Ostatnio w markecie Piotr i Paweł w Poznaniu na ul. Gronowej był do kupienia Duvel w 3-litrowej butelce za 119 zł.
Najdroższe piwo
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
Ja nikogo nie pobiję z ceną z którą się spotkałem a było to w restauracji Fukier na warszawskiej starówce i kosztowało piwko 0,3 okocim 14zł. To malutko w porównaniu z tym co pisali inni wyżejPiana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
drogie piwa
Może nie powiem o lanych piwach, ale nie ma chyba sensu zakładać nowego wątku o cenach piw butelkowych.
Najdroższe, jakie ja widziałem we Wrocławiu to piwa trapistów z Holandii (La Trappe): Doppel, Trippel i Quadruppel (nie jestem pewien pisowni) w cenach od 25 do 45 złotych za butelkę oraz piwo japońskie Asahi - ok. 100 PLN.
Comment
-
-
Najwięcej dałem za piwo w Oslo-byliśmy wtedy na meczu reprezentacji.W hotelowej restauracji dałem za 0.33 piwa Ringnes Pilsner 24 pln.Będę pamiętał długo ten moment a propos bardzo dobre-niestety na powtórkę nie było mnie stać
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Moje najdroższe piwo było kupione w 2001 roku w kafejce na ul. Nyhaven (zwanej przez nas ulicą wiecznej zabawy) w Kopenhadze, był to 0,5 litrowy Tuborg z kija i kosztował natenczas 80 koron, czyli jakieś 40 złociszy.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
W pubie "Olde Hanza" w Bergen w Norwegii za jedno duze/0,5/ i jedno male piwo zaplacilem ok.90zl i nie bylo to zadne piwo specjalne tylko zwykly lager,tyle ze serwowany w glinianych kuflach w klimacie XV wieku.
Jakby sprawe potraktowac szerzej to w 1986r,kiedy bylem w Danii na truskawkach to na piwo w dwa tygodnie wydalem miesieczna pensje w Polsce ale wtedy to bylo tylko 20USD.
Comment
-
-
Najdroższy był Deus Brut de Flandres, ale niestety nie miałem okazji go spróbować, gdyż był prezentem ode mnie na ślub kuzyna. Tak to Gouden Carolus (2002) za 34zł, który do dziś leży w komodzie. Jenlain za coś koło 20zł, Corsedonk Pater-Dubbel za chyba 25zł, i Chimay Premiere za 19.80zł, który też jeszcze leży i czeka na odpowiednią okazję. Dodam, że jestem biednym studentem, ale czasem pozwalam sobie poddać sie fantazji i zakupić coś dobrego. Ostatnio w sklepie widziałem piwo Prestige (?) za 75zł. Jest to piwo wydawane z okazji czegoś tam, gdzieś tam ale nie wiem dokładnie. Wiem, że jest to kolejne piwo z drożdży szampańskich. Ale wszystko jeszcze przedemną. Oczywiście wszystkie piwka 0,7l. pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika godsmoked Wyświetlenie odpowiedziNajdroższy był Deus Brut de Flandres
Czyli ile??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jadoo Wyświetlenie odpowiedziCzyli ile??
ale opinia kuzyna o piwie skłania mnie do uciułania na nie kiedyś dla siebie
pozdrawiam
Comment
-
-
eee tam! Mój ojczulek to ale drogie piwo pił: wybrał się przejściem turystycznym do Czech na piwo, niestety z kolegami trochę zmarudzili i nie zdążyli, bo to były czasy gdy przejście turystyczne trzeba było przekroczyć do 20. Efekt: pogranicznik, sąd i mandat 200pln....Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
Comment