Ja niestety skusiłem się na Trenczynek do meczu. Już skład: miód, sok owocowy i CUKIER wzbudził moje podejrzenia. Po co cukier gdy daje się odpowiednią dawkę miodu. Podejrzewałem, że to będzie zwykły pryt. No i tak to jest po prostu dobry pryt, tylko, że za prytona zapłaciłbym 3 PLN a nie 20. Po protstu jedno wielkie oszustwo - mam nadzieję, że nie trafiło to na kogoś kto po raz pierwszy postanowił spróbować jak smakuje miód pitny. I tylko napis na etykiecie: markowy miód wzbudza teraz mój niesmaczny grymas.
przy piwie o miodach pitnych
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
w dniu jutrzejszym rozpoczynam przygodę z miodem pitnym
przyjedzie kumpel i wspólnie sporządzimy czwórniaka lub trójniaka (wersja narazie nie ustalona)
.......... najpierw wino, teraz miód, może za niedługo piwo??Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
maryhh napisał(a)
przyjedzie kumpel i wspólnie sporządzimy czwórniaka lub trójniakaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
becik napisał(a)
a ilu letnie leżakowanie miodu przewidujesz?
Zatem polecam 'czwórniaka': 4 litry miodu, 1 litr spirytusu.
Właściwie to powinien być 'ćwiartak', ale jeśli chodzi o picie to nie ma to żadnego znaczenia.bla bla bla
Comment
-
-
kalifat napisał(a)
zreszta czwórniaki mają ok 10-12% alkoholu, nawet półtorak nie ma powyżej 20%,Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
kalifat napisał(a)
Właściwie to powinien być 'ćwiartak', ale jeśli chodzi o picie to nie ma to żadnego znaczenia.Ostatnia zmiana dokonana przez dkrasnodebski; 2004-11-26, 11:51.
Comment
-
-
kalifat napisał(a)
Jak zrobi takiego 'czwórniaka' jak ja kiedyś piłem (choć nie pamietam kiedy przestałem pić), bo długo nie będzie leżakowało.
Właściwie to powinien być 'ćwiartak', ale jeśli chodzi o picie to nie ma to żadnego znaczenia.
Comment
-
-
kalifat napisał(a)
Jak zrobi takiego 'czwórniaka' jak ja kiedyś piłem (choć nie pamietam kiedy przestałem pić), bo długo nie będzie leżakowało.
Właściwie to powinien być 'ćwiartak', ale jeśli chodzi o picie to nie ma to żadnego znaczenia.
A tak przy okazji to ma ktoś może recepturę na trójniaczka. Ja mam taką z XIX wieku i jest trochę mało wykonalnaPiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Ja mam książkę o miodach z recepturami. Spróbuję wieczorem przepisać kilka o ile już nie są na forum, bo mam wrażenie, że przynajmniej na piwo miodowe i ciemne miodowe już pisałem, pewnie w BA.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Ja niestety skusiłem się na Trenczynek do meczu. Już skład: miód, sok owocowy i CUKIER wzbudził moje podejrzenia. Po co cukier gdy daje się odpowiednią dawkę miodu. Podejrzewałem, że to będzie zwykły pryt. No i tak to jest po prostu dobry pryt, tylko, że za prytona zapłaciłbym 3 PLN a nie 20. Po protstu jedno wielkie oszustwo - mam nadzieję, że nie trafiło to na kogoś kto po raz pierwszy postanowił spróbować jak smakuje miód pitny. I tylko napis na etykiecie: markowy miód wzbudza teraz mój niesmaczny grymas.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Spotkałem w sklepiku (delikatesy przy kinie Wisła, ulicą w stronę Wisły) trójniak tenczyński ale w długiej smukłej butelce (bardzo ładnej zresztą) za ....66 zł
Tenczyńskiego miodu jeszcze nie piłem, nie wiem czy jest to ten sam co w standardowych butelkach czy nie ale za trójniaka taka kwota to jest już moim zdaniem przegięcie.
Może mi kiedyś odbije i kupię...żeby to jeszcze był półtorak czy nawet dwójniak ale trójniak....Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment