W najbliższy wykend wszyscy Czesi którzy honorowo oddadzą krew dostaną dwa piwa i roczna prenumeratę "Magazynu Piwnego".
Być (czeskim) krwiodawcą
Collapse
X
-
Być (czeskim) krwiodawcą
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Uroczystości Piwne z okazji dnia Św. Wacława - myślę, że raczej tylko w Pradze.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
A to dobre. U nas krwiodawcy otrzymują, zdaje się, czekoladę. Dla regeneracji, ale ubytek płynu w organizmie możnaby uzupełnić czymś zdrowym, czyli piwem...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Wątpię. Swego czasu jedna z gazet puściła tzw. kaczkę dziennikarską, że w Niemczech można otrzymać kilkadziesiąt euro za oddanie krwi. Regiony przygraniczne przeżyły istny nalot potencjalnych dawców. Oczywiście okazało się, że była to plotka.
Zgodnie bowiem z prawem i zaleceniami Rady Europy, honorowi dawcy krwi nie powinni korzystać z żadnych gratyfikacji za oddaną krew, z wyjątkiem niewielkiego poczęstunku regeneracyjnrgo - soku, kawy, ciastka (w Polsce - 8 czekolad) - lub drobnego upominku. Tyle
Celt_krwiodawcaNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
Jeżeli chodzi o Polskę to przedmówca ma rację 8 czekolad i paczka kawy, a w ambulansie częstują kawą lub herbata do woli....
Myślę, że można by napisać petycję w imieniu piwoszy krwiodawców do stacji krwiodawstwa, żeby dorzucali jeszcze kilka piw oczywiście po oddaniu krwi.
A może któryś z browarów zasponsoruje.....
Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
-
Kiedyś współorganizowałem (jako samorząd) akcję krwiodawstwa. I wymyśliłem sobie, że oprócz przepisowej paczki powinno być coś jeszcze. Raczej w formie podziękowania, niż przyciągnięcia wielkiej rzeszy osób.
Udało mi się znaleźć sponsorów - kazdy dał co miał: od biżuterii po rybki i kiełbaski, a hitem były torty od jednego z hoteli. Zrobiliśmy z tego loterię dla krwiodawców. Widac było, że sprawiło im to sporo radości. Wielu mówiło, że jeszcze nic nigdy nie wygrali.
Sponsorom w zamian za prezenty zaoferowałem reklamę na plakatach i w biuletynie wydawanym przez urząd. Chętnie się na to godzili. Myślę więc, że gdyby zwrócić się z takim pomysłem do któregoś z lokalnych browarów, mogliby się zgodzić.
Comment
-
-
Interesujący pomysł. Ja z kolei pamiętam pobyt ekipy wyjazdowej w Milówce. Tak się złozyło, że tego samego dnia były dożynki, więc ok 10 (akcja zaczęła się ok. 8.00) zabrakło dawców. Chętnych wprawdzie było dużo, ale z uwagi na zawartość alkoholu we krwi, nie byli brani pod uwagęNie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
celt_birofil napisał(a)
Nie ma takowej. Wcześniejsze spożycie alkoholu wyklucza oddanie krwi.
Celt, ale masz hipnotyzujący obrazek. Serce zaczyna mi szybciej udeżać do rytmuMM961
4:-)
Comment
-
-
Nieśmiało i po cichutku Jackson - sprawdź pisownię wyrazów z ż i rz (FCJP)To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment