Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ok, dzięki wielkie. Na pierwszy ogień pójdzie w takim razie jakiś tańszy miodzik Apisa, potem spróbuję znaleźć coś od p. Jarosa - w Tesco i pobliskim sklepie osiedlowym ze świecą go szukać.
Pozdrawiam
Trzeba sprawdzić. Jaros, z tego co mi wiadomo, ma dosyć twarde założenia co do swoich miodów i jakoś mi się nie wydaje, by samoistnie obniżył ich jakość.
Trzeba sprawdzić. Jaros, z tego co mi wiadomo, ma dosyć twarde założenia co do swoich miodów i jakoś mi się nie wydaje, by samoistnie obniżył ich jakość.
W takim razie jest to dobra wiadomość. W sumie ten temat natchnął mnie do zakupu przy najbliższej okazji.
Skąd masz te wiadomości o Jarosie?
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Robi miody dla Benedyktynów. Generalnie chcieli zwiększyć dostawy, ale Jaros twardo stwierdził, że nie ma takiej możliwości, on ma swój cykl produkcyjny mający dawać jak najlepszy produkt i nie będzie zwiększał ilości kosztem jakości.
Ok, kupiłem już miodzik (Trójniak Stolnik z Apisu), i chciałem skosztować dzisiaj wieczorem, ale... w jakiej temperaturze to się pije?
Teoretycznie jest to wino słodkie, więc chyba temperatura pokojowa, może minimalnie niższa, byłaby chyba idealna? Co o tym sądzicie?
Najlepiej miody bezpośrednio kupować u Jarosa (pod Tomaszowem Mazowieckim). Półtorak u niego kosztuje ok 50 zł a w sklepach jest średnio po 75 zł, analogicznie inne miody, wszędzie jest cena większa o 25-30%. dlatego jak zawsze jestem w okolicy czy przejazdem to robię u niego zakupy w większej ilości, dla siebie czy dla znajomych.
Poza tym chyba tylko u niego (bo nigdzie nie widziałem) można kupić miód w 5-litrowych beczkach, drewnianych beczkach. Beczki są zwrotne, kaucja niestety dość wysoka. Ale klimat na pieczeń przy ognisku - gwarantowany
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2009-04-11, 12:25.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment