ergie napisał(a) Gruchała jako jedyna z przegranych powiedziła wyraźnie, że ten brąz to raczej wpadka a nie sukces no i nie winiła za to całego świata, wiatru, deszczu i złego biometu tylko siebie. I za to ją cenie.
No cóż, w szermierce warunki meteo mają niewielki wpływ na wyniki
Może być dobrze w wioślarstwie - 4 osady poszły jak burza, wielu faworytów nie zakwalifikowało się. I znów powraca stwierdzenie któregoś z komentatorów, że najwięcej mamy do powiedzenia w sportach wodnych
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Dobrze, ze nie oglądałem zmagań siatkarzy.
Choć siatkówkę lubie, i to nawet bardzo, to po tym , co usłyszałem w radiu pewnie bym uszkodził telewizor. Panowie sie zachłysnęli pierwszym zwycięstwem i spoczęli na laurach. A szkoda.
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Kizierowski poza finałem - zabrakło ułamków sekundy.
Czy on startuje w jakiejś innej konkurencji niż 50m stylem dowolnym, bo jeśli nie to jego występ na olimpiadzie ogranicza się do dwóch długości basenu - w sumie poniżej minuty Krótko.
Przy okazji dzięki komentatorom dowiedziałem się, że 50 m kraulem to królewski dystans (podobnie zresztą mówili przy 400m kraulem).
Oglądałem trochę koszykówki, głównie w wykonaniu gospodarzy. O ile kilka dni temu, dzielnie stawali przeciwko sławetnemu "Dream Teamowi" (drużyna amerykańska gra średnio cienko, zupełnie nie rozumiem, skąd taka euforia? Mit ciągnie się chyba od Barcelony...) i ulegli minimalnie, to wczoraj w meczu z Litwą nie mieli zupełnie nic do powiedzenia i po połowie meczu przegrywali 24:55! Z taką grą Litwini opitolą gwiazdorów NBA bez większego wysiłku...
peter007 napisał(a) Paweł Korzeniowski odpadł na 1500m stylem dowolnym. Miał 9. czas a przechodziło pierwszych ośmiu. Znowu pech
"Ciała nie dał" pobił rekord życiowy,czyli był dobrze przygotowany do Olimpiady.Niestety na więcej na razie go nie stać...
Wracając do meczu Litwinów-byłem pod wrażeniem. Rozbili Greków modelowo,gdyby nie grali wszystkimi zawodnikami gospodarze nie wyszli by z 60 punktów,a sami rzuciliby 100 punktów
Jaki pech !? Po prostu był słabo przygotowany. Co najmniej ośmiu zawodników przygotowało do igrzysk się lepiej od niego. Im szybciej zaniechasz takiego spiskowego myślenia, tym lepiej dla Twojego pojmowania świata (w tym sportu).
Comment