Melanże piwne...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Latarnik
    Premium Lamplighter
    🥛🥛🥛🥛
    • 2004.06
    • 5030

    #76
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
    co można skojarzyć ze stoutem.
    Popieram e-prezesa by spróbować zmieszać z belgia.
    Tylko zależy czy chcesz mieć w efekcie cos mocnego czy słabszego.
    Jeśli mocnego spróbuj z Duvele'em lub Duvelem Triple Hop jeśli zależy ci tez na zwiększeniu chmielenia.
    Jeśli słabsze to Hoegarden Wheat może dać ciekawe połączenie.

    Oczywiście o efektach napisz na forum.
    5450 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

    Comment

    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4472

      #77
      A ty nie próbowałeś?

      Comment

      • Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5030

        #78
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
        A ty nie próbowałeś?
        Ja z reguły mieszam piwa wtedy gdy dla kapsla kupuję sześciopaki, a piwom coś brakuje w smaku, wtedy próbuję coś wykombinować.
        Raczej nie zdarza mi się, żeby do dobrych piw dodawać innych, wyjątkiem jest tu żywiecki porter, którego pije cały rok, ale czasem w upały pije go pół na pół z jasnym Żywcem, ot taki polski Black&Tan.
        5450 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

          #79
          Ja też głównie na moc i wady mieszam portera żywieckiego. Ze stoutem może być różnie, bo są słabe, FESy i RISy. Tych ostatnich nie mieszam. No chyba, że jest to kompletna wtopa. Pustaki typu dry ciężko zmęczyć 0,5 a takie często są. Jak mam ciemnego belga (którego już piłem) pod ręką to akurat jest na wspomożenie.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X