Sekcja fotograficzna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

No i nie zmieściłem w tych trzech minutach - FCJP. Wystarczyło że wywołano mnie do innego pomieszczenia
    A tak dla porządku, czy w tej sekcji będzie o technicznych aspektach aparatów , artystycznym podejściu do fotografii czy prezentacja najciekawszych ujęć?
    A może wszystko naraz?
    Last edited by slado; 2004-09-19, 17:40.

Comment

• dziku
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.12
      • 1992

pieczarek napisał(a)
      No chyba lustrzanki nie chcesz porównywać z dajmy na to dalmierzową Leicą. Nie ta klasa. Nie ta kasa.
      Tylko nie ta kasa...
      Klasa... już (a może niestety...) całkowicie porównywalna. Czasem na korzyść "Laiki" czasem na korzyść lustrzanek. Ale mówię tu o porównaniu optyki, a nie puszek. Puszki nie mają nic do rysunku zdjęcia (a tym bardziej do kompozycji czy pomysłu).
      Gdyby "Laiką" "robiły się" istotnie najlepsze na świecie foty to byłby to podstawowy aparat zawodowców... Może mam zbyt mało rozległe znajomości wśród fotografów zawodowych, ale znam osobiście tylko dwóch, którzy pracują "Laikami" a i to obok innego sprzętu... Wiem jeszcze o kilku innych.
      Poza tym ciekawe byłoby zestawienie ile tych pięknych skądinąd aparatów rocznie trafia w ręce zawodowców, pasjonatów, kolekcjonerów i... zwykłych snobów.
      Dziku

Comment

• Borysko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1144

Ja tez się do sekcji zapisuję. Z moim poczciwym EOSem 300 i ulubionym obiektywem 50 mm. Na inne o porównywalnej jakości na razie mnie nie stać

Comment

• arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

Nie aparat jest najważniejszy. Ja miałem okazję bawić się wieloma modelami, i naprawdę każdy ma swoje zalety. W pewnym momencie miałem do dyspozycji 4 aparty: Fed 5B, Minolta 505si, Olympus C-5050 i aparacik do komórki. I nawet ten ostatni się raz przydał
          Teraz została mi Minolta i Fed. I o ile Minolte mógłbym wymienić, to Feda nigdy. Wartość sentymentalna.

Comment

• Mistrzu
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2003.08
            • 750

Zgłoszę swój akces tylko powiedzcie mi w jakim celu powstaje ta sekcja?

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Mistrzu napisał(a)
              Zgłoszę swój akces tylko powiedzcie mi w jakim celu powstaje ta sekcja?
              JAk to po co, żeby każdy mógł się pochwalić, jaki ma aparat

Ja się nie zapisuję - mam Zenitha i Practicę, ale od czasu zalewu aparatów cyfrowych w ogóle odechciało mi się robić zdjęcia normalnymi aparatami, a cyfrówki póki co nie posiadam
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Dzięki temu będziemy mogli przygotować opracowanie pt. "Najpopularniejsze aparaty wśród polskich piwoszów", tudzież "Wpływ spożywania piwa na ostrość zdjęć z uwzględnieniem parametrów technicznych posiadanego sprzętu"
                Poza tym, z pewnością za jakiś czas ogłosimy konkurs na najlepsze piwne zdjęcia w wielu różnych kategoriach. Czekamy tylko na zgłoszenia od potencjalnych sponsorów
                Last edited by arcy; 2004-09-20, 11:17.

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Marusia napisał(a)

Ja się nie zapisuję - mam Zenitha i Practicę, ale od czasu zalewu aparatów cyfrowych w ogóle odechciało mi się robić zdjęcia normalnymi aparatami, a cyfrówki póki co nie posiadam

Toż to bardzo dobre aparaty są. I z pewnością mają równie dobrą optykę. Natomiast te cyfrówki sa przereklamowane. Ja tam wolę tradycyjne zdjęcia i ten okres oczekiwania. Parę dni przecież mija, zanim zobaczę co zrobiłem. A niespodzianki się zdarzają

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

I ja tez się wpisuję ze swoją lustrzanką (nieważne jaką ), ostatnio namiętnie fotografuję zameczki całe bądź zrójnowane oraz wszystko to co mi sie podoba.
                    Pod tym względem jestem tradycjonalistą, uważam, że to człowiek robi zdjęcia, a nie aparat i nawet na starych dobrych Practicach czy nawet Zenitach można wykonać doskonałe fotografie.
                    Co do aparatów cyfrowych to podzielam zdanie mojej znajomej twierdzącej, że są to aparaty dla ...hmmm, napiszę delikatniej - mało wymagających.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

zrujnowanych

FCJP

A ze zdaniem o cyfrówkach absolutnie się zgadzam

Comment

• dziku
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.12
                        • 1992

Marusia napisał(a)
                        (...)od czasu zalewu aparatów cyfrowych w ogóle odechciało mi się robić zdjęcia normalnymi aparatami, a cyfrówki póki co nie posiadam

Od czasu zalewu aparatów cyfrowych robienie zdjęć tradycyjnych zaczęło mi sprawiać jeszcze większą frajdę. Szczególnie czarno - białych. Bo wtedy najbardziej widać różnicę. I nie chodzi tu o możliwy do uzyskania format, bo z cyfrówki i 50 x 70 cm robiłem... Podobnie rzecz się ma przy slajdach.
                        Oczywiście fotografuję i cyfrówką. Dziś jest to w pracy fotograficznej niestety konieczne. Tym niemniej stary "Nikormat" z czarno - białym filmem jeździ ze mną zawsze. Inne graty to już różnie - zależy co zamierzam fotografować.
                        Dziku

Comment

• Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Chłopaki, cieszę się, że tak na Was zadziałały cyfrówki, natomiast we mnie akurat wzbudziły lenia. Przecież nie twierdzę, że cyfrówki są, broń Boże, lepsze, albo, że ja posiadam złe aparaty.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23928

działam Zenitem TTL z przystawką cyfrową Zenit ma jaszcze taką zaletę że mozna nim się dość skutecznie bronić, zadając napastnikowi bolesne rany miażdżone
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dziku
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.12
                              • 1992

(...)i rany szarpane też. Spust migawki ma takie ostre i czepliwe moletowanie
                              Echhh... miało się i Zenity... chyba ze 3 sztuki. Dwa udało mi się "zajeździć"...
                              Dziku

Comment

• maleństwo
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2003.10
                                • 847

Marusia napisał(a)
                                Ja się nie chwaliłam Ale prawda jest taka, że też mi się odechciało robić zdjęcia zwykłym aparatem jak posmakowałam cyfrówkę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X