Skoro padła już kwota 24 złotych za 0,5 litra Okocimia w Hotelu Bristol, proponuję małą licytację - KTO DA WIĘCEJ ??? Jako "cenę wywoławczą" sugeruję 20 zł, bo do tej kwoty piwa trafiają się jeszcze dość często (niestety).
Najdroższe piwo
Collapse
X
-
-
marcopolok napisal/a
szkoda że mowa tylko o lanych bo mógłbym się pochwalić
bywa i drozej
Comment
-
-
Andi napisal/a
przyjeddzie na Zacöd i wstapcie do niektörych nocnych lokali a wtedy bedzecie mogli za 0,3 litra zaplacic 7€ co w przeliczeniu na zlotöwki dale ok 28 zl i to nie sa najdrorzsze ceny
bywa i drozej
Czechy <Polska<Niemcy < = drożej
No coż Zachód to Zachód i rządzi się swoimi cenami.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Originally posted by Piwofil
To oczywiście potwierdzenie reguły
Czechy <Polska<Niemcy < = drożej
No coż Zachód to Zachód i rządzi się swoimi cenami.
Czechy < Niemcy < Polska
Comment
-
-
Najdroższe piwo jakie piliście
U mnie to był Hertog Jan Grand Prestige - butelka 0,33 kosztuje 7,5 euro!Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl
Comment
-
-
Comment
-
-
W 1981r. miałem w Niemczech poważny wypadek samochodowy. Cudem po całkowitej kasacji malucha mi niewiele się stało. Ogólny wstrząs i rozwalone czoło. Niemiec, który spowodował wypadek jadąc Mercedesem, wraz z agentem ubezpieczeniowym zaprosili mnie do bardzo wystawnej restauracji w jakimś zanku koło Braunschweigu. Nie pamiętam jakie to było piwo. Pamiętam jedynie, że kosztowało 20 marek za pół litra. Całe szczęście, że to oni płacili.
Comment
-
-
[QUOTE]behemoth napisał(a)
[B]Kiedyś w przypływie fantazji nabyłem: Barbarossa Premium Bier- Altenmunster Brauer Bier(fot.) za hmm... 99 zł!
Ja za to samo piwko zaplacilem 120 pln!
Drogo jest nie tylko na zachodzie, na wschodzie rowniz, w Singapurze puszka 0.33l lokalnego piwa w supermarkecie kosztuje okolo 6 pln, w knajpie dwa razy tyle i wiecej
Comment
-
-
NoLeafClover napisał(a)
Ja za piwko nie zapłaciłbym 120 zł. Najdroższe jakie kupiłem to 7 zł za butelkę. To takie poznańskie....dysigroszy wśród nas wiele....miłość do portfela z pieniędzmi czasami silniejsza od ochoty na browarka
Masz racje, ja tez nie dalbym za piwo 120 pln i nie chodzi tu o Pyrolandie
Comment
-
Comment