Marusia napisał(a) Fajnie, tylko w Japonii jest trochę inna kultura przedsiębiorców. W Polsce zatrudniasz się, okłamują Cię i Ci nie płacą i np. trafisz tak pechowo parę razy to co, masz siedzieć i być lojalnym, czy szukać roboty?
Jasne , że jest inna - pracownicy zaiwaniają po kilkanaście godzin na dobę, podczas gdy "szefy" najnormalniej zabawiają się. Nikt mi nie wmówi, że wyłącznie perfidni polscy pracodawcy patrzą jak wykorzystać pracownika. Robią to także inni, z tą tylko różnicą, że za takie taktyki muszą - bo tak są nauczeni - zapłacić.
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
Akurat miałem to szczęście...
Comment