Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
ergie napisał(a) Noooooooo pogrywają sobie nieźle, ... z kibicami
Ja już odpuściłem sobie (dla zdrowia) emocjonowanie się ich "popisami", w ogladąniu ich ostatniego meczu wyręczyła mnie praca. Cieszę się jednak, że grają dalej, chociaż pewnie to już ostatni etap ich zmagań.
Gratulacje dla nich, choć momentami nie wiedziałem co się dzieje - chyba pan Gościniak też nie bardzo. Jak dla mnie Gościniak to trener bez "jaj" jakiś cichy, spokojny, a wiadomo w sporcie czasem trzeba użyć słów nieparlamentarnych by ruszyć drużynę. Cieszę się, że Polska ma Murka bo bez niego dno by było. To co on wyczyniał w ostatnim secie, jakie piłki wyciągał ... brawo! Mam nadzieję że Świder wydobrzeje na Brazylię bo to też walczak jak Dawid i łatwo skóry nie sprzedaje. Marzę by zagrali jak z Serbami wtedy przy odrobinie szczęścia pokonamy "kanarki". Chcę tego bardzo ...
Sprostowanie do moje poprzedniej odzywki podaję za Onetem:
W ostatnich czterech meczach pomiędzy reprezentacjami siatkarzy Polski i Brazylii trzy zwycięstwa odniosła ta pierwsza.
Oba zespoły grały w trzech edycjach Ligi Światowej i raz w finałowym turnieju w Katowicach. W sumie odbyło się trzynaście spotkań - dziewięć razy zwyciężali Brazylijczycy, cztery razy Polacy.
Od dwóch lat Brazylia zwycięża w największych imprezach międzynarodowych - Lidze Światowej (2003, 2004), mistrzostwach świata (2002) i mistrzostwach Ameryki Południowej (2003). W Pucharze Świata (2003) wygrała wszystkie jedenaście meczów.
Polska spotka się w środę z Brazylią w ćwierćfinałowym meczu turnieju olimpijskiego (początek 20.30).
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment