęło bezpowrotnie - bezsilnego sprzeciwu wobec tego, co władza wygaduje w telewizji.
Jeden plus dla Kurzajewskiego, że ktoś go ochrzanił i zaczał przynajmniej ubierać się jak człowiek. Ale pani red. Chylewska (ps. Szczebiotka, nadany przez Rybińskiego z Rzepy za szczególne zasługi dla upowszechniania bezsensownego ględzenia) dalej ubiera się jak prosto z rewii mody disco-polo. Dorównuje niemal bokserom w ubieraniu się w wytargane łachy i stare szlafroki.
Moim zdaniem szczytem szczytów było pokazywanie pustego tatami. Walka zakończyła się przed czasem i nikt nie był w stanie przenieść relację na sąsiednie stanowisko. Czułem się jak radiosłuchacz
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Krzysiu napisał(a) Abstrahując od wyników sportowych: oglądam na przemian Eurosport i TVP1. Różnica jest jak między niebem a nie ziemią nawet, a głęboką, śmierdzącą i ciemną kopalnią. Na Eurosporcie pokazują różne konkurencje, potrafią się przerzucić chwilowo na jakieś ciekawe wydarzenia, pojawiają się krótkie wywiady. W TVP studio celebruje red. Kurzajewski, który wyrósł na nową supergwiazdę redakcji sportowej. Większą część transmisji zajmuje ględzenie i po kilkanaście powtórek sukcesów naszych sportowców, pozostały czas wypełniają reklamy, przerywane transmisjami z zawodów. Już nawet mnie to nie wk ..., aczkolwiek wraca do mnie wrażenie sprzed wielu lat, o którym myślałem, że minęło bezpowrotnie - bezsilnego sprzeciwu wobec tego, co władza wygaduje w telewizji.
Jeden plus dla Kurzajewskiego, że ktoś go ochrzanił i zaczał przynajmniej ubierać się jak człowiek. Ale pani red. Chylewska (ps. Szczebiotka, nadany przez Rybińskiego z Rzepy za szczególne zasługi dla upowszechniania bezsensownego ględzenia) dalej ubiera się jak prosto z rewii mody disco-polo. Dorównuje niemal bokserom w ubieraniu się w wytargane łachy i stare szlafroki.
Jeszcze większa, według mnie, różnica między transmisjami w Eurosporcie i TVP pojawia się w przypadku skoków narciarskich. Ciekawe dlaczego?
Coś mi się zdaje, że nasza reprezentacja nie pobije wyniku ani z Sidney, ani z Antlanty. Wreszcie może ktoś zauważy, na jakim marnym poziomie stoi u nas sport. Zamiast bawić się w "welfare state", może nasze władze przeznaczą pieniądze na coś wartościowego. Wiem, że są to czcze nadzieje, ale wierzę w zasadę, iż "woda drąży skałę". Mamy dosłownie tylko kilkunastu zawodników, którzy liczą się na arenie międzynarodowej. Reszta to ... - wolę już nie kończyć.
Czyli mamy 1/4 uff,ale dziwna drużyna... Super mecz z Serbami,słabiutki z Grecją ,tragiczny z Francją,słabiutki z Tunezją,bardzo dobry jak na razie z Argentyną
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-08-23, 14:57.
Wczoraj wyjąłem jedną z około 40 butelek mojego pierwszego samodzielnie uwarzonego piwa, schowałem do lodóweczki i otworzyłem je może po dwóch godzinach....Chwila niepewności - czy wyszło i będę z siebie dumny czy nie wyszło i teraz będę musiał wypić to piwo co je nawarzyłem. Otwieram...
Witam wszystkich zacnych miłośników piwa. Pytanie z tematu jest jak najbardziej właściwe.
Nastawiłem otóż pierwszą swoją brzeczkę. Dziś wieczorem minie druga doba jak drożdże trafiły na podatny do swej radosnej twórczości grunt.
Zacząłem od Brewkita Ciemnego... ale o...
Amber Ale z ukraińskiego Umania. Cztery słody: jęczmienny, karmelowy, monachijski i melanoidynowy. Zawartość alkoholu 5% przy ekstrakcie 11%. W Polsce piwa z Umania są ostatnio dystrybuowane przez Bevgroup z Legionowa.
Barwa bursztynowo-herbaciana. W pełni klarowna.
Żółtawa...
Impreza zaczyna się o godzinie 19.00.
W planie:
- przywitanie gości przez Prezesa SKWR
- przedstawienie Piw Racovia (w tym nowych marek)
- gość z Browaru na Jurze
- przywitanie gości przez Bractwo Piwne + omówienie pokazu warzenia piwa
- występ zespołów...
Witam wszystkich.
Bardzo jestem rad, że w dniu dzisiejeszym przyłączyłem się do Naszego forum.Chcę poszerzyć wiedzę, poznać ciekawych ludzi i wykorzystać ich doświadczenie. Cel życiowy własny browar! - a dużo musze się nauczyć...
Comment