Brawa dla siatkarzy, brawa dla Otylii!!!
Natomiast TVP należy się solidny kop w tyłek za pokazywanie igrzysk. Rozumiem, że dla nas najważniejsze są starty polaków, ale dlaczego zupełnie olewa się wszystkie dyscypliny w których nasi reprezentanci nie startują wogóle, albo w danej chwili Myślę, że kilka skrutów ze zmagań drużyn innych niż polscy siatkarze też by się w wolnych chwilach przydało. Poza tym ignoruje się też niekture dyscypliny gdzie Polacy / Polki startują. Na przykład jeszcze nie słyszałem informacji o polskich łuczniczkach, które nie są przecież bez szans nawet na medal (nawiasem mówiąc Sobieraj i Mospinek awansowały do 1/16, Marcinkiewicz strzela po południu).
Dobrze, że jest oficjalna strona www.athens2004.com
Aldach napisał(a) ...Natomiast TVP należy się solidny kop w tyłek za pokazywanie igrzysk...
I tutaj ujawnia się cała twoja niewiedza na temat mechanizmu działania TVP. Olimpiada jest tylko dodatkiem do tej instytucji. Najważniejsze jest to, co mają do powiedzenia ubrana jak wieśniara Chylewska i naburmuszony Kurzajewski (siedzi w w Warszawie, a mógłby jechać do Grecji; miał prawo sie obrazić). Tak naprawdę redaktorzy TVP daliby sobie radę i bez Olimpiady, a zawody tylko im przeszkadzają w pracy.
Babiarz dla odmiany mówił coś o bieganiu stylem zmiennym, ale nie bardzo go słuchałem, więc nie wiem, o co mu chodziło, a było to przy pływaniu. A komentator gadający przy wioślarstwie podniecał się tym, że dzióbek Amerykanów mija się z dzióbkiem Kanadyjczyków (eliminacje ósemek).
Krzysiu napisał(a) Najważniejsze jest to, co mają do powiedzenia ubrana jak wieśniara Chylewska i naburmuszony Kurzajewski (siedzi w w Warszawie, a mógłby jechać do Grecji; miał prawo sie obrazić).
Oboje wyglądają na niezadowolonych i obrażonych na cały świat.
Chyba nie mają ich kim zastąpić (wszyscy bawią się w Atenach).
Piękny mecz Krzeszeskiego z Rosskopfem. Zabrakło zimnej krwi jaką wykazał Niemiec. A teraz Otylia - zobaczymy co będzie za jakieś dwie minuty.
Przyspiesza, przyspiesza, jest bardzo dobrze, drugie miejsce. Szkoda, że nie przyspieszyła metr wcześniej, ale i tak wielkie gratulacje.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment