przy piwie o miodach pitnych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

tylko i wyłącznie miody Jarosa, są niedoścignione i najlepsze w kraju choć nie najstańsze
    poczytaj temat: http://www.browar.biz/forum/showthre...iodach+pitnych
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Zgadzam się z Becikiem. Jak już wydawać pieniądze na jakieś miody to Jarosa. Aczkolwiek przyznam, że miody z majątku w Sławnie też są bardzo zacne.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• coldfire
        Porucznik Browarny Tester
        • 2008.01
        • 374

Ok, dzięki wielkie. Na pierwszy ogień pójdzie w takim razie jakiś tańszy miodzik Apisa, potem spróbuję znaleźć coś od p. Jarosa - w Tesco i pobliskim sklepie osiedlowym ze świecą go szukać.
        Pozdrawiam
        Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

• huanghua
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.10
          • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          tylko i wyłącznie miody Jarosa, są niedoścignione i najlepsze w kraju choć nie najstańsze
          poczytaj temat: http://www.browar.biz/forum/showthre...iodach+pitnych
          Wieść gminna niesie, że miody od Jarosa w pewnym stopniu upadły na jakości. Ja tego potwierdzić nie mogę, bo dawno ich nie piłem
          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

Trzeba sprawdzić. Jaros, z tego co mi wiadomo, ma dosyć twarde założenia co do swoich miodów i jakoś mi się nie wydaje, by samoistnie obniżył ich jakość.

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• huanghua
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.10
              • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedzi
              Trzeba sprawdzić. Jaros, z tego co mi wiadomo, ma dosyć twarde założenia co do swoich miodów i jakoś mi się nie wydaje, by samoistnie obniżył ich jakość.
              W takim razie jest to dobra wiadomość. W sumie ten temat natchnął mnie do zakupu przy najbliższej okazji.
              Skąd masz te wiadomości o Jarosie?
              W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Maidenowiec
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.07
                • 2287

Robi miody dla Benedyktynów. Generalnie chcieli zwiększyć dostawy, ale Jaros twardo stwierdził, że nie ma takiej możliwości, on ma swój cykl produkcyjny mający dawać jak najlepszy produkt i nie będzie zwiększał ilości kosztem jakości.

Comment

• coldfire
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2008.01
                  • 374

Ok, kupiłem już miodzik (Trójniak Stolnik z Apisu), i chciałem skosztować dzisiaj wieczorem, ale... w jakiej temperaturze to się pije?
                  Teoretycznie jest to wino słodkie, więc chyba temperatura pokojowa, może minimalnie niższa, byłaby chyba idealna? Co o tym sądzicie?
                  Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.07
                    • 14999

Najlepiej miody bezpośrednio kupować u Jarosa (pod Tomaszowem Mazowieckim). Półtorak u niego kosztuje ok 50 zł a w sklepach jest średnio po 75 zł, analogicznie inne miody, wszędzie jest cena większa o 25-30%. dlatego jak zawsze jestem w okolicy czy przejazdem to robię u niego zakupy w większej ilości, dla siebie czy dla znajomych.
                    Poza tym chyba tylko u niego (bo nigdzie nie widziałem) można kupić miód w 5-litrowych beczkach, drewnianych beczkach. Beczki są zwrotne, kaucja niestety dość wysoka. Ale klimat na pieczeń przy ognisku - gwarantowany
                    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2009-04-11, 12:25.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• jablon
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.12
                      • 179

Najlepszy miód pitny powstaje w Trójmieście.
                      Więcej na trojmiasto.pl.

Comment

• PanOptikon
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.07
                        • 75

W sobotę w miejscowości Parpary odbył się VII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych. W kategorii Open zwyciężył półtorak Rex Honestus firmy TIM.

Szczegółowe wyniki na stronie Wielkiej Konfraterni.

Comment

• kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanOptikon Wyświetlenie odpowiedzi
                          W sobotę w miejscowości Parpary odbył się VII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych. W kategorii Open zwyciężył półtorak Rex Honestus firmy TIM.

Szczegółowe wyniki na stronie Wielkiej Konfraterni.
                          No proszę. To chyba się szarpnę i nabędę, bo akurat w sklepie mam.
                          blog.kopyra.com

Comment

• PanOptikon
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.07
                            • 75

A jednym z jurorów był nowy piwowar gdańskiej Brovarni. Znany skądinąd z sukcesów w miodosytnictwie.

Comment

• kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanOptikon Wyświetlenie odpowiedzi
                              A jednym z jurorów był nowy piwowar gdańskiej Brovarni. Znany skądinąd z sukcesów w miodosytnictwie.
                              Znamy, znamy.
                              blog.kopyra.com

Comment

• Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4505

Miody pitne

Swoją drogą: czy dziś ktoś jeszcze pije miody?

Comment

Przetwarzanie...
                                X